"Прайд"-а срещу Милена Славова: Рокаджийката няма как да бъде кенсълната

Предстои дело за неин пост във Facebook от 2021 г.
11 сеп 2023 11:54, Александър Попов
501
"Прайд"-а срещу Милена Славова: Рокаджийката няма как да бъде кенсълната
Снимка: БГНЕС

На 13 септември Върховният административен съд ще заседава по делото срещу Милена Славова, съдена от "София прайд" за дискриминация.

Причината е нелепа - рокаджийката публикува пост срещу гей парада в социалната мрежа Facebook преди две години.

"Сигурна съм, че НЕ ПОДКРЕПЯМ ГЕЙ ПАРАДИТЕ! Горко на нормалните хора, задушаваме се вече от наглостта и парадирането на разни извратеняци. И не се извинявам за думите си". Това е постът, за който я съдят.

Стигнахме до момента, в който изказано мнение, макар и непремерено, те води до съдебната скамейка.

Който следи кариерата на Милена Славова знае, че тя често се изразява директно, понякога грубо. Тя е артист, тя е рокаджийка, тя е бунтарка. И е имала "топки" да изрича неща, които не са били угодни и на социалистическата власт преди 1989 г. Когато днешните борци за права не са били родени или пък са били снишени.

Свободата на словото не е слободия, но и Милена не е длъжна да се изказва в стил Николай Лилиев или да речем безспорния любимец на съдниците - Георги Господинов. Не харесва нещо и си го казва.

ОК, решили, завели дело. Ясно е, че то няма да е в полза на НПО-тата, които организират гей парада, дори чисто имиджово. Чудно ми е дали седящите зад "Прайда" са чели постовете на своите симпатизанти, преди той да бъде изтрит? Обидите, нападките и заканите са далеч по-стряскащи от трите реда на Милена. А все пак да не забравяме, че тя нито е рязала участник в гей парад с макетно ножче, нито е тръгнала на три уискита да ги гази с колата, нали?

Драги съдници, трябва да приемете, че в едно общество не може всички да ви харесват. И имат правото да си казват мнението. Рокаджиите винаги са били нещо специално, музиката им е давала тласък на много обществени промени в цял свят. Няма как да им затворите устата - едни подкрепят парада, други - не. И това е най-нормалното нещо. И ако тръгнете да водите дела за всяка тяхна непремерена дума, на съдиите няма да им остава време да се занимават с тия с макетните ножчета.

Единственото, което можете да постигнете с подобни дела е още по-голямо разделение. А вие все пак търсите емпатия и се борите за права. С дело като това срещу Милена трудно ще стане.

И винаги ще бъде по-хубаво да живеем в държава, където всеки може да изрази мнението си, да не си затваряме устите. Независимо дали ни харесва или не. И не, Милена няма да бъде кенсълната, защото причината е нелепа. Защото рокаджиите имат свободен дух, който няма как да бъде затворен от все по-налагащата се цензура...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


501
Още по темата: Милена Славова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
339
43
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бунтарка е била на младите преди 30 години. Сега е бунтарка на лелките и чичаците.
338
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кефят ме пагоните й.
337
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какви момичета да се целуват в метрото? За гейовете на никой не му пука, най-малко на "уоук" джендърите, които също ги атакуват ако са икономислещи: групово преследване, обиди, клевети, заплахи за побой и убийство, както е станало с Милена, опити за предизвикване на уволнение, изключване от училище и т.н. Това се случва в момента в целия западен свят. Вече не става дума за гейове, а за организирана най-отгоре атака срещу свободата на словото с цел насаждане на страх и разделение на обществата.
336
8
 
6
 
! Отговори
ха преди 8 месеца
Звинете, какво е изричала Милена пред Партията ?? Напротив, тя беше една от одобрените за пускане " бунтарки", за да замазват очите. Воев я ненавиждаше например.
335
31
 
5
 
! Отговори
да ви имам звездата преди 8 месеца
Милена вярва в кеймтрейлите, световната конспирация, антиваксърка е и про-путинистка. С две думи : проста жена. На мен ми е по-извратено да гледам пияни като *** *** по моторите като нея .
334
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
346..... Всеки има право на своята сексуалност БЕЗ да я афишира и парадира с нея публично в опит да докаже , че тя е нещо нормално наред с общоприетата такава, чрез паради и други действия. Нали така?
333
1
 
