Salt Bae затвори ресторанта си в Ню Йорк, където продаваше млечен шейк за $99

Salt Bae Burger отвори врати през февруари 2020
19 юни 2023 17:07, Нели Христова
16
Salt Bae затвори ресторанта си в Ню Йорк, където продаваше млечен шейк за $99
Снимка: БГНЕС

Само три години след отварянето си Salt Bae Burger в Манхатън затвори врати.

Нусрет Гьокче плени интернет през 2017 г., когато видео в Instagram, на което той поръсва сол върху пържоли, стана изключително популярно онлайн. Турският месар, готвач и артист бързо стана известен с прякора Salt Bae и успя да отвори международна верига от ресторанти за пържоли Nusr-Et.

Salt Bae Burger отвори врати през февруари 2020 г, само седмици преди COVID-19 да постави света в локдаун, но не и преди Gothamist да го нарече "най-лошият ресторант в Ню Йорк". По-рано този месец той най-накрая затвори вратите си, съобщи Eater.

Ресторантът се намираше в квартал Юниън Скуеър в Манхатън и беше известен с интересни елементи от менюто, включително безплатен "дамски бургер" с розови хлебчета и златен млечен шейк за 99 долара, според The Guardian.

Мястото в Ню Йорк беше вторият Salt Bae Burger, открит от Гьокче. През 2019 г. той откри първия в Дубай, съобщи NBC New York.

През април Insider разследва твърдения за дискриминация от бивши служители на ресторантите на Гьокче и разговаря с девет бивши служители, които обвиниха онлайн сензацията, че е тиранин, като го обвиниха в кражба на заплати и други нарушения.

Кристи Ройтер, адвокат, представляващ Гьокче и неговия бизнес, даде следното изявление на Insider по въпроса по това време: "Твърденията всъщност не са нищо повече от преразглеждане на стари съдебни дела, при които исковете са оспорвани и отдавна са уредени. "

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Теди преди 10 месеца
С тия пари напоследък дето ги изкарвам само по ресторанти да ходя
11
0
 
1
 
! Отговори
абе преди 10 месеца
а нещо за тризначките нема ли да напишете :)
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Повечето ресторанти затварят, преди година-две затвори някаква много ексклузивен в Париж дето сега чакаше с месеци за да ти "одерат" кожата. И оня бритиш Джереми и той фалира.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
woke хората са го cancellirali :)
8
1
 
2
 
! Отговори
Колосални преди 10 месеца
Новини. Тука си читем тъй разни рабути, па за Ню Йорк, не чи ни сме там ката седмица ПУ за два дни, па за тава, па за онава. Па за доходите на пенсионери и работници, па за всички проГлеми насам. Ех, що не съм журналист, като...
7
0
 
12
 
! Отговори
Джо преди 10 месеца
Този си е казал "американците са толкова *** че ще им продавам бутилирана пръдня" за 100 долара бутилката! За около 1-2 седмици номера е минавал.
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Изобщо не го знам тоя, въпреки все едно пишете за някой, когото всички знаят. И ресторантите не му ги знам и не съм влизал, а и няма и да влизам.И отворил ли затворил ли също е напълно безинтересно.
5
0
 
22
 
! Отговори
Я па я..! преди 10 месеца
Докато се наканя и турчина затвори.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя за пръв път го чувам
3
2
 
22
 
! Отговори
Альоша преди 10 месеца
Браво само така, да си отива в Анадола този шебек и там да си прави маймунските номера, да видим там кой ще му даде $99 за млечен шейк
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нагло парче. Не съм му ходил в ресторанта, не го харесвам. Предпочитам другаде да дам 500$ за качествено аржентинско или японско говеждо (не е трудна задача в NYC). Иначе като готвач сигурно е повече от феноменален, но някак си не ме кефи и не бих седнал в ресторанта му. Особено след наглостта на финалите по футбол, която демонстрира, имайки се за някаква всеразпознаваема известна личност.
1
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Изключително противен тип!