Рут Колева се разкрачи по боди върху паметник на герои от Априлското въстание

Кристиян Шкварек алармира за неподходящото място за фотосесията
Обновена: 26 окт 2022 14:23 | 26 окт 2022 14:23, Нели Христова
320
Рут Колева се разкрачи по боди върху паметник на герои от Априлското въстание
Снимка: БГНЕС

След като дебютира в каталога на музикалния гигант Warner Music, Рут Колева цъфна и на корицата на българското списание ELLE, за да разкаже за големия си успех. Но представителят на групата на Европейските Консерватори и Реформистите в България Кристиян Шкварек алармира за проблем във фотосите, дело на Никола Борисов - оскъдно облечената Рут е стъпила върху паметник, издигнат в чест на героите от Априлското въстание.

Не става ясно дали фотосесията е била предоставена готова или пък екипът и списанието са търсели провокацията съзнателно. Рут е пременена в черно боди и е клекнала върху мраморния саркофаг. Ето какво написа Шкварек в социалните мрежи.

"Обръщам се незаядливо и ненападателно към известната българска певица Рут Колева, с молба да преосмисли маркетинга си и да не използва последната си фотосесия, на която позира стъпила върху мраморния саркофаг, положен в чест на героите от Априлското въстание в Перущица. Снимката е от паметника на Трите поколения в гр. Перущица, част от мемориален комплекс и църква в града, в които се помещава костница с останките на герои от въстанието", написа той в пост във Facebook и подкрепи тезата си с историята на паметника:

"Пo време на Априлското въстание перущинци 7 дни удържат непрестанните атаки на многократно превъзхождащия ги по брой и въоръжение противник. През юли 1876 г. Перущица е посетена от френския журналист Иван дьо Вестин, който съобщава, че след зверското клане при подавяне на въстанието в града са останали 150 „старци и деца“ от предишното население от над 2000 души. За 100-годишнината от въстанието е издигнат мемориален комплекс "Паметник на трите поколения", наречен така в памет на няколко поколения перущинци, загинали едновременно при удавянето на въстанието. Изграден е на историческия връх "Власевица", където е лобното място и паметникът на тримата старци парламентьори от Перущица, убити от башибозуци при опита си да преговарят мирно", обяснява той.

"Тъкмо на това лобно място, по този мемориал и върху техния паметен саркофаг клечи и крачи за снимки Рут Колева.
В общественото пространство Рут е отявлен последовател на постмодернизма в съвремието и деконструктивизма в историята. Феминистка, ЛГБТ активистка, лице на София Прайд и "демократичната общност". От онези хора, за които тези исторически работи по принцип са глупости от миналото (в добрия случай), или направо вредни символи на отминал "патрЕотизъм". Затова разбирам напълно колко малко ѝ пука от подобен текст и оплакване. Надявам се, все пак, той да породи някаква обществена реакция, достатъчна за това поне колегите ѝ артисти или издателят ELLE България  да си вземат поука, че подобно отношение към паметници на мъченици не е допустимо", пише още Шкварек.

"А още повече се надявам пък подобен шум около Рут и постъпката ѝ да привлече достатъчно внимание към състоянието на самия паметник, за който изглежда държавата и обществото ни напълно са забравили. Нищо от това, което Рут е направила не може да се сравнява по оскверняване с онова, което държавата и обществото ни НЕ СА направили, че да достигне паметникът до текущото си окаяно състояние", допълва той. "Едно здраво общество порицава простотията и безграничния комерсиализъм. Но преди това, още повече, се грижи за паметниците си. Нещо, което изглежда сме пропуснали да направим с този паметник доста преди на него да реши да клечи някаква наша звезда."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако иска гола у летящата чиния на Бузлуджа да се снима, все ми е тая.
142
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбесняла се е върху гробницата на българите, посечени от турски ятаган при потушаването на Априлското въстание. ВСЕ НЯКОГА НЯКЪДЕ ще я срещнат истински българи и НЕЯ ЩЕ Я РАЗЧЕКНАТ!!!!!
141
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
голям ПРАЗ!!!!
140
1
 
