Звездата Пласидо Доминго отново обвинен в сексуален тормоз

Засега няма повдигнато криминално обвинение
16 яну 2023 10:24, Елка Василева
28
Звездата Пласидо Доминго отново обвинен в сексуален тормоз
Снимка: архив, БГНЕС

Срещу испанския оперен певец Пласидо Доминго бяха повдигнати нови обвинения в сексуален тормоз, съобщи Ройтерс.

Това се случва три години след като подобни твърдения го принудиха да се извини и съкратиха кариерата му.

Още по темата
Обвиненията са отправени от испанска певица, чиято самоличност не се разкрива, в неделя по време на предаване на телевизионния канал „Ла Секста“. На екран е показан само тъмен силует на жалващата се изпълнителка.

Според предполагаемата жертва Доминго веднъж се опитал да я целуне, а при друг случай поискал да му бъде позволено да пъхне ръцете си в задните джобове на панталоните ѝ.

„Едно от първите неща, които ти казват, е да не се качваш сама в асансьор с Пласидо Доминго“, каза жената пред „Ла Секста“ и добави: „Първият път, когато се почувствах неспокойна, беше на репетиция. Той ми каза пред всички: „Слушай, мога ли да пъхна ръката си в един от тези твои прекрасни джобове. Аз носех панталони с бродиран заден джоб“.

„Стомахът ми се сви, защото си помислих какво да отвърна на Доминго, за да продължим нормално. Ако му кажа не, щеше да има последствия, а ако кажа да - дори не исках да помисля за това. Той е Доминго. Той е недосегаем. Не би трябвало да бъде така, но аз съм в сянката", добави тя.

Жената твърди, че не е докладвала за тези инциденти на своите ръководители или на властите, когато това се случило в началото на този век. Засега няма повдигнато криминално обвинение. Представители на Доминго не отговориха на запитване за коментар.

В разследване Американската гилдия на музикалните артисти от 2020 г. повече от три дузини певици, танцьорки, вокални педагози и обслужващ персонал казаха, че са били свидетели или жертви на неподходящо поведение от страна на Доминго повече от три десетилетия. Разследването тогава заключи, че певецът се е държал непристойно. Самият Доминго обаче не призна вина за неадекватно поведение. В изявление по това време той заяви, че уважава решенията на жените да говорят и че „наистина съжалява“ за болката, която им е причинил.

Констатациите тогава обаче накараха Испания да отмени планираните представления на звездата в публично финансираните музикални театри.

Американски институции, включително операта „Метрополитън“ в Ню Йорк и Операта на Сан Франциско, също отмениха планираните ангажименти с него.

Доминго бе принуден да подаде оставка като генерален директор на Операта на Лос Анджелис, чието собствено разследване разкри, че 10 обвинения към него са "достоверни".

За нито един от исковете преди три години обаче не бе заведено наказателно дело в съда.
(БТА, Христо Кьосев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
3
 
! Отговори
toti преди 1 година
Човека му е писнало от дърти бабички и явно някоя си хрътка се е оплакала.....що да не измъкне някои лел,като няма кво повече да смъкне...
21
2
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Пак някоя изветрела лелка се е сетила за случка отпреди 30год.Вече не и обръщат внимание и се чуди какво да прави.
20
0
 