22
 
! Отговори
ДЕМОнКРАЦИЯ преди 8 месеца
Демокрация, Свобода на словото, Без привилегировани, Конкуренция, Равни условия за бознес в пазарът, който регулира всичко... И ЕДИН МЪРМОТ ЗАВИВА ШОКОЛАД. Нали за това скачахме по митингите, нали за това беше цялата работа?
332
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Точно СССР не са държава за пример. И аз съм против прайдовете, но не съм против гейовете, това са две различни неща. Колко момичета се целуват в метрото, сега да ги убием с камъни? против съм показността, но съм и против показността на Луков марш. Не е нужно да ходиш на паради, за да си патриот. Аз обаче не давам квалификации на гейовете.
331
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
По чл. 146 и 148 нямаш право на харектиристики на хората. Можеш да кажеш, че ни ги одобряваш - това е лично мнение. Но нямаш право да определяш кой е нормален и кой ненормален или пък извратеняк. Още от времето на кан Крум обидата се наказвала. С рязане на езика! Всеки има право на своята сексуалност, Милена няма право да определя кой е извратен. Някой може нея да я има за извратена.
330
3
 
24
 
! Отговори
Хан Тервел преди 8 месеца
От както свят светува "тези" се смятат за извратеняци и се убиват с камъни! Те са духовна чума която развращава и разрушава обществото! Първата държава която отменя тези закони и спира преследването на гейовете и содомитите е...СССР!
329
20
 
7
 
! Отговори
Ееее преди 8 месеца
нямала е право на такива определения "нормални хора" , " извратеняци" за такова нещо може да я осъдят. Това е доста различно от това да кажеш, че си против парадите. Никой няма право на квалификации, това е подсъдно.
328
2
 
29
 
! Отговори
Лудост преди 8 месеца
Всеки има право да провява своята секуалност, не не сме длъжни да го харесваме. Нито да си мълчим, ако не ни харесва. За дискриманиця може да се говори, ако Милена бе казала, че е против гейовете, а не против прайда. Има много гейове, които не ходят на прайда. М.Куркински дори се обяви против него. Васил Найденов не ходи. Ходят разни хора, които искат да "блеснат". Окей, оставете им парадите, изключите камерите, не ги канете в ефир и сами ще се се откажат.
327
4
 
45
 
! Отговори
Мара преди 8 месеца
Милена е права! Вече ми идва вповече от каквито и да било кресливи, арогантни и изперкали групи, малцинства, НПО-та, които направо заглушават гласа на разума и нормалността и не само, а и се стремят да налагат откачените си идеи в обществото и то трябва да ги търпи и обгрижва. Да ходят на работа като другите и дадат своя принос с нещо конкретно, а не да плачат, че някой ги дискриминира. Манипулатори!
326
32
 
7
 
! Отговори
Отличник преди 8 месеца
Таз свинкя не е изпяла нищо от 30 години, намаляха хората готови да и купуват безплатно пиене по рок кръчмите, те се чуди как да стане интересна на камерите отново
325
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Че все едно аз да кажа, че не харесвам чернокожи, мое мнение си е. Но тези са абсолютно психически негодни за каквото и да е - човек, който търси одобрението на околните има тежки психологически дефицити. На нормален човек не би му пукало леля ти Пена, Милена, бай Ставри какво мислят за теб
324
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как въобще се допуска завеждане на дело, заради изказано лично мнение и то не по нечий конкретен адрес?!
323
3
 
44
 
! Отговори
Мъж и Жена!! преди 8 месеца
Природата , е създала мъж и жена .. майка и баща.. не е създала ТО ..нито трети, четвърти и пети пол.. нямам против да си се обичат.. но прайдове .. и идиотщини .. децата ми да гледат.. не мерси .. имайте си изисквания но у вас си .. това , че някой ви е казал че не ви харесва н е престъпление.. не може всички да се харесваме .. но вие не сте нормални .. супер извращение е да обясняваш на едно дете .. как видиш ли вие сте двама татковци без майка .. ае моля ти се СТИГА !
322
2
 
37
 
! Отговори
Мухахаха преди 8 месеца
Обичам да чета коментари на засегнати третополови с наранени чувства как някаква си Милена ги обидила жестоко като написала в едно едничко изричение как не подкрепя палячовския им Прайд ..... и от толкова малко , вече са готови да ангажират съд и адвокати щото видите ли от както са го прочели през 2021г. не спират да плачат.... и постоянно мислят как да и го върнат. Била дебела.. била залязваща звиздъ... никой не я слушал вече ... ахахаха . Жалка работа ...
321
37
 
6
 
! Отговори
Милен преди 8 месеца
Това женище не е по-лицеприятно от тези по парадите. Нека отслабне, за да не ни се налага да я гледаме такава, както се налага да гледаме онези по парадите.
320
1
 
15
 
! Отговори
Путлер, лош! преди 8 месеца
Изказваш различно или неудобно мнение, завежда се Дело!Не знам на къде вървим, но със сигурност не е в правилната посока!Напудрената свобода на словото ни функционира колкото и пазарната икономика и демокрация, и борба с престъпността, и корупцията.Дава се за пример Русия, как изчезват неудобните хора, а и тук(подобно на страни през 1000км и отвъд една голяма локва) биват мачкани и репресирани. Да, поне не изчезват физически...Но психически?Нали психичното здраве и чувства станаха най-важни