Ален Делон е под правна защита за нужните медицински грижи

От началото на януари трите деца на звездата водят война
30 яну 2024 09:18, Елка Василева
12
Ален Делон е под правна защита за нужните медицински грижи
Снимка: архив, БГНЕС

Френският актьор Ален Делон е поставен под правна защита по решение на съдия, предаде АФП. Агенцията цитира източник, запознат със случая, който потвърждава репортаж на телевизия Бе Еф Ем.

Още по темата
Съдът е назначил юридически представител, който да помага на 88-годишния актьор "за медицинското му обслужване" и при избора на хората, които му осигуряват необходимите грижи, показва документ, до който АФП е получила достъп.

На 10 януари адвокатите на Ален Делон и на сина му Антони поискаха на легендата на френското кино да бъде осигурена правна защита по "причини, свързани със здравословното му състояние", припомня АФП.
    
Според тях на 13 януари е извършен медицински преглед на Делон от лекар, назначен от властите.
    
В съдебното решение от 25 януари се отбелязва, че има "разногласия между трите деца на Ален Делон, по-специално по отношение на медицинските грижи", както и на хората, които отговарят за тях.

"Необходимо е, заради този конфликт… да бъде назначен неутрален и безпристрастен съдебен представител, отговарящ за защитата на пълнолетни лица, който да го подпомага", се добавя в текста.
 
Във Франция поставянето под правна защита е краткосрочна мярка (за една година, като може да бъде подновена веднъж), която позволява на пълнолетното лице да бъде представлявано при осъществяването на определени ежедневни действия, отбелязва АФП.

От началото на януари трите деца на звездата водят война чрез медиите и съдилища, като всеки от тях твърди, че иска да защити баща си, чието здравословно състояние се влоши, след като през 2019 г. получи инсулт.

Братята Антони (59 г.) и Ален-Фабиан (29 г.) смятат, че Ален Делон е манипулиран от 33-годишната им сестра Анушка, която крие от тях здравословното му състояние и иска да го отведе в Швейцария.
   
Адвокат Франк Бертон, който представлява дъщерята на актьора, заяви пред АФП, че Анушка е доволна, че съдът е назначил юридически представител. "Това е нещо добро", допълни той.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
9
 
! Отговори
Залезът преди 2 месеца
Дано му помогнат да изживее достойно последните години от земното си битие. Поводът не е подходящ за шеги. Никой от нас не знае какъв ще бъде на старини.
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бесна страшна пенсия с млада булка :)))
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Анушка е готина мацка ама ламти за милионите на Делон.Синовете му и те искат да се докопат до пачките.Доста милиони притежава дъртият.Затова е цялата патаклама.
6
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Том Круз в "Топ Гън" бие Ален Делон по мъжка красота! Като хетеросексуален го казвам.
5
8
 
6
 
! Отговори
Есаул преди 2 месеца
Отивай в Русия, момче! Там е естественото място за почивка на добрите стари момчета! Русия - родината на духовността и истинските нормални човешки стойности! Времето на дьо Гол, хубавото френско кино и музика, с красивите иззпепеляващи момчета и огнени момичета отдавна приключи! Там се настани неусетно и трайно многополовата демокрация от всякакви етноси и мигранти!
4
4
 
1
 
! Отговори
А самият Ален Делон преди 2 месеца
не беше ли пожелал евтаназия?
3
5
 
4
 
! Отговори
Тия копелета ръфащи преди 2 месеца
Дъртия да не съм ги правил аз?! Ако няма да ги отглеждаш и възпитаваш защо ги правиш?!!! Бетер бхаратска работа .!.
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ален Делон и Клаудия Кардинале в "Гепардът" от 1963-та година. Убийствената сексапилна двойка.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия чакат по-скоро да хвърли топа че да заграбят милионите му. Но голям бой ще има при делбата им със сигурност.