2
 
! Отговори
баааа го преди 1 година
Брех......и селския бик е тоз!
19
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната пишман певица, на която са и свършили кинтите!Сядам и почвам да мисля преди 20-тина години дали не ме е задявал някой, който в момента е добре финансово.Що пък да се напъвам да работя, ако мога да изпльоскам един "сексуален тормоз" пред медиите и после да търся обезщететние :)Маса известни бяха оклеветени и оплюти неоснователно, защото или си търсиш правата веднага, или просто си получил облагите и си мълчиш. Но щом закона го позволява, ще има желаещи да се възползват...
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези неща, когато не са сексуален тормоз, се случват спонтанно. И двамата го искат и им е приятно, никой не се дърпа и никой не се налага да обяснява какво ми се иска. Стигнало ли се е дотам единият с обяснения да искя от другия, значи няма взаимно желание, няма спонтанност. Тормоз си е.
17
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уважаеми коментиращи, незапознати с взаимоотношенията мъж-жена, Вие как бихте се почувствали, ако жени, които не са никак сексуално привлекателни за Вас, но са по-висшестоящи служебно от Вас, под път и над път настоятелно Ви молят да им бъркате в задните джобове на дънките. Ами какво толкова. Искат им се на жените, карат Вас да го направите. Нищо работа. Пък Вие се обяснявайте да отказвате. И да не вземете да се оплаквате, че Ви е неприятно. Ще се справяте някак и ще мълчите!
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой няма право да му държи сметка на Доминго, в крайна сметка то решава как да се държи!
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той си е от по- старото поколение и такива закачки сякаш бяха ок миналия век. Сега внушават на жените, че са равнопоставени, да се борят с мъжете, да доминират и прочие неприсъщи неща за нежния пол. Докъде ще доведе това вече се вижда, но и за мъжете ще има бонус- вече не е така решаващо да са лидери и да изкарват парите. Този стрес все повече отива при жените.
14
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз за това не правя секс с жена ми. Ще вземе да ме обвини в нещо.
13
3
 
12
 
! Отговори
Отегчен преди 1 година
Ако си поискаш е сексуален тормоз, ако ли не си гей. ОткАЧена работа. Ако някоя си поиска директно и казвам, че ми е малък, трудно става, а като стане свършвам бързо няма смисъл да в лигавя само.
12
1
 
1
 
! Отговори
I v преди 1 година
Pedofiliq sedqnkata stuska4a na race 78
11
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доминго е на 81 години, бе! Роден е през 1941. Разследвали го 3 години. Представям си някакви кукувици със старческа деменция за "свидетели"- "Той със сигурност преди 60 години ме щипна отзад, ама май беше чернокож тогава."
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, погалил там една добра жена в асансьора и тя сега иска милион. Ега ти и сп.........ядките.
9
2
 
18
 
! Отговори
Клюкар преди 1 година
Е, аз мисля, че това е станало преди 37 години, някъде в Италия през 1985 г. И вероятно никой не си спомня този случай, а сега певицата се е пристига съвсем случайно и решила да вземе някое евро.
8
4
 
5
 
! Отговори
SS преди 1 година
С пръстчето ли ги тормози ...
7
2
 
20
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Да има давност този "сексулен тормоз" 1 година,"жертвата" ще има време да се опрпави от голямата агресия от мъжкия пол ...минавайки 1 година ..целият "сексуален тормоз" да отива в битието ... . Във университет в Северна Каролина (САЩ е това)) ,започват да има факултет по !!!! предване на децатапредмет ЛГБТ !!! Къде гледа църквата...а да ...в банковите си сметки ..Стряскащо е ..
6
1
 
21
 
! Отговори
НОВОТО НОРМАЛНО преди 1 година
Новото "нормално" - ако преди 15 години си казал на колежката "много си готина", може да те обвини в сексуален тормоз...
5
3
 
18
 
! Отговори
Растата преди 1 година
Светът съвсем се е побъркал. Значи един мъж ако иска да целуне една жена, това трябва да се приема като сексуаален тормоз. Щом става въпрос за богатите де. А и какво толкова е станало, като е искал да й бръсне в джобовете, не е пожелал да й бръкне в гащите хаха. Ако беше така, това вече е друго. А бе откачена работа.
4
1
 
23
 
! Отговори
... преди 1 година
значи сега не знам кога е станало това нещо, но ако е станало преди 2-3г то евала на Домиго! А ако е станало преди 10-20-30-40г то тая да ходи да си търси други спонсори!!!! Сиктир веке с тия обвинения! ходят натискат се искат си от всеки известен и после след 10-20г то ме насилиха! Еми ...
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега отпреди 100 години ли е обвинението...