Актьорите се опасяват, че дигитални аватари могат да ги изместят

Изкуственият интелект е чувствителна тема за тях
14 юли 2023 21:00, Елка Василева
57
Актьорите се опасяват, че дигитални аватари могат да ги изместят
Снимка: архив, БГНЕС

Гилдията на екранните актьори в САЩ изрази опасение, че изпълнителите могат да бъдат заместени от дигитални аватари, съобщи Ройтерс.

Дигиталните реплики на актьори могат да бъдат използвани безсрочно от студиата, обяви актьорската гилдия. Студиата обаче отговориха, че са предложили защита на изображенията.

Изкуственият интелект е чувствителна тема за актьорите в киното и телевизията, които се страхуват, че гласовете и образите им им могат да бъдат дублирани. Контролът върху дигиталните симулации и употребата им на екрана беше сред темите в  преговорите между гилдията и студиата преди началото на стачката.

Студиата и продуцентите обявиха, че са предложили актьорите да дават съгласие за създаване и употреба на техни дигитални копия. Дънкан Крабтри-Айрланд, който е главен преговарящ от името на актьорската гилдия, каза на пресконференцията, свързана с обявяването на стачката, че предложението на студиата всъщност означава сканиране на фоновите изпълнители - актьори и статисти, и заплащане за един работен ден, при положение, че копието може да се използва "цяла вечност".
(БТА, Розалия Благоева)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пълни глупости! Преди месец точно завършихме Индиана Джоунс и бачках точно по фейс риплийсмента Технологията още е твърде примитивна за такива страхове. 90 процента от работата си е все още ръчна, класическа клизма с песок и контрагайка. И това при положение, че ни си пишем Айто...
52
0
 
0
 
! Отговори
Козяк: преди 9 месеца
"В нашата колонията сме инсталирали 203 аватара в парламента,експеримента е успешен вече 33 години..." :) :) :)
51
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 9 месеца
До Анонимен50-- добре де, като не щат в кръчма ,може продавач -консултът ,макар че аз не съм видял заведение на което да няма обява че търси персонал Обаче да ти кажа най ще им се отвори парашута като професионални протестъри Представяш ли си с какъв драматизъм ще протичат протестите ще се получи нещо средно между Шекспирова трагедия ,Троянската войн и чичо Томовата колиба ,при това на живо
50
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Гошо: Верно ли бе брат сигурен ли си в това дето го пишеш? Понаобиколи малко тия заведения за бързо хранене да видиш дали това което говориш е истина. (Схванах елементарната саркастична нотка в коментара ти не се безпокои поне от мен си разбран правилно.)
49
3
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 9 месеца
Да не се притесняват, работа ще си намерят Изкуственият интелект няма да повлияе на работните места в КФС и Мак Доналдс ,също и в сектора на строителството Ще имат възможност да си изявят таланта кеф им там ,кеф им и по улиците да си правят театър
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Azmador - Ко? Кви са тея работи?
47
0
 
5
 
! Отговори
нема се плашат! преди 9 месеца
дигитални авататари ще заменят и зрителите! :) печалбите ще стант също имагинерни и виртуални!
46
0
 
8
 
! Отговори
Azmador преди 9 месеца
Е нали преди години същите тези се подиграваха на хората от работническата класа който загубиха работа си заради "ЕКО" политика и навлизането на нови технологии и им казваха "да се научат да кодират" сега кво реват.
45
0
 
3
 
! Отговори
Доню Каменов преди 9 месеца
бенедикт къмбърбач се троснал, напуснал снимачната площадка и казал, че обожава драгите зрители, но докато не уволнят директора на АI, няма да участва в блокбастъри
44
0
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 9 месеца
джони деп. вал килмър и брад пит отишли да питат том круз кога ше ги измести AI. айде малко по сериозно
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До българина 38 - E как "нищо"? Буквално можеш да проследиш нишката на развитие от преди 3200 години до днес. Нека да започнем с това, че не е имало и "много" за оставяне. Или искаш да се разхождаме по улиците с 2.5 метра копие, носещи шлемов, щит, правени от бронз?
42
0
 
1
 
! Отговори
До 38 преди 9 месеца
Защото не сме в Африка.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 30 - индия шминдия
40
0
 
1
 
! Отговори
:( преди 9 месеца
И като го има това, няма да се налага, да излизаме от нас.
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 38 - Еш па тоа пааааа
38
3
 
6
 
! Отговори
българина преди 9 месеца
следващите години човека ще разбере защо нишо не е останало от предишните цивилизации! зашото всичко крайното развитие на човека винаги води до неговата кончина и се представя като развитие
37
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 28 - И защо да няма, расистеее! Защо да няма, женомразецоо! Защо да няма хомофобеееее!
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До До 21-23 - С оглед на военната им мощ, технологичното и икономическото им ниво, спрямо останалия свят, поне допреди 10-15 години, в това няма нищо изнендващоо.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 30 - Когато американците пращаха луноходи, имаха десетки хиляди бездомни ... днес имат соттици хиляди бездомни. Па в Индия са стотици милиони ... кво ми ги фалиш тея?
34
2
 
12
 
! Отговори
:( преди 9 месеца
Скоро ще има промт към филм. Вкарваш 20-30 думички, и ако имаш акаунт, на базата на това, кеото преди си гледал и харесал, ще ти се компилира цял филм или сериал с по 50-100 епизода, без никакви плотхолове и прочие, с оригинална история, отговарящо на еохата облекло, правилни акценти, актьори които не остаряват между епизодите, защото в реалния живот са минали 6-7 години и супер як оригинална музика. Това е :(