42
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Меко казано наглост и извращение. Домашно възпитание отсъства.
139
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен нищо няма да им стане на някакви камънаци че тая дърта кожа е клекнала върху тях. То и на мен няма да ми с т а н е нищо ако ми клекне тая дъъърта кожааааа
138
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коги се прекали с белото е така. Селска лелка.
137
0
 
55
 
! Отговори
София преди 1 година
Колкото тая е певица, толкова и тоя дето я е снимал е фотограф. Сбирщина бездарни ни заливат с псевдоизкуството си, лишено от всякаква мисъл, естетика и послание. Не, мерси, да си я слушат онези другите, дето лобира за тях.
136
1
 
19
 
! Отговори
УЧЕН преди 1 година
Търси нещо по-твърдо от нейния.
135
1
 
17
 
! Отговори
Кютек Колефф преди 1 година
и няма да си помисли повече да поругава.
134
2
 
57
 
! Отговори
Teмерут Колева преди 1 година
Teмерут Колева окончателно отврати всички нормални българи!!! От днес нататък ще си я гледат и ще си я слушат само нейните ЛГБТ куиърджендър и прочие ненopмалници. Тя и Ивайла Бакалова в началото така се държеше надменно и отвратително, но сега си е точно на мястото и още надолу ще пада! И Teмирут Колева също!
133
0
 
21
 
! Отговори
Тая булка преди 1 година
хем иска да е "Рут" по западному, хем си е най-обикновена Колева, най-вероятно от с. Карапелит, Добричка област.
132
35
 
6
 
! Отговори
До 169 преди 1 година
Ами, явно има. Още повече, че е от малкото бг изпълнители с кариера и навън. И пробила самостоятелно, с некомерсиална музика. И е на сцената към 10 г. вече.А иначе, десетки хиляди ще ти кажат всички песни от нови албум на Фики и това критерий за какво ще е ?
131
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох, не знам кой набеди това момиче за певица..Просто е отчайващо зле. Интересно ако има и трима човека, които могат да кажат името на поне една нейна песен..
130
7
 
11
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Голяма новина!
129
4
 
27
 
! Отговори
Някои сънародници... преди 1 година
...слагат цветя на благодарност пред такива паметници, други ги ползват, за да се снимат разчепени еротично.......всеки според вкуса и разбиранията си.
128
2
 
43
 
! Отговори
Не разбирам преди 1 година
Изключително грозна селска физиономия и манталитета и е като на градско момиче от селски тип
127
33
 
4
 
! Отговори
До Без боди преди 1 година
Гарантирам ти, че масово хората, които я слушат идея си нямат кой е Н.Колев.Има световноизвестни изпълнители и успели в България, които пълнят клубове(като Рут) чиито песни не знаеш, а дори и имената им не си чувал. Същите тия млади не знаят песни на дует Ритон да речем или Михаил Белчев. Всяко нещо с времето си, всеки човек с интересите си. Само да не изказва от позицията на последна инстанция.
126
31
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 158 преди 1 година
Тази, че се е разкрачила няма абсолютно никакво значение за твоя живот.Дори нямаше да знаеш ако Шкварек не го беше коментирал и Днес не го бяха извели като "новина".Проблемът е, че същият този политик Шкварек реално не се занимава с истинските ни проблеми, в които са замесени и неговите съпартийци а се занимава с такива глупости, които да вдигат "патриотите". Ама същите тия панелни патриоти ще искат по-ниски сметки, по-високи заплати/пенсии.И затова никоя разкрачена няма отношение
125
2
 
44
 
! Отговори
Без боди преди 1 година
Тая е известна с това, че е дъщеря на Неделчо Колев, а за него вече по-младите от 40 години не са чували. Някой да може да запее нейна песен? Или да каже името на нейна песен? Нали! И аз не мога!
124
0
 
6
 
! Отговори
До 159 преди 1 година
Ква да е?

Спонсорирани публикации