Делото срещу Алек Болдуин - излязоха подробности за пистолета

Неговата защита твърди, че той е бил унищожен
Обновена: 11 мар 2023 11:53 | 11 мар 2023 11:52, Иванка Гъркова
8
Делото срещу Алек Болдуин - излязоха подробности за пистолета
БГНЕС

Продължава сагата около делото срещу Алек Болдуин. Актьорът трябва да отговаря за убийството на операторката Халина Хътчинс по време на снимките на независимия уестърн Rust.

Според окръжната прокуратура на Санта Фе, защитата на актьора греши, че пистолетът, който уби операторката, е унищожен. „Пистолетът, използван от Алек Болдуин при стрелбата, която уби Халина Хътчинс, не е бил унищожен от държавата“, твърди първият съдебен прокурор на Ню Мексико. Според говорителя Хедър Брюър, пистолетът е доказателство и е на разположение на защитата за преглед.
 
По-рано адвокатът на Болдуин Алекс Спиро обяви в онлайн изслушване по наказателното дело, че реквизитният пистолет от 1880 г., който е съдържал бойните амуниции, с които е убита Хътчинс и е ранен режисьорът на Rust Джоел Соуза, е бил „унищожен от държавата“.
 
Шокиращото изявление остана неоспорено и по същество непризнато от съдия Мери Марлоу Сомър, D.A. Мери Кармак-Алтуис и др, предава Deadline.
 
Изявлението, че пистолетът е бил унищожен от държавата, може да е препратка към друго изявление от доклада на ФБР за тестване на огнестрелни оръжия от юли 2022 г. Там се казва, че са нанесени щети на вътрешните компоненти на пистолета по време на функционалното тестване на ФБР. „Пистолетът обаче все още съществува и може да се използва като доказателство.“, обясняват от прокуратурата.
 

Обрат в случая с Алек Болдуин – може да прекара по-малко време в затвора

Алек Болдуин официално е обвинен в убийство

Филмът на Алек Болдуин ще продължи, въпреки обвиненията в убийство

Публикуван през август миналата година, докладът на ФБР не само отбеляза повредата на въпросния пистолет по това време, но също така опроверга многократните твърдения на Болдуин, че не е натиснал спусъка на пистолета по време на репетицията на снимките на уестърна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трудно е да се разбере,как истински куршуми са сложени между другите,те са коренно различни и няма как да се сбъркат,явно е нарочно,и Брандън Лий беше убит по този начин
5
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя баш артист застреля жената без да му мигне окото ,кво толкова се наемат у зандана за 20 г.
4
1
 
2
 
! Отговори
Любопитен преди 1 година
Когато го играеш тарикат и се бъзикаш с бай Тръмп,кармата те сполетява...
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1 Знаещ Винаги българските журналисти пишат амуниции вместо муниции, титаниум вместо титаний и силикон вместо силиций. Както се казва - изгубени в превода. . . . . . . . . . . А може би е по просто - необразовани!
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя са му направили постановка. Въобще на кой иначе му е необходимо да държи бойни муниции на склад а и тоя който е зареждал пистолета е или бавноразвиващ се или сляп ? Търсете в кои организации се подвизава и за какво се бори. Косвените жертви са без значение при разчистване на сметки на високи нива. Даже и цели държави загиват.
1
1
 
25
 
! Отговори
Знаещ преди 1 година
Винаги българските журналисти пишат амуниции вместо муниции, титаниум вместо титаний и силикон вместо силиций. Както се казва - изгубени в превода.