Принц Андрю ще трябва да се обяснява под клетва за Джефри Епщайн

Той бе споменат многократно в документи по делото
7 яну 2024 07:45, Нели Христова
18
Принц Андрю ще трябва да се обяснява под клетва за Джефри Епщайн
Снимка: БГНЕС

Принц Андрю трябва да даде показания под клетва за ролята си в скандала със злоупотребите на Джефри Епщайн, за да бъде заплашен от затвор, ако излъже, заяви адвокат на няколко от жертвите на Епщайн, съобщи "Гардиън".

На фона на засилващите се призиви за полицейско разследване на обвиненията в сексуално насилие срещу кралското семейство, Спенсър Кувин, адвокат от Флорида, заяви, че херцогът на Йорк "трябва да отговори за това, което сега излиза наяве" и трябва да даде показанията си с "всички атрибути на закона", така че да бъде правно задължен да каже истината.

Кувин каза: "Знам, че Андрю е дал интервю пред обществеността и медиите. Това беше катастрофално интервю, което се разви ужасно за него. Но той трябва да отговори за това, което сега излиза наяве, и ... за ролята си във всичко това. Той трябва да го направи не в телевизионно интервю за пресата, а под клетва, под наказанието за лъжесвидетелстване, с всички атрибути на закона, независимо дали е в Лондон или в САЩ. Той трябва да изясни фактите".

Призивът идва, след като Андрю бе споменат многократно в документи, оповестени от американски съд. Те се отнасят до гражданско дело, заведено през 2015 г. от Вирджиния Джуфре, която твърди, че е била използвана като "сексуална робиня" от Епщайн и бившата му приятелка Гислайн Максуел. Джуфре съди Максуел заради изявления, в които я нарича лъжкиня.

Документите от отдавна приключилото дело включват твърдения, че Андрю е оставал по няколко седмици в имението в Палм Бийч, собственост на Епщайн, който почина през 2019 г., докато очакваше съдебен процес по обвинения в трафик на хора.

Хуан Алеси, който е работил като иконом за Епщайн от 1990 до 2002 г., също свидетелства, че Андрю е получавал ежедневни масажи, докато е пребивавал при финансиста, сочат съдебните документи. Свидетелските показания на Йохана Шьоберг, която твърди, че е била малтретирана от Епщайн, които също бяха публикувани, включват отново изплувалото твърдение, че принцът сложил ръката си върху гърдите ѝ в нюйоркския апартамент на Епщайн през 2001 г.

Преди това Андрю е уредил дело с Джуфър по повод твърденията, че я е насилвал сексуално три пъти, когато е била на 17 години. Принцът, който се оттегли като работещ кралски служител през 2019 г., последователно отрича всички твърдения за неправомерни действия.

Най-новата порция файлове повдига нови въпроси относно поведението на принца и приятелството му с Епщайн, което датира от 1999 г. Те също така посочват несъответствия между разказа на Андрю и този на Максуел, за когото принцът по-рано каза, че го е запознал с Епщайн. В показанията си британската светска дама твърди, че "никога не е запознавала" двойката.Кувин, който заяви, че в момента представлява четири жертви на Епщайн, заяви, че сега е време принцът да даде своя отчет под клетва, за да се изясни ситуацията. "Евентуално той трябва да изчезне от общественото полезрение, защото се срамува от това, което излезе наяве", каза адвокатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Принц Злостър преди 3 месеца
Какво има да обяснявам, има си цяла индустрия с милиарди клипове в интернет, за който се интересува.
13
0
 
0
 
! Отговори
az преди 3 месеца
До Първо,какво саДирилина глупав ли се правиш? всички малоетни и непълнолетни, които са били там, са били принуждавани и насилвани. Или викаш, що не са си тръгнали през вратата..
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво има да обяснява, всичко е ясно Епщайн беше успешно самоубит и точка.
11
0
 
2
 
! Отговори
Първо,какво саДирили преди 3 месеца
тези 17-годишни момета там? Второ, могат ли да докажат, че са заявили, че нямат навършени 18 г. преди някой да постави ръка на гърдите им или да ги покани в леглото си? Трето, ако не са били съгласни с онова, което твърдят, че се е случвало там, защо не са си тръгнали? Или просто се възползват от историческия момент, в който изведнъж стана актуално разни жени да твърдят, че преди 20, 30, 40 години някой ги е насилил и случайно този някой има милиони, от които те искат да си чопнат колкото могат?
10
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 3 месеца
Уха, такива партита дават невероятен материал за изнудване, нали се сещаме, че с подходящия запис всеки ще изпълнява каквото искаш? После ЦРУ слага свой човек и този негов човек е невероятно послушен, като знае какво имат срещу него
9
4
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 3 месеца
Колкото и да плюете, светът гледа и преценява. И когато падат кралски глави за обвинение в сексуално насилие, всеки иска да ходи там, а не в Русия, дето и жената на Путин не знаем коя е, а пък за арабските държави даже не коментирам, дето съвсем законно си се забавляват с малки момичета. Проблемът е принудата, а това, че са били с жени и Клинтън в женска рокля - чудо голямо, всеки си има някаква фантазия. Сигурна съм, че всички мъже са се чудили какво ли е да си в рокля и с грим. Неудобно е, не
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Невинен е - Джон Подеста
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ами че на запад всички са такива -рибата се вмирисва от главата- забравяте тия български мъдрости
6
0
 
6
 
! Отговори
: преди 3 месеца
Този дърт извратеняк има картина на Бил Клинтън в женска рокля на входа на апартамента си в Ню Йорк , в момента го обсъждат в разни чужди медии , плашещо е какви психичноболни имат достъп до власт и ресурси.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Семейство перверзници....
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще излъже, тези нarлоcakcи са печени в тая работа. "Под клетва", айде, нема нужда!
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В милиардерския роял клуб, масово са извратеняци,педофили и сатанисти!Епщайн само им е давал каквото искат.
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И под детектор на лъжата да обяснява, пак няма до никъде да доведе! Педофили,канибали ,техния свят все още е непознат за обикновените хора!
1
7
 
26
 
! Отговори
Сър Джеймс преди 3 месеца
Евроатлантици сър! Забавляват се!