Почина актрисата и певица Оливия Нютън-Джон

Тя си отиде на 73-годишна възраст в ранчото си
Обновена: 9 авг 2022 09:17 | 8 авг 2022 23:00, Александър Попов
57
Почина актрисата и певица Оливия Нютън-Джон
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Оливия Нютън-Джон почина в ранчото си в Южна Калифорния на 73-годишна възраст, като тъжната новина бе съобщена от нейния съпруг Джон Истърлинг.

"Оливия Нютън-Джон почина мирно в ранчото си в Южна Калифорния тази сутрин, заобиколена от семейството и приятелите си. Молим всички да уважават личния живот на семейството в този много труден момент", написа съпругът й.

Оливия е символ на триумфи и надежда повече от 30 години, споделяйки своето пътуване с рака на гърдата.

Певицата разкри през септември 2018 г., че лекува рак в основата на гръбнака си. Това беше третата й диагноза за рак след открит рак на гърдата в началото на 90-те и после отново през 2017 г.

Въпреки че никога не е била фаворит на критиците, Оливия Нютън-Джон има зад гърба си редица хитове и албуми, оглавяващи класациите. 15 от нейните песни влизат в Billboard Hot 100, като 5 от тях достигат 1-во място.

Награждавана е 4 пъти с Грами. Има звезда на Алеята на славата.

Емблематична остава ролята й в "Брилянтин".

През 2006 г. Оливия Нютън-Джон е удостоена с най-голямата държавна награда на Австралия – австралийски орден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: Оливия Нютън-Джон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
IM-дртiйУАЙТBoY! преди 1 година
Не знаех изобщо тази нейна оригинална песен, но останах потрессен като я чух - направо великолепно нейно изпълнение и страхотно въздействащ текст като допълнение към превъзходния й модерно-звучащ арранжимент... И така чуйте за какво става дума: LET GO, LET GOD! и останете безмълвни и със съответната доза респект към този нейн възхитителен пърформънс!!! R.I.P., OLIVIA NEWTON-JOHN, ти изпълни душата ми с неистова благодат, хармонично удовлетворение и истинска НИРВАНА има в тази песен! RESPECT 2U!!
33
0
 
4
 
! Отговори
признание преди 1 година
Тя беше възхитителна в "Брилянтин".Бог да я прости! Светла й памет! БНТ да пусне филма, да си я спомним и да се заредим с оптимизма и вдъхновението с което тя и Траволта играха. Телевизиите: пуснете "Брилянтин"
32
2
 
0
 
! Отговори
До 44 преди 1 година
Истинското изречение е " За починалите - или добро, или нищо, ПО- РАЗЛИЧНО ОТ ИСТИНАТА!" .
31
1
 
0
 
! Отговори
IM-дртiйУАЙТBoY! преди 1 година
И за да не бъда съвсем голословен, всички велики банди /изкл.АРТ,ПРОГ-РОКА/ са изпълнявали и имат в репертоара си песни в кънтри-&-фолк-рок звученето, вкл. LZ. И сега 1 ПРОГНОЗА от мен за теб специално: Предполагам, че скоро МЕТАLLiCA ще ще изненадат феновете си с цел албум и то в актуалния кънтри-РОК или Садърн, т.е.южняшки РОК-стил, това е мой личен пресантимон и ще видим дали ще излезна прав. Те дори имат версии на 4 HORSEMEN, както и на некои песновки на ВЕЛИКАНИТЕ в този стил Lynyrd Skynyrd
30
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно част от коментиращите тук, въпреки че се правят на праведни християни и моралисти, не знаят какво се казва - За починал човек или добро или нищо! А и за О. Н. Джон, поне от публичния и имидж, нищо лошо не може да се каже... Красива жена, талантлива и успешна актриса и певица, изключително естествена, неподправена и ненадменна. Силна жена, която 30 г. се бореше с рака и помагаше и на другите да се борят. Да почива в мир!
29
0
 
1
 
! Отговори
IM-дртiйУАЙТBoY! преди 1 година
До Анонимен/39-ти: 3а диското /т.нар. дъвка за ушите и клубната транс-музика из дискотеките/ си напълно прав, но за сегашните кънтри изпълнители /=АМЕРИКАНА/ си попаднал в огромна /разбираема за неинформираността ти/ заблуда. Преслушай тези актуални артисти и ще се кYpигираш овреме: Alan Jackson, *** McGraw /бившето гадже на Тейлър/, Keith Urban /пак нечие гадже/, Chase Rice,Florida Georgia Line,Zac Brown Bd. Просто сега тоз стил НЕ е това и е много далеч от скучното еднообразие, което бе някога
28
3
 
2
 
! Отговори
до 34 преди 1 година
До Алооо,не си дават сметка българите,защото се къпят в мляко и се смятат за безсмъртни,но поне ще занесат милиардите си на оня свят,тази звезда ако беше се родила в българия щеше да живее минимум 10 пъти по 73 и нямаше да е чувала ни за рак,ни за болести,не е имала късмета да е част от богоизбраните българи
27
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С Джон Траволта бяха брилянтни в "Брилянтин"! Лек и път към вечността!
26
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да я забравя в "Брилянтин" с черния гащеризон! R.I.P.!
25
5
 
