Пишат нов роман за Бонд за коронацията на Чарлз Трети

Книгата ще е на пазара 2 дни пред събитието
4 апр 2023 13:02, Стела Стоянова
8
Пишат нов роман за Бонд за коронацията на Чарлз Трети
Снимка БГНЕС

Британският писател Чарли Хигсън е получил поръчка да напише роман за Джеймс Бонд по случай коронацията на Чарлз Трети, съобщава Прес асосиейшън/ДПА.

Хигсън е автор на пет книги за младежката серия за Бонд. Романът "В тайна служба на Негово Величество" е поръчан от компанията "Иън Флеминг Пъбликейшънс" за издаване на 4 май, два дена преди коронацията на краля на 6 май.

Преди шест десетилетия - 1963 г., е публикуван десетият роман на създателя на агент 007 Иън Флеминг "В тайна служба на Нейно Величество". По това време на трона вече от единадесет години седи майката на Чарлз, Елизабет II.
Новата история за агент 007 ще го пренесе два дена преди коронацията. Бонд има задача да осуети в последния момент опит за прекъсване на церемонията от ексцентричния Ателстан от Уесекс, който иска да даде урок на Обединеното кралство. 

Хигсън споделя: "Когато от "Иън Флеминг Пъбликейшънс" дойдоха при мен с идеята да напиша история за Бонд за възрастни преди малко повече от месец, бях развълнуван - докато не осъзнах, че трябва да е готов за коронацията през май. . . Флеминг е известен с това, че пише бързо и аз канализирах тази енергия. И сега е толкова вълнуващо за мен най-накрая да вляза в света на порасналия Бонд".

Всички приходи от продажбата на книгата ще бъдат предоставени на Националния тръст за грамотност, който подпомага деца в неравностойно положение. 

"В тайна служба на Негово Величество" ще бъде достъпна дигитално като електронна книга, като аудиокнига - прочетена от Чарли Хигсън, и в издание с твърда корица от 4 май.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Джеймс Бонд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Бонд. Джемс Бонд преди 1 година
Чарлз. Конят Чарлз.
4
0
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
В новият роман Агент 007 по погрешка пречуква една камила... Кой ги чете тия ингилизки бози?
3
2
 
2
 
! Отговори
Монархист преди 1 година
Аз уважавам крал Чарлз III най-много за това, че беше принуден да живее цял живот в сянката на майка си и на нейна издръжка, а никога не се оплака, никога не хленчеше. После чак на 73г възраст му се наложи сам да си изкарва хляба и то като държавен глава на една измъчена и съсипана страна без реална перспектива в глобален аспект, но той устоя и не се пречупи! Да живее Кралят! Да живее Негово Величество Чарлз III! LONG LIVE THE KING!
2
0
 
3
 
! Отговори
Британски УчЕн преди 1 година
Хахаха поръчков роман, тоз агент бетер Дисни го уcpаха.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха английския ром