Дж.К.Роулинг заклейми нападението над Рушди, получи онлайн заплаха

Ти си следващата, написал потребител в Twitter
14 авг 2022 21:47, Нели Христова
23
Дж.К.Роулинг заклейми нападението над Рушди, получи онлайн заплаха
Снимка: БГНЕС

Полицията в Шотландия съобщи, че разследва сигнал за "онлайн заплаха", отправена срещу писателката Дж.К.Роулинг след нейна публикация в Twitter, с която заклеймява нападението срещу Салман Рушди, съобщиха Ройтерс и АФП, цитирани от БТА.

Авторката на романите за Хари Потър написа в социалната мрежа, че се почувствала много зле, след като научила за нападението и изрази надежда, че писателят ще се възстанови. В отговор на публикацията й потребител на Twitter написа: "не се тревожи, ти си следващата".

След като сподели скрийншот от заплахата, Роулинг написа: "Към всички, които изпращат подкрепата си в съобщения: благодаря, полицията се намеси".

"Получихме сигнал за отправена заплаха онлайн и служители извършват проверка", каза говорителка на шотландската полиция.

Писателят Салман Рушди, на 75 г., бе нападнат и прободен многократно с нож на подиума в институт в САЩ в петък. Писателят може да загуби едното си око, има увреден нерв на ръката и наранен черен дроб. Нападателят му Хади Матар, на 24 години от Ню Джърси, не се призна за виновен при предявяване на обвинения за опит за убийство и нападение пред съд в събота.

Писателката Джоан К. Роулинг бе критикувана остро и обвинена в трансфобия от активисти за защита на правата на транссексуалните след публикуването на есе през 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
браун газ се прави от вода, предприемчивите го използват
19
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 18 преди 1 година
Ти сигурен ли си, че ще минеш в категорията "българи"?
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам политическа партия с програма "прочистване на центъра от небългари". И ромите да са включени. И руснаците / украинците също. Все ще се намери добро място за всичките. Вън, не ни трябвате, чужди елементи, нямаме нужда от вас, създавате ни дискомфорт и ни променяте естествения баланс, нерези.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да има граничен контрол за скапаната джамия и за градинката зад нея. Гълъбите все ще ги изтърпим, но останалото - на майка си у факената разпорена слива, в центъра на близкия изток, северната Африка, и може и ескимоси да има - и те да си ходят по иглутата. *** ненужни никому гнусни навлеци жалки.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Градовете ни се превърнаха в накакво свърталище на араби, *** (чернокожи, ако случайно ме цензурират), китайци и всякакви други туристи, част от които желаещи да станат постоянни граждани. Всякаква произволна свлеч от къде ли не. Кви са тия, защо трябва да ги има, и кога сме подписали съгласие да са тук!? Вън от страната ми, ***, вън от центъра на София!
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Градинката пред Халите не я препоръчвам на българи. Няма да ви е добре там, защото е наистина мръсно, жалко, прелива от всевъзможни случайни хора - пейките са заети от незаконно пребиваващи, нагли любители на Корана, а българи няма - в центъра на София. Най-много някой мангусараян да е мигрирал от пазара наблизо, за да се изака в храстите. Те това е.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо в тази обетована земя пребивават десетки хиляди незаконно проникнали през границите по всякакъв начин индивиди от средния изток, очевадно плод на кръвосмешение? Как можем да ги изселим оттук???
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако някой престави реалистичен план как да се премахнат мутантите от градинката пред джамията, ще е стъпка напред. Но за да повярвам, че ще го изпълнят, ще трябва доста повече усилие. А в тази градинка открай време се движат само някакви гнусни, облъчени с цезий, нерези, и гълъби. Минаваш оттам на скорост, защото иначе може да се изповръщаш и обезводниш фатално.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не бих се доверил на Възраждане за прочистване на територията от навлеци, защото са гнусни некомпетени грантаджии на Русия. Кой може да нааправи така, че централните софийски улици да не преливат от ислямисти? Волен е луд, националистите като цяло са наркомани и лапачи на каквото им се подаде, там. Кой може да изсели цялата циганомангасароислямистка плява от центъра на София? С конкретен план, в рамките на графика за изборите през Октомври?
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баах, хем е трансфоб, хем я заплашват радикалните инслямисти. Няма спасение, ако веднъж пуснеш хора от средния изток на територията си - явно всички са мишени. И явно мигрантите и "бежанците" са последното нещо, с което някой би искал да си има вземане-даване. Трябва да имаме силни граници, за да не прехвърчи нито едно от тези гомна. Иранците - в Иран, и толкова. И ако може да изселим първо сирийците, а после и цялата останала гнусотия, ще съм безкрайно благодарен! Но едва ли има такава програма
10
4
 
0
 
! Отговори
хмм преди 1 година
Притесних се. Няма да мога да спя.
9
4
 
1
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Полицията в Шотландия, явно няма друга работа. Ако нашата се връзваше на всяка изречена в този сайт глупост, време да разследва престъпленията нямаше да й остане.
8
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западната преса дава трибуна на тая, дето написа някакви сатанистки книги за магьосници, вдъхновена от Сатаната.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жената е получавала към 30000 заплахи досега, но като че ли не и толкова директни, при това от публични профили.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 999 - Основно ислямисти. Това е разликата с християнството - можеш да се базикаш с Исус, да правиш карикатури - това се води между теб и Гопоспод. Онея? АЛлалалалалал яхабибиибибиб с ятагана веднага! Заегнати и налитат, като тумба ***, на самотен байкър ...
5
2
 
18
 
! Отговори
999 преди 1 година
Хора, които не са прочели НИТО РЕД о " САТАНИНСКИ СТРОФИ" - мразят до смърт Салман Рушди, само защото аятулахът им казал така и наредил да го убият! Нямам думи! Скоро ще убиват и за ПОГРЕШНА МИСЪЛ!
4
1
 
5
 
! Отговори
Фин преди 1 година
Фамилията му е Азис...гнус...
3
4
 
2
 
! Отговори
Мартин преди 1 година
От ПП са пълня простотия...
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бях на нея, щях а дам парички където трябва и тоя, да го намерят ... на няколко места. 5-6-10 трола така, даже и ислюямисти да са, ще се кротнат.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"не се тревожи, ти си следващата" --- не се тревожете ***, вие сте след нея