Пуснаха Шварценегер да излети, върнаха му и часовника

Екшън героят бе задържан на митницата в Мюнхен
18 яну 2024 10:16, Петър Бойчев
29
Пуснаха Шварценегер да излети, върнаха му и часовника
Снимка БГНЕС

Актьорът и бивш американски политик Арнолд Шварценегер беше освободен, след като бе задържан за кратко от германските митничари на летището в Мюнхен в сряда заради това, че не е декларирал ценен луксозен часовник, предаде ДПА.

Роденият в Австрия Шварценегер в крайна сметка е успял да продължи пътуването си, обяви говорител на главната митническа служба в Мюнхен в сряда вечерта. Той е успял да вземе със себе си и часовника. Срещу Шварценегер, световен шампион по културизъм и звезда от екшън филми, който е бил два мандата губернатор на американския щат Калифорния, е образувано наказателно данъчно производство, предаде БТА.

Според митническите власти Шварценегер не е декларирал ценния луксозен часовник при пристигането си в Мюнхен, въпреки че очевидно е планирал да го остави в Европейския съюз. Шварценегер е пътувал към Австрия за благотворителен търг, на който е планирал да продаде часовника в полза на основаната от него Инициатива за климата. Той също така е планирал да присъства на ски състезанието „Ханенкам" в курорта Кицбюел в Австрийските Алпи.

„Ако стоките останат в ЕС, трябва да платите данък и мито за тях - това важи за всички", каза говорителят на митниците и допълни: „Ние се заехме с въпроса. Сега случаят ще бъде предаден на компетентната служба за наказателни дела и глоби в Аугсбург". В Мюнхен филмовата звезда се е съгласил да плати мито за личния си часовник, съобщиха от Инициативата за климата на Шварценегер.

„Той е сътрудничил през цялото време, въпреки че това е било некомпетентно разследване, пълна комедия от грешки, но от която би излязъл много забавен полицейски филм", се казва в изявлението. „Надяваме се, че Германия ще инвестира толкова енергия в реорганизацията на икономиката си и превръщането й в по-екологична, колкото и в налагането на мита върху собствеността на хората", се казва още в него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
INFO преди 3 месеца
Човека отива в Европа да продаде часовника на благотворителен търг за 50 К . Но го задържат на митницатазаради този часовник. Става Голяма Новина. Плаща мито 10К и го продава за 250 К ...
24
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
Глупости!А какво става,ако не го продаде и си го върне обратно?Ще води процедура по връщане на митото ли?
23
2
 
8
 
! Отговори
Реалността преди 3 месеца
Помня преди години тогавашния военен министър Карл-Теодор цу Гутенберг изгуби докторската си степен и напусна поста, след като бе разкрито, че е копирал голяма част от докторската си теза, нищо че човекът беше от виден благороднически род! Германският съд е безкомпромисен и няма значение дали си беден или богат, дали си министър или професор.
22
0
 
19
 
! Отговори
О преди 3 месеца
Тука щяха да му го гепат още на летището и така да избегне излишните проблеми.
21
1
 
12
 
! Отговори
Мдааа преди 3 месеца
Германците спазват законите, защото съда им и прокуратураглта не са корумпирани, а са безкомпромисни, не е като у нас.
20
1
 
9
 
! Отговори
Закон и Ред преди 3 месеца
През границите на ЕС никой няма право да пренася пари и вещи над 10 000 евро! Ако има такива се Декларират. Ако ли не, се плаща глоба в троен размер, конфискация или затвор, ако не можеш да платиш глобата. В Германия няма 5-6, законите се спазват, глобите се плащат! Бяха вкарали в затвора дори мениджъра на ФК Байерн-Мюнхен за укриване на данъци, е разбира се в затвор на богатите, не при отрепkите!
19
4
 
1
 
! Отговори
Арнолд преди 3 месеца
бедна геймания коленичи пред Мастъра си Америка, разбира се, че ще ме пуснат, мито фуй бухаха бухахаха бухахахах
18
4
 
8
 
! Отговори
Анализатор преди 3 месеца
Вски българин който подкрепя действията на фашистка Австрия срешу нашата родина България е доолноопробен престъпник и заслужава затвор!
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да дойде в България няма да го проверяват изобщо
16
12
 
6
 
! Отговори
Анализатор преди 3 месеца
Всеки австриец трябва да бтде третиран като престъпник.Австрия е вредна страна както за ЕС,така и за цялото човечество.Австрия е съюзник на Русия,това е достатъчно.
15
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ЕС е вреден
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Постановки за пред раята, да види че и богатите и известните уж ги проверяват и глобяват и да трябва да спазваш фашистките закони....
13
14
 
4
 
! Отговори
Cap.DANKO 1988 RED H преди 3 месеца
АРНОЛД Е ЕВРЕЙСКИ ЮДИН СЛУГА, И ЦЕЛУВА КАПАТА НА РАВИНИТЕ В ЛОС АНДЖЕЛИС, ВСЕКИ БОЖИ ДЕН ...ЗАТВОАР И КОНФИСКАЛ НА ЧАСОВНИКА МУ, А ТОЙ ДА ПЛАТИ ДЕСЕТОРНО ГЛОБА В ПАРИЧНАТА СТОЙНСОТ НА ЦАСОВНИКА .
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Ванката - СИгурно е било публично обявено и са знаели мнгоо добре, че никой няма да си играе, да регистрира така часовник. Преди време в чужибна, бях срещнал еидн бивш американски полицай. Каза ми, че преди време се пробвал за ФБР, но напуснал след месец и половина. Задачата му била, да търси "републиканци", да ги надъхва, да правят "бутн", а като успее да надъха някой, да го арестува. УАУ!
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 6 - Вика му се ПР акция ... Милиционерщината и в Германия е мощна. Сто процента са го планували отва от рано. Свестен полицай, щеше да им каже, че трябва да декларират всичко, дори и да е за благотворителна цел.
10
2
 
15
 
! Отговори
Ванката преди 3 месеца
А те откъде знаят какво е планирал да прави с часовника си, следят обяви за търгове ли!?
9
4
 
13
 
! Отговори
SWAN преди 3 месеца
Цирк за маймуни: планирал да продаде часовника, но не знаел, че трябва да го декларира на влизане в ЕС, и то в полза на инициатива, организирана от екип от адвокати... Скоро света ще е зониран и зоните няма да имат връзка по между си... с високи мита и налози, и тежък визов режим.
8
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
...за да влезе в новините . Жалка работа
7
3
 
3
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 3 месеца
Хахахаха..
6
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хубавото на запада е че полицията не прощава на никой без значение дали си беден или богат закона е за всички, а нашите милиционери като видят черното бмв на подземния свят и q8 се покланят до земята.