Мария Бакалова ще участва на кинофестивала в Кан

Тя ще представи нови си филм "Стажантът"
11 апр 2024 16:17, Инна Ангелова
19
Мария Бакалова ще участва на кинофестивала в Кан
Снимка: БГНЕС

Днес беше представена официалната селекция на 77-ото издание на кинофестивала в Кан. Мария Бакалова и тази година ще бъде българското присъствие там заедно с режисьора Константин Божанов. От програмата на фестивала става ясно, че актрисата ще представи новия си филм "Стажантът" (The Apprentice).

“Стажантът” е на режисьора Али Абаси, а Бакалова играе главна роля. Тя влиза в образа на младата Ивана Тръмп в биографичния филм. В ролята на Доналд Тръмп е румънско-американския актьор Себастиан Стан. Лентата е включена в конкурсната програма и ще се съревновава за наградата "Златна палма". Филмът с Бакалова проследява времето на Тръмп като бизнесмен с недвижими имоти през 70-те и 80-те години на миналия век.

Мария Бакалова не за първи път е в официалната селекция на Кан. През 2021 г. филмът с нейно участие "Жените наистина плачат" на Мина Милева и Весела Казакова беше показан в паралелната секция "Особен поглед".

Режисьорът Константин Божанов също ще представи филма си. "Безсрамните" (The Shameless) попада в селекцията "Особен поглед”. "Безсрамните" е копродукция на Франция, Швейцария и България и е с участието на индийски актьори, сред които Мита Васишт, Танмей Данания и Аурошика Дей. Филмът разказва за забранената любов между две момичета в строго патриархална страна.

Тазгодишното 77-о издание на кинофестивала в Кан ще се проведе между 14 и 25 май. Председател на комедията "Второ действие" (Le deuxieme acte) на френския режисьор Куентен Дюпийо и с участието на Леа Сейду. Филмът не е включен в съревнованието за "Златна палма".

Извън конкурсната програма ще бъдат показани също "Фюриоза: Сага за Лудия Макс" - новата част от франчайза на Джордж Милър с участието на Аня Тейлър-Джой и Крис Хемсуърт, и "Хоризонт: Американска сага", с който Кевин Костнър се завръща в света на уестърна като режисьор и изпълнител на главната роля.

Сред филмите, които ще се съревновават за "Златна палма" освен "Стажантът" с Мария Бакалова и Себастиан Стан, са "Мегалополис" на Франсис Форд Копола, "Покров" на Дейвид Кроненбърг, "Птица" на Андреа Арнолд, "Видове доброта" на Йоргос Лантимос.

В рамките на кинофестивала в Кан Джордж Лукас ще бъде удостоен с почетна "Златна палма".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от Звезди
Кайли Дженър с провокативни снимки, свободна ли е?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
До Пловдив преди 2 седмици
В текста си пише : Стажантът е на режисьора Али Абаси, а Бакалова играе главна роля. Тя влиза в образа на младата Ивана Тръмп в биографичния филм. В ролята на Доналд Тръмп е румънско-американския актьор Себастиан Стан.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Веднага пръцвам по въпроса.
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Уффф
9
4
 
3
 
! Отговори
Нане преди 2 седмици
По времето на ВСВ, таквиз, кат таз са обслужвали гитлеровият елит в България, по време на фашисткият режим... После комунистите ги направили в най добрият случай доячки у някое ТКЗС... А след 1990 година пищяха, че са репресирани... ===)))
8
2
 
4
 
! Отговори
Пловдив преди 2 седмици
Този път какво ли животно ще озвучава .
7
3
 
6
 
! Отговори
Нане преди 2 седмици
Тая добре се продаде на краварските лгбти ливералфашисти... ===))) те сега са на мода в кравефермата и, който плюе яко срещу бай тръмпи получава дивиденти... Кат актриса кръгла нула...
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Голямата актриса ! С нито един хубав стойностен филм и въобще поддържаща роля на пародия усмиваща балканския народ. Ние които играем в американски филми и други с големи холивудски актьори какво да кажем..
5
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И тая стана голяма артистка ,но когато се съблече ощи два пъти че вземе награди от Кан и Оскар
4
0
 
6
 
! Отговори
Гинка преди 2 седмици
Защо пък един път не поканиха Сърчажиева бе!Ей така,да мине и тя по червения килим.
3
6
 
6
 
! Отговори
Шакира преди 2 седмици
Започнете с оплюването.Само напомням :канят нея ,а не Вас.За успокоение продължавайте със селфитата.Може пък някой режисьор да Ви забележи-Или Маман?
2
4
 
5
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 2 седмици
Щом Николина Ангелкова Оскарите ходи да краси, значи и Мария Бакалова може, пък, Кан да украси.
1
12
 
11
 
! Отговори
Позитивен преди 2 седмици
Гледал съм я в няколко български филми и съм изненадан колко добра актриса е всъщност.

Спонсорирани публикации