Почина актьорът, изиграл шампиона Аполо Крийд в "Роки"

Карл Уедърс си отиде на 76 години
3 фев 2024 12:35, Петър Бойчев
19
Почина актьорът, изиграл шампиона Аполо Крийд в "Роки"
Снимка БГНЕС

Карл Уедърс, бивш състезател в Националната лига по американски футбол (НФЛ), превърнал се в звезда в холивудските продукции, сред които "Роки", "Хищникът" и "Мандалорецът", почина на 76-годишна възраст, предадоха осведомителните агенции.

Смъртта му е настъпила в четвъртък, 1 февруари, съобщи неговият мениджър Мат Лубър. Уедърс е починал "спокойно в съня си", се казва и в съобщение, разпространено от семейството му. Той се превъплъти в ролята на боксьора Аполо Крийд в "Роки", където участва заедно със Силвестър Сталоун. Преквалифициралият се в актьор спортист се изправи и срещу Арнолд Шварценегер в "Хищникът".

Карл Уедърс се чувстваше еднакво добре, докато показва мускули на големия екран във "Върховен екшън", както и когато се шегува на малкия екран в сериали като "Развитие в застой". Той може би е най-тясно свързан с образа на Крийд, който се появи за първи път като самоуверен, неоспорим световен шампион в тежка категория във филма "Роки" от 1976 г. със Силвестър Сталоун в главната роля, припомня Асошиейтед прес.

Съвсем наскоро Карл Уедърс се снима в хита "Мандалорецът" на Дисни плюс. Той участва и в трите сезона на продукцията, припомня АП. За ролята си Уедърс беше номиниран за награда "Еми" през 2021 г.

Крийд, чийто образ се появява в първите четири филма от поредицата "Роки", почина на ринга в "Роки IV" от 1984 г., изправяйки се срещу грамадния, употребяващ стероиди съветски боксьор Иван Драго, изигран от Долф Лундгрен.

През 1987 г. Уедърс участва във филма "Хищникът", където си партнира с Шварценегер, Джеси Вентура и редица други, а през 1988 г. игра и във "Върховен екшън", предаде БТА.

Карл Уедърс израства в Ню Орлиънс, възхищавайки се на актьори като Уди Строуд, Сидни Поатие и Хари Белафонте, както и на спортистите Джим Браун и Мохамед Али - звезди, разчупили формата и бариерата за цветнокожите, припомня Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Роки" е най-великата кино поредица.
13
0
 
8
 
! Отговори
почивай в мир преди 2 месеца
уважения и поклон за един велик човек и вдъхновител, гледайте сцената му със Сталоун в Роки в тубата- бягащи на плажа и трениращи - това е толкова зареждащо и мотивиращо, със толкова сила, доблест и подкрепа, нека и ние като народ се подкрепяме и мотивираме така, хубава вечер!
12
0
 
15
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 2 месеца
В Хищника най се запомни. Много героично загина. Добър актьор и перфектна физическа форма. Нямам идея какво е тренирал и дали професионално. Мир на душата му.
11
0
 
9
 
! Отговори
ivanko_73 преди 2 месеца
Страхотен актьор , лека му пръст на човека '' Аполо Крийд '' !!!!!!!
10
0
 
15
 
! Отговори
Въпреки преди 2 месеца
Почивай в мир "Аполо". Невероятно я изигра тази роля!
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като стана въпрос за Хищникът се сетих че за пръв път го гледахме с баща ми като бях десетина годишен. И остават бат Арни и извънземното вече сами да се преследват и баща ми глеееда глеееда и вика по едно време: "Сега не мога да разбера кой е в крайна сметка Хищникът и кой е жертвата"(майтап си правеше), когато бат Арни започва да побърква извънемния в джунглата омазан с кал. Извънезмното не знаеше какво става и откъде му идва. Муахахахахха...
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Преквалифициралият се в актьор спортист се изправи и срещу Арнолд Шварценегер в "Хищникът"." Не се е изправял срещу Шварценегер, а бяха приятели в "Хищникът", а култова сцена беше още в началото на филма където двамата си забиха лапи във въздуха имитирайнки канадска борба, а бицепсите им щяха да изхвръкнат. И Шварценегер започна да го бори и Карл му вика..."Не се преуморявай Дъч." Шварценегер: "Май отдавна само химикалки си хващал в ЦРУ? А?" Почивай в мир, Карл!
7
0
 
19
 
! Отговори
Din Djarin преди 2 месеца
Последно е играл в Мандалореца, голям актьор, бог да го прости.
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Помня го в Хишникът с бат Арни, не съм фен на Слай и поредицата Роки, но определено е добър актьор :)
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Във филма умря в Роки 4 убит от Драго.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Омекнали са ти мускулите от чупене на моливи в ЦРУ! I see you, mf!
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Велик!!!
2
0
 
14
 
! Отговори
Дъч преди 2 месеца
Дилън, ти *** син!
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да почива в мир, добър актьор беше :)

Спонсорирани публикации