"One Dance Festival" започва в Пловдив през май

Ще бъдат представени 12 спектакъла
Обновена: 9 апр 2024 13:11 | 9 апр 2024 13:09, Инна Ангелова
0
"One Dance Festival" започва в Пловдив през май

На 10 май в Пловдив ще започне Международния фестивал за танц и пърформанс "One Dance Festival". Тази година той е под мотото "Dance with Everybody". В предаването “България сутрин” директорът на фестивала Елианна Лилова каза повече.

"Очаква ни много мащабно издание на фестивала - 16-ото поред, което ще се разлее върху четири поредни уикенда от 10 май до 2 юни", каза директорът на фестивала Елианна Лилова в студиото на "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR Лилова сподели, че програмата ще представи 12 спектакъла. Пет от тях са копродукции. Фестивалът започва с фокус Франция - включва 4 спектакъла и 5 танцови ателиета на 10 и 11 май. Първият спектакъл е насочен към феновете на градската култура, на ърбън танците и хип-хопа - трибют към стила електроденс, който ще ни пренесе в типичния парижки клуб. Ще има "уърк шоп" за присъстващите, които ще могат да се включат в танците.

Дългоочакван е спектакълът на гръцкия хореограф Еврипидис Ласкаридис, който по думите на Лилова е магьосник. "Той работи между театъра, танца, цирка, пърформанса и магията. Това е най-мащабната продукция, която представяме в нашето издание", добави Лилова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от Звезди
Венера в Овен - какво предстои за зодиите?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации