Ален Делон трудно се примирява с влошеното си здраве

Съществуват "големи рискове" това да е "последната му Коледа"
4 яну 2024 21:45, Нели Христова
6
Ален Делон трудно се примирява с влошеното си здраве
Снимка: БГНЕС

Френската филмова икона Ален Делон трудно се примирява с влошеното си здравословно състояние, казва синът му в интервю, което разкрива и нов разрив в семейството по отношение на грижите за болната легенда.

Притесненията за здравето на Делон нараснаха, след като семейството публикува снимка от вечерята на Бъдни вечер, на която актьорът, който през последните години рядко се появява на публични места, изглежда слаб и отслабнал.

В "отслабнало" състояние 88-годишният Ален Делон "вече не може да понася да се вижда така, смален", заяви синът му Антъни пред седмичника Paris Match.

Звездата получи тежък инсулт през юли 2019 г. и сега рядко напуска имението си в Души в областта Лоара във Франция.

"Той не говори много, уморява го или го дразни, когато го караме да повтаря, защото гласът му вече не е винаги ясен или чуваем", казва Антъни Делон в интервюто.

Съществуват "големи рискове" това да е "последната му Коледа", добави той.

Вече имаше опасения за благосъстоянието на Ален Делон, след като трите му деца миналата година подадоха жалба срещу бившата му асистентка Хироми Ролин, обвинявайки я в тормоз и заплашително поведение.

Антъни Делон подаде и втора жалба, в която обвини Ролин в насилие и опит да секвестира баща му.

Ролин, която през юли беше изселена от имота на актьора, е изпратила писмо до прокуратурата, за да оспори обвиненията срещу нея, и също така е подала собствена жалба.

Но в интервюто Антъни Делон, син на бившата съпруга на Делон Натали Делон, разкрива и нови напрежения в семейството във връзка с грижите за баща му.

Той заяви, че е подал сигнал в полицията за по-малката си полусестра Анушка, дъщеря на Ален Делон и холандския модел Розали ван Бримен, за това, че не е информирала семейството за резултатите на баща му при когнитивните тестове от 2019 г.

„Сестра ми никога не е информирала брат ми и мен, че между 2019 и 2022 г. баща ми е бил подложен на пет когнитивни теста по време на посещенията си в клиниката в Швейцария и че не е издържал нито един от тях", казва той пред списанието.

Резултатите са показали "когнитивна деградация, която поставя баща ми в положение на психологическа слабост, а следователно и на уязвимост", добави той.

Антъни Делон заяви, че ежедневните грижи за баща му сега са в ръцете на най-малкото дете на баща му Ален-Фабиен Делон, чиято майка също е Розали ван Бримен и който публикува семейната снимка в профила си в Instagram.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пиши го бегал
4
1
 
13
 
! Отговори
Нищо не е вечно, уви преди 3 месеца
Гледам негови стари филми - хем красавец, хем пичага, хем за някои типове роли наистина е много добър. Но всичко си има край. Пак добре, че се усети навреме да се оттегли с достойнство. Дано има късмет да си поживее повече, да се грижат добре за него и близките му често да го навестяват.
3
0
 
20
 
! Отговори
Моят баща преди 3 месеца
е на 87 години , сега април месец, живот и здраве, ще навърши 88! И винаги на всеки празник, нова година, ни подарява по нещо, и пари ни дава. Казва- вземете, вземете, давам ви, защото всеки ден за мен е подарък, следващата година може и да ме няма.
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Когнитивните тестове могат да се подобрят с полагане на усилия и повече контакти, което очевидно не им е по силите, особено след като са го изолирали от жената, с която живял.
1
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По Бойко Борисово време, преди да дойдат новите, Ален Делон си беше здрав. А свинското месо беше 4 лева килограма.