Чарлз помага на екомарка с отпадъци от имението си

Дизайнерите му правят рокля с косми от неговите коне
Обновена: 6 юли 2023 21:57 | 6 юли 2023 20:46, Иванка Гъркова
0
Чарлз помага на екомарка с отпадъци от имението си
БГНЕС

Чарлз показва, че е в крак с модата, залагайки на устойчивата за пореден път. Наскоро бе съобщено, че той е подкрепил модната екологична марка Vin + Omi още преди да стане крал. Благодарение на това нейният екип използва отпадъци от имението Highgrove за направата на част от своята колекция.

 
От бранда се похвалиха, че са изработили уникална рокля. Освен рециклирани конски косми от конюшнята на краля, те са добавили и коприва от неговите градини, за да създадат модела Resist.
 
„През 16-ти и 17-ти век конският косъм е бил използван в корсетите за жени и е бил много стягащ“, казва дизайнерът Оми пред списание People. И допълва, че ателието му се намира в Норфолк.
 
„Искахме да обърнем тази идея с главата надолу. Сега жените имат влиятелни работни места, те управляват държави и ние искахме да разчупим това понятие за ограничение“, допълва той.
 
Излагат роклята в музей
 
Роклята с отпадъци от имението на Чарлз е показана за първи път по време на ревю на двамата дизайнери през 2019-а. Но наскоро тя бе изпратена в Националния музей на Шотландия, за да стане част от нова изложба. Тя носи името „Отвъд малката черна рокля“ и бе открита на 1 юли.
 
Дизайнерите (които се представят с първите си имена) от екобранда се съгласяват да дадат своята рокля за изложбата, за да покажат не само таланта си, но и някои културни препратки от миналия век. Когато експозицията приключи, моделът ще бъде преместен в постоянната колекция на музея.
 

Модерен крал – Чарлз си партнира с Armani

Принц Джордж наследил любимо хоби на Чарлз

Обрат – Чарлз иска да се сближи с принц Хари

 
„Чарлз ни позволява да изследваме градините му и никога не казва: „Вин и Оми, не можете да направите рокля, която изглежда така!“. Винаги между нас е имало взаимно уважение“, казва още дизайнерът Оми. И допълва, че бащата на Уилям и Хари също им дава предложения за рециклирани материали и дрехи от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари