Британски биограф разкри за тъжното детство на Чарлз III

Престолонаследникът не се разделял с мечето си доскоро
4 ное 2022 18:32, Иванка Гъркова
18
Британски биограф разкри за тъжното детство на Чарлз III
БГНЕС

Крал Чарлз III е известен със странните си вкусови навици. Но малцина знаят, че той пази и все още пътува със своето любимо мече от детството. Именно тази негова страна – на доста странен суверен, разкрива Кристофър Андерсън. В книгата „Кралят: Животът на Чарлз III“, биографът говори за травмите му от детството и разкрива защо и до днес е изключително привързан към въпросната играчка.

Поредната биографична книга за британския кралски двор е посветена на наследника на короната – Чарлз III. Тя ще бъде пусната в продажба на 8 ноември. И в нея има любопитни подробности за неговия личен свят. Например това, че бившият доверен камериер на сегашния крал – Майкъл Фосет, е отговарял за грижите за плюшеното животно.
 
Оказва се, че най-големият син на покойната кралица държал неговото мече да има личен камериер. Когато наредил това, бил на 40 години – вече женен и с две деца.
 
Не всеки можел да докосва мечето на принц Чарлз
 
Както може би предполагате, не е лесно да бъдеш принц и да имаш родители, които са нагърбени с толкова много отговорности, че почти нямат време за теб. Макар в детството си настоящият крал да е имал какви ли не играчки, със сигурност му липсвала грижата на неговите майка и татко.
 
Според биографа, мечето заема важна роля в живота на Чарлз, който и до днес го взима със себе си, когато тръгва на път. В книгата Андерсън посочва, че с времето животното се е поокъсало и се наложило бившата бавачка на принца, която вече е пенсионирана, да бъде наета, за да го поправи.
 


 
Подобно на децата, които пазят одеялцата си за гушкане, той не искал да изхвърлят мечето му, което има от много малъкn и което запълвало празнината от липсата на неговите родители.
 
„Единственият човек, на когото е позволено да закърпва плюшеното мече на крал Чарлз, е бавачката му от детството, Мейбъл Андерсън, с която той остава много близък“, пише авторът. И добавя, че дори да бил на 40 години, всеки път, когато играчката била скъсана, той се чувствал толкова разтревожен – сякаш детето му е болно. „... Човек би си помислил, че собственото му дете има сериозна операция“, коментира още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Това са ви героите, меки китки евроатлантически, радвайте им се ;) !!!
15
2
 
2
 
! Отговори
Долу Чарлз трети преди 1 година
Този е долен глобалист и екотерорист! Зелен сделкаджия!
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доскоро не се разделял с мечето си, после го заменил с камила.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горкичкият! Да го ожалиш!
12
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
"Оказва се, че най-големият син на покойната кралица държал неговото мече да има личен камериер. Когато наредил това, бил на 40 години вече женен и с две деца."....?!?!?!...И НЕ ВИ СЕ ПОВДИГА ОТ ТОВА ?!...Е,това означава само едно:..-ВИЕ СТЕ МЪРТВИ !!!!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мистър Бийн N 2
10
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моята майка пък какво тежко детство имала! Вика останах на 5 годинки без майка, починала от рак на 35 г. Баща ми вика беше алкохолик, много пиеше, пушеше, ожени се за една стара мома, но и той на 44 години починал от инфаркт. Останала кръгъл сирак на 14 години. Гледали я бабите, дядовците, лелите й, но им била в тежест и на 20 години я омъжили. Ся мама е на 83 години и вика кат си върна годините назад - празен живот съм имала. От малка в мизерии и немотия.
9
0
 
2
 
! Отговори
... преди 1 година
.... има една книга ... със заглавието: "Сам - между майка и татко" ... та....
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ми е жал, не само детството му е съсипано ами и му се налага да работи в пенсионна възраст
7
0
 
9
 
! Отговори
В.Узунов преди 1 година
И на мен не е лесно. Искам да се оженя за леля ,ама чичката е против и м прави спънки.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не му е cpaла камила в детското креватче, когато е бил бебе????
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Престолонаследникът не се разделял с мечето си доскоро" - Това не ме успокоява особено ... А и какъв пресотлноаследник, бе? Той е вече крал. Уйлиям е престолонаследникЪТ. След него са трите му деца и после Хари Мерколовски е пети.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как няма да е тъжен,като от малък си знае,че ще се ожени за камила.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И добавя, че дори да бил на 40 години, всеки път, когато играчката била скъсана, той се чувствал толкова разтревожен - Какво я е правил тази играчка на 40 години, че да се къса толкова често?!!
2
2
 
10
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Плюшени Мечета и филии свинска мас :)))
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя май го пере сачмата от малък. Един от икономите му беше разказвал, че цялата му стая била пълна с мечета. Т.е. не е само едно. И като добавим, че навсякъде при пътуванията си карал придворните слуги да носят тоалетната му чиния... Неща стават достатъчни за освидетелстване