Universal Music се отказа от Рамщайн заради скандалите

Обвиненията срещу Тил Линдеман шокирали компанията
16 юни 2023 07:47, Нели Христова
44
Universal Music се отказа от Рамщайн заради скандалите
Снимка: БГНЕС

Universal Music спира маркетинговите и промоционалните дейности на германската метъл група "Рамщайн" след вълната от твърдения за сексуално насилие срещу фронтмена на групата, предава АФП.

"Обвиненията срещу Тил Линдеман ни шокираха и ние изпитваме най-голямо уважение към жените, които толкова смело говориха публично по този случай", се казва в изявление на лейбъла.

"Преустановихме маркетинговите и промоционалните дейности за записите на групата до второ нареждане", допълни то.

През последните седмици няколко жени разказаха, че са били дрогирани и вербувани да участват в сексуални действия с 60-годишния Линдеман на партита след концерти на "Рамщайн".

В сряда берлинските прокурори съобщиха, че са започнали разследване срещу Линдеман във връзка с тези твърдения.

Линдеман отхвърли обвиненията, а адвокатите му ги нарекоха "безусловно неверни".

Министърът на културата на Германия Клаудия Рот заяви, че разследването срещу Линдеман "подчертава, че обвиненията трябва да се приемат много сериозно".

В интервю за вестник "Тагесшпигел" Рот призова организаторите на концерти да предприемат повече мерки за осигуряване на безопасността на феновете.

"Тези обвинения... показват още веднъж колко спешно се нуждаем от кодекс за поведение в музикалната индустрия, както и в културната индустрия като цяло", каза тя.

Скандалът избухна, след като млада ирландка написа в социалните мрежи, че е била дрогирана и опипвана от Линдеман на парти зад кулисите във Вилнюс.

Оттогава в платформи като Twitter, Instagram и YouTube се появи вълна от подобни истории.

Вълненията около твърденията доведоха до отмяна на всички партита след концерти на "Рамщайн" в Мюнхен миналата седмица.

От Берлин също така съобщиха, че партитата след ще бъдат отменени на предстоящите концерти на групата в германската столица през юли.

Universal представлява музикалните записи и издателската дейност на "Рамщайн", но не и концертите или мърчандайзинга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: Тил ЛиндеманРамщайн
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Мунчо преди 10 месеца
Сами се бутат при тях след концерт. Просто ще е смешно ако не е жалко. Все едно групи да се оплаче..
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Преустановихме маркетинговите и промоционалните дейности за записите на групата до второ нареждане" -- интересно, чие е нареждането?
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Имаше една тяхна песен - Рussу ... не знам дали някой друг е правил такава. Та по нея съдя, че явно "добре" са си живели. При всички случаи обаче, съм против някой да се жалва за каквото и да било след 20 години...
35
3
 
10
 
! Отговори
От Берлин преди 10 месеца
Подробно следя ,,излизащите" ,,факти" около Рамщайн....., И: - 1. В момента се отвлича вниманието на оФцете от ставащите политически престъпления....2. Сготвиха го с Джендърски номера- здрава пропаганда на Зелено-Лявата диктатура...3. По този начин се напомня на инакомислещите, как бързо могат да се извадят от ,,играта'...Имаме Нов Холокост -Ваксинационен! Бог с Вас и пазете децата
34
7
 
14
 
! Отговори
Натовеца преди 10 месеца
a на бас, че причината е че е казал нещо полит некоректно за Русия и войната !Линдеман е не е криел пристрастията си към Русия и руският народ,израстнал е в ГДР-то сред семейства на руски войници статионирани там и има много добри спомени от тогава ,също прекарва доста време в Санк Петербург !Пропагандата подпуква всеки по-зивествен като Родцжър Уотърс същи и Андрю Тейт ! Не могат да позволят на зпадни инфлуенсъри да им объркват пропагандата защото знаят ,че достигат до много хора !Шубе ги е !
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Rammstein Uber Alles
32
0
 
5
 
! Отговори
groupie преди 10 месеца
По време на турнетата напрежението е огромно - психически и физически. една от основните задачи на групитата беше да сваля това напрежение, за да са музикантите в кондиция и хората да се наслаждават на шоуто. с " елиминирането" на групитата остават само другите два варианта - алкохол и наркотици. и ми се струва че свръхдозирането сред музикантите ще нарастне..
31
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много откачено ми се вижда всичко това. Тил Линдеман има достатъчно милиони и може да си наеме каквото си иска на спокойствие, та да тръгне след концерт да прави такива неща ми се струва доста невероятно. Концертите на такива групи са доста изтощителни за самите музиканти, та им е само до секс. Предпочитат по някое питие да ударят.
30
3
 
20
 
! Отговори
Нафърфорий преди 10 месеца
От Ирландия отишла у Литва на концерт на Рамщайн, ***??? ли ми дири там??? Чудим се кога свето ще се куртулише от сичкипустиняци?!
29
0
 
10
 
! Отговори
Дони преди 10 месеца
Ем сърби, ем боли... Ама, виновни са си дедаците от тийнпсевдометъл кokoшаpника. Групитата станаха уонабита - той там ме пипаше, ама аз го молех да е иначе...
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 22 - Срещу Спейси отпаднаха обвиненията. Ама Нетфликс още не пуска филма с него...
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 23 - Азнси мисля, чемимат гейове във формацията.
26
2
 
12
 
! Отговори
: преди 10 месеца
Младата ирландка вероятно е търсила захарен памук зад сцената при 60 годишните дедовци. Музиката им , темите им , еида им, не е изненада , че се дрогират и че като се еъртиш около тях млада ирландке , мое ти влезе и нещо 60 годишно в хралупата.
25
2
 
22
 
! Отговори
Сенеката преди 10 месеца
Тая простотия стигна твърде далеч...неолиберализма ще затрие Европа!
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Рамщайн! Айн менш брент! Рамщайн! Флайшгерух лийгт ин дер луфт!
23
1
 
16
 
! Отговори
Познавам жени, които преди 10 месеца
са печелили лотарията за среща с членовете на бандата, когато Рамщайн са ни гостували. По наблюдения на моите познати, организаторите на "томболата" умишлено подбират само жени, от което се получава ужасно конфузна ситуция, като се стигне до нелепо изглеждащи снимки, които естествено ПиАр-ите дори не позволяват на "късметлийките" да запазят за спомен. Самите Рамщайн винаги се държали сковано на тия срещи, а самия Линдеман обикновено отсъствал. От къде идва това "насилие"? Никва идея!
22
1
 
3
 
! Отговори
до Demonaz преди 10 месеца
за спането с мъже - не е съвсем така.. Кевин Спейси го разпу.н.диха, защото тормозеше мъже. В момента, в Англия, правят същото с тв водещия Филип Скофийлд.
21
1
 
13
 
! Отговори
линкс 2 3 4 преди 10 месеца
Тия хора явно искат да му направят услуга на Линдеман да се разпродадат още по-бързо билетите за концертите на Рамщайн.
20
0
 
5
 
! Отговори
Тръмпо преди 10 месеца
Мен па *** съдиха за някаква, дето даже и година не си спомняла, нямала свидетели, доказателства и никаквинаргументи, освен "ми това е моятанистина"...
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 17 - Нишо не е приключило ...