Легендата Мохамед Али - шест жени, девет деца и пристрастен към секса

Боксьорът е "жънел" успехи и на любовния фронт
Обновена: 5 ное 2023 15:51 | 5 ное 2023 15:44, Александър Попов
24
Легендата Мохамед Али - шест жени, девет деца и пристрастен към секса
Снимка: Getty Images

Мохамед Али има девет деца от шест жени, като две от децата са извънбрачни. Според една от бившите му съпруги той бил пристрастен към секса и се налагало тя често сама да резервира хотелски стаи за любовниците му.

Какво знаем за бурния любовен живот на най-великия боксьор на всички времена? Мохамед Али е смятан за един от най-значимите спортисти на 20 век, както и за един от най-добрите професионални боксьори на всички времена.

Той е роден в Кентъки и започва да тренира бокс на 12-годишна възраст. На 18 години печели злато на Летните олимпийски игри, а през същата година започва да се занимава професионално със спорт. Истинското име на боксьора е Касиум Марселъс Клей. През 1961 г. той сменя религията си и става мюсюлманин, а скоро след това сменя името си. Боксьорът каза, че рожденото му име е неговото "робско име", затова започна да използва името Мохамед Али. През 1966 г. той отказва да се присъедини към американската армия по време на войната във Виетнам поради религиозните си убеждения и етиката си. Поради това той беше обвинен в избягване на военна служба и всичките му титли бяха отнети. По-късно обвинението беше свалено и той поднови кариерата си. Като професионален боксьор той участва в едни от най-известните битки в историята на спорта и заслужено е смятан за може би най-добрия боксьор в света.

Но докато демонстрираше свръхчовешки способности на ринга, в личния живот той далеч не беше приятен, особено с жените и любовниците си. Мохамед Али се жени четири пъти и се развежда три пъти. Той е сключил извънсъдебно споразумение с трите си бивши съпруги и според една от дъщерите му дал на трите половината от това, което притежавал към момента.

Той има общо 9 деца – 7 дъщери и 2-ма сина – от 6 различни жени. Първата съпруга на боксьора е Сонджи Рой, която той среща през 1964 г. Тогава той бил на 22 години, а Сонджи на 23. Те се женят след кратка връзка, но се разделят около две години по-късно. Съобщава се, че Сонджи не харесва, че боксьорът я принуждава да смени религията си.

През 1967 г., около година след развода, боксьорът се жени за Халила Камачо-Али. Истинското й име е Белинда Бойд, но след като приема исляма за своя религия, тя сменила името си. В деня на сватбата Халила била само на 17 години. Двамата имат три деца. Това е може би най-бурният брак на боксьора, а самата Халила заяви, че той е бил пристрастен към секса.

Боксьорът многократно изневерявал на жена си и я манипулирал дотам, че тя му уреждала хотелски стаи, за да се вижда с любовниците си. Той също е баща на две извънбрачни деца, докато бил женен за Халила, имал е дете от 16-годишно момиче. Един ден, когато имал мач в друг американски щат, боксьорът бил в компанията на една от любимките си – 19-годишната Вероника. И той безсрамно я представи като своя съпруга, докато истинската съпруга Халила седяла вкъщи. Халила разбрала за това от американските медии и по-късно заяви, че е много наранена от цялата ситуация. Тогава тя решила да се разведе с него.

Почти веднага след развода Мохамед се жени за Вероника. Но Вероника заяви, че всъщност са имали само церемония, докато той все още е бил женен за Халила. Но те премълчали това, защото тя се страхувала, че ще го пратят в затвора за двуженство. Мохамед и Вероника имат две дъщери и се развеждат след около 9 години заедно. През същата година, когато се развеждат - 1986-а, боксьорът се жени за четвъртата си и последна съпруга – Йоланда Уилямс. Те нямат биологични деца, но осиновиха син и бяха заедно до смъртта на Али през 2016 г.

През юни 2016 г. Мохамед Али прекара няколко дни в болницата поради проблеми с дихателната система. Той почина в болница на 74 години. В продължение на 32 години боксьорът води битка с болестта на Паркинсон, така че преди края на живота си трудно говореше и се движеше. Това, съчетано с възрастта, е причината за смъртта му. Според някои източници след смъртта на боксьора децата са започнали битка за състоянието му, което се оценява на 80 милиона долара. Твърди се, че всяко от деветте деца е получило по шест милиона, а вдовицата му е получила около 12 милиона долара. Не е известно къде са попаднали другите пари и имущество./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: боксМохамед Али
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
8
 
! Отговори
Некъф преди 5 месеца
Стига сте го възхвалявали тоя с натрапената му слава. Най великия боксьор е Роки Марчиано, 53 битки и нито една загуба(може да се допитате до уйкипедия)
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Касиус Клей беше от първите звезди на спорта. Върна шампионската титла и си смени името заради войната във Виетнам. По Българската телевизия гледахме мачовете му с Джо Фрейзър и Джордж Форман.
11
0
 
12
 
! Отговори
Пич преди 5 месеца
"Касиум Марселъс Клей" - добре бе, некадърно журналистче. Как може да напишеш или препишеш цяла статия за Мохамед Али, и да му объркаш рожденното име?! Ти си "Касиум", малооумник ...
10
3
 
7
 
! Отговори
G.I. Joe преди 5 месеца
Ленъкса и Усик са по-велики.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ваксината прави ЧуДеса!
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В САЩ през 60-те има движение за използване на традиционните имена на афроамериканците. Масово джаз музиканти се изписват не с официалните. Това не трае дълго, защото звукозаписната индустрия и мениджърите им дават хляб, но всички си пазят за вътрешно ползване традиционните.
7
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До АнонименИмето му е Касиус Клей, а не мехмед, момед или нещо подобно. Името се дава от родителите и е за цял живот, другото е прякор.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
От " спортист" човек,какво да очакваш,освен Хормони,Хормони и пак Хормони!-:( Те не знаят от всичко по малко!!!
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Когато се смачка черепа на някой с бухалка, после гълта къpвaви coпoли, да знаеш!
4
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 2 - Името му е Мохамед Али, расисте.
3
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Оле хорааа! Как може... Аз просто ... Не не .. Нямам думи. Това ужасяващ спорт! Просташки! Дивашкиии!
2
18
 
12
 
! Отговори
В Ъ З Р А Ж Д А Н Е преди 5 месеца
КОСТАДИН КОСТАДИНОВ - ПРЕМИЕР! БЪЛГАРИЯ - РАВНОПОСТАВЕН ЧЛЕН НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!
1
11
 
43
 
! Отговори
Itso преди 5 месеца
Като всеки друг биологичен oтпaдък се е размножавал като животнo без никаква отговорност. Само един празнoглавец може да се възхищава на бияч а боксът не е никакъв спорт а развлечение от празноглaвци за малoyмници.