Кание Уест призна: Виждам доброто и в Хитлер

Според него нацисткият лидер е изобретил микрофона
2 дек 2022 10:30, Нели Христова
60
Кание Уест призна: Виждам доброто и в Хитлер
Снимка: БГНЕС

Американският рапър Кание Уест, който официално смени името си на Ye, открито заяви симпатиите си към нацисткия диктатор Адолф Хитлер на фона на обвиненията в антисемитизъм.

През последните месеци рапърът привлече вниманието на медиите заради антисемитските си изказвания, след което редица големи марки обявиха, че ще спрат да си сътрудничат с него.

Още по темата

"Виждам доброто и в Хитлер. Обичам всички и евреите не могат да ми кажат: "Можеш да ни обичаш, можеш да обичаш това, което правим с договорите, можеш да обичаш това, което популяризираме с порнографията". ...Не е позволено да кажа открито, че този човек е направил нещо добро и ми писна от това. У всяко човешко същество има нещо ценно, с което допринася за света. Особено Хитлер", заяви Уест в предаването InfoWars с конспиративния теоретик Алекс Джоунс. Рапърът нарече Хитлер "човекът, който е изобретил магистралата и микрофона, който използвам като музикант".

В края на октомври Си Ен Ен съобщи, че Уест се възхищава на Хитлер и дори искал да нарече албума си на името на водача на нацистка Германия. Според бизнес мениджър, работил с Уест, рапърът е създал враждебна работна среда, включително заради "манията" си по Хитлер. Той твърди, че Кание се възхищава на това как Хитлер е успял да "натрупа толкова много власт" и как нацистите са използвали своята пропаганда.

Няколко други източника съобщиха на канала, че Уест е предложил да нарече албума си от 2018 г. „Hitler“, но в крайна сметка е променил решението си и го е нарекъл „Ye“.

Втората световна война, отприщена от Хитлер, е най-опустошителната и кървава война. В нея загиват над 55 милиона души, от които 27 милиона само в Съветския съюз. Големи загуби претърпяват Полша (около 6 милиона души), Югославия (1,7 милиона души), Китай (над 5 милиона души) и други страни. Загубите в САЩ са 400 000 души, а във Великобритания - 370 000 души. Общите загуби на Вермахта са 13,4 милиона души, включително 10 милиона на съветско-германския фронт. Армиите на съюзническа Германия губят 1,725 милиона души. Загубите на Япония са над 2,5 милиона души. Политиката на преследване и изтребване на евреите, провеждана от режима на Хитлер и неговите съюзници, води до смъртта на 6 милиона души в периода 1933-1945 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тамън му отключиха акаунта в Туитър и пак го заключиха. Хахахаха
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въобще не е объркан. Това се нарича маркетинг. Сега е на всички в устата с този 'скандал' и новият му албум ще се изстреля в небесата . За масовката е скандал , а той си пълни джобовете .
18
2
 
18
 
! Отговори
До 18 преди 1 година
Става въпрос за САЩ смешнико, а в България е забранено да се проповядва антидемократични идеология, а не да се изразява мнение и дебат и т.н. по отношение на исторически личности и събития. Аз лично не одобрявам нацисткия режим, но съм твърдо против цензурата, която днес се разширява всекидневно. Всеки човек е свободен да харесва или не харесва който и да е било - не може някой да ми налага кой да харесвам, това е характерно за един тоталитарен режим.
17
8
 
6
 
! Отговори
до Проглеждане преди 1 година
Още един объркан човечец, който няма да се оправи.
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горкият, няма представа какво би му се случило по времето на Хитлер. Но пък му се възхищава. Много мъка има по тоя свят, много!
15
3
 
11
 
! Отговори
МАЙОРА преди 1 година
ХА ХА ХА Тая сажда знае ли, Хитлер кво е правил с такива като него!
14
4
 
7
 
! Отговори
До 15 преди 1 година
Първо основната цел на Хитлер е реванш за загубата от ПСВ, неговия режим идва така на власт и така си заминава. Второ Хитлер си внушава, че спесителя и обединителя на германския народ, той иска да ги обедини всички в границите на една държава. Трето Хитлер е обсебен от идеята за Велика Германия или окупацията и немска колонизация на така нареченото жизнено пространство на Изток. Тези цели без война е нямало как да се осъществят, въпроса е че Хитлер е бил много слаб пълководец.
13
7
 
3
 
! Отговори
Star преди 1 година
Този е толкова болен,че му е простено всичко/
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки има право да се възхищава на който си иска.
11
4
 
15
 
! Отговори
Моше преди 1 година
Всъщност легендите за лошия Хитлер ги разпространиха евреите за да бъдат толерирани от целия свят като "жертви" след войната Ако някой си направи труда да прочете историята а не еврейските и варианти ще види че Хитлер е бил ЧОВЕК НА ГОДИБАТА на американското списание Пипъл... Германия е била водеща страна тогава в технологии, образоивание, търговия... "Милионите" евреи изгорени в концлагерите все още са загадка при регистрирано 2-3% еврейско население /някоко стотин хиляди/ в Германия и Полша.
10
2
 
5
 
! Отговори
До 15 преди 1 година
Същото се получи и с Путин в Украйна - с какъв акъл тръгна със сила да превзема най-корумпираната държава в Европа. Изкупуваш я, навсякъде слагаш протежета и си готов много по -лесно, а не да си обезкървиш икономиката и да си затриеш 5-10% от годното население мъжко...
9
1
 
5
 
! Отговори
Хитлер преди 1 година
Аз пък не мога да видя доброто в Кание- прекалено черен ми е пред очите.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпроса тук опира до свободата на словото и плурализма! Не може да запушваш силово устите на всички които изразят различно мнение от теб - това не е демокрация и диктатура. След като Кание Уест харесва Хитлер и не харесва евреите, това си е негово мнение и той има правото да го изрази свободно. Новите комунистите /либерастите/ налагат зловеща цензура и организират лов на вещици на всички свои опоненти - ето това е истинската заплаха!
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хитлер е бил тъпичко парче.Можеше да тръгне по пътят на науката за постигане на идеята за превъзходство на бялата раса.Когато е идвал на власт на практика е нямало европейски лидер който да не му симпатизира.Дори и в САЩ клонинги на неговата партия са се радвали на голям успех.Особено в южните щати.Вместо това той е избрал пътят на войната защото видите ли само чрез смърт и кръв се ковяла чистата раса.. Иди0t kak ще направиш нещо от човек след като го убиеш?Фактът,че тоя му симпатизира говори мн
6
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СРАМ!!
5
5
 
11
 
! Отговори
Генерал Майтапчийски преди 1 година
В Османската империя е имало голяма еврейска общност със собствени управници и закони. Дори са имали прякор - "Скитащият народ" В типичен за тях стил, започват да искат повече и повече султана се усеща какво става и гони заедно със Синедрона. Тогавашната Полша прави грешката да ги приеме и дори им дава още повече права. Не случайно чичото първо подхваща Полша.
4
2
 
9
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
Каниестчо, друга песен щеше да запееш за Хитлер, ако живееше по неговото време в Европа и ти знаеше, че щеше да му хареса чистата ти арийска кръв и набързо да иска да те извиси до Бога през комин на някой крематориум на концлагер.
3
0
 
0
 
! Отговори
Ключ преди 1 година
Now days, all is crazy.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Ердоган е казвал, че се възхищава от Хитлер.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е, само дето не успя и сега подменят генофонда на Европа.