Емели Санде с първи концерт у нас

Той ще бъде на 10 юли в София
26 мар 2024 12:23, Инна Ангелова
2
Емели Санде с първи концерт у нас
Снимка: БГНЕС

Емели Санде гостува в страната ни за първи път. Концертът ѝ, организиран от "Жокер медия", ще се състои на 10 юли в зала 1 на НДК, предаде БТА.

Родената във Великобритания изпълнителка започва да пее, когато е на 15 години.

Докато е студентка майката на певицата изпраща нейни записи на Би Би Си. Санде е една от избраните от радиостанцията да изнесе концерт. Така се запознава с продуцента Шахид Хан, известен като Ноти Бой и творческият им тандем започва. Песента им Diamond Rings се класира в първата десетка на британската класация за сингли през лятото на 2009 г.

Емели Санде композира и за Риана, Алиша Диксън, Алиша Кийс, Шерил Коул, Тайни Темпа, Лиона Люис. През Обявена е за най-обещаващ нов талант от критиката на британските музикални награди за 2011 г., а през 2012 г. Печели две статуетки „Брит” – за най-добра британска изпълнителка и най-добър албум.

На 26 години Емели Санде подобрява рекорда на Beatles – за най-много поредни седмици в топ 10 на британската класация за албуми. Дебютеният ѝ албум Our Version Of Events е в класацията 63 седмици. Дотогава най-дълго време в топ 10 е бил албумът на Beatles – Please Please Me – 62 седмици през 1964 г. През 2017 г. Санде получава наградата на Brit Awards – за най-добра британска соло изпълнителка.

Има издадени пет студийни албума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: концертндкСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прекрасна новина! Най-после нещо свястно
1
4
 
3
 
! Отговори
пенсионер-ветеран преди 1 месец
Вместо на Вагнер, Бетовен и Моцарт, ще Отида тая Убавица да Слушам - Да!