11
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
Жалко,че много хора не си дават сметка, че колкото и пари да имаш си смъртен и рано или късно си отиваш. Да почива в мир!
24
1
 
1
 
! Отговори
IM-дртiйУАЙТBoY! преди 1 година
До Анонимен/32-ри... Имам натрапчивото чувство, че има яко разминаване в примера ти, който съответно е крайно НЕудачен, тъй като /според мен/ това определение се отнася само и единствено до Кайлито Миноуг - миньончето от безбрежната австралийска земя.
23
0
 
28
 
! Отговори
тъжно преди 1 година
Пред рака засега сме безсилни, почти! Тази гад мутира, мутира и мутира! И те изяжда и убива. И изглежда, винаги е съпътствал човека. Разбрах, че при изследвания е доказано, че част от мъртвите, намерени в Египет, са умрели от рак. Това е положението. Науката, разбира се, доста е напреднала, много хора биват спасени, но не всички. Както каза мой близък, е, нали все от нещо ще умрем. Жестокото при рака, е, че мъките са нечовешки. Царство ти небесно, Оливия!
22
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименВинаги в тези новини се набляга че се умира заобиколен от близките мирно и тихо за да се контрастира че не е сам и забравен. С това иде да се покаже че всичко в този живот е весело и прекрасно и здравословно. Даже се изтъква как да преборили рак многократно и това им е живота. Постоянна химиотерапия. Тоест няма трагедия и няма жертва на безотговорна репродукция. Аз това питам с какъв акъл ще създадете някой за да се разболее да страда и умре не от рак, а изобщо от какво ли не.
21
2
 
5
 
! Отговори
IM-дртiйУАЙТBoY! преди 1 година
Eто за интересуващите се още няколко големи хитове на покойната вече ОНД /R.I.P/: Версия на песента на нобеловия лауреат - Великана БОБ ДИЛЪН - If not for you /също така постигнал голям успех в нейното изпълнение/; много хубава версия на рок-и-блус классиката Summertime BLUES, I honestly love you, Hopelessly devoted to you, Have you never been mellow и още 2 дуета: с Клиф Ричард - Everybodys Someone, както и с мекия кадифен глас на Engelbert Humperdinck - Never, Never, Never. Малко,но достатъчно
20
0
 
35
 
! Отговори
смирение преди 1 година
Пред смъртта е редно да се смирим и да потиснем ненужните и обидни думи. Впрочем нито приживе, нито сега, когато е във вечността, нито една грешна дума не можеше да достигне и да смути Оливия Нютън Джон. Тя просто беше велика певица и артистка. И Нито си показваше яката д...пара, нито се кълчеше и др. такива. Беше напълно естествена, талантлива, прекрасна! И Брилянтин ще се гледа и ще се изучава, защото е класика! Лек път в отвъдното, Оливия!
19
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя беше Слави Трифонов в австралийската чалга.
18
3
 
6
 
! Отговори
IM-дртiйУАЙТBoY! преди 1 година
И да изтъкнем НЕдвусмисления ФАКт, че за да го има впоследствие супер-ШОУто и бляскавия танцов,светлинен+муз.спектакъл на Мишо Джаксънов с пискливото му гласче все пак преди това е възникнал музикълът БРИЛЯНТИН с Оливия и Джон, именно в/у който по-късно стъпват танцовите хореографи+муз.педагози на црното момченце, за да увековечат диско-кралят и постиженията му, т.е. имаме ПРИЕМСТВЕНОСТ, както и съответното НАДГРАЖДАНЕ, така характерно за развитието на историята на МУЗИКАТА, независимо от стила.
17
2
 
5
 
! Отговори
IM-дртiйУАЙТBoY! преди 1 година
Джон ДенвърДо 1: Мерси много за уместно приложената тук голема ИРОНИя... И все пак да изтъкнем, че ОНД бе първо кънтри-звезда много преди да изгрее с младия Джон в Брилянтинския диско-мюзикъл: 1-ия й голем успех бе с версия на световноизвестния хит на покойния кънтри-великан с очилца Джон Денвър /RIP/ - Take me home, Country Rds след което постигна световен хит с Banks of Ohio, а след Брилянтин май че имаше дори дуети с покойния 4-ти Бий Джийз брат - Анди Гиб... Та тя не е била еднодневка! R.I.P
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко тъжно! :(А вие си гледайте там тв Планета, възхищавайте си се на силиконките на Пайнер и не говорете за неща от които не разбирате.
15
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно не мога да разбера-защо е нужно да умираш мирно и тихо заобиколен от близките си. Нимаблизките ти трябва да бъдат свидетели как умираш? Аз лично никак не искам да гледам как умират близките ми. Мисля, че ще бъде твърде болезнено преживяване.