О Джей Симпсън почина на 76 след битка с рак

Той е един от най-скандалните американци
Обновена: 11 апр 2024 18:18 | 11 апр 2024 18:04, Александър Попов
12
О Джей Симпсън почина на 76 след битка с рак
Снимка: Getty Images

На 76 години почина О Джей Симпсън, един от най-скандалните американци на всички времена. Той се бореше с рак, а адвокатът на Симпсън потвърди смъртта му пред TMZ..

Той е бил заобиколен от децата и внуците си в последните си мигове.

Той се е борил с рак на простатата през последните години и здравето му се е влошило напоследък, като през последните няколко месеца той е бил в хоспис.

Информацията за диагнозата на О Джей за първи път се разпространи през февруари, а бившият футболист единствено отрече, че е в хоспис.

Във видеоклип, който публикува в X през 2023 г. той загатна за рака, но предположи, че го е победил.
О Джей Симпсън бе герой на Америка като футболист, играеше във филми, участваше в телевизионни предавания, беше рекламно лице.

Цялата добра визитка остана в 90-те години, когато беше обвинен в жестоките убийства на бившата си съпруга Никол Браун Симпсън и нейния приятел Рон Голдман през 1994 г.

След което започна процеса на века.

О Джей нае мечтан екип от адвокати, воден от покойния вече Джон Кокран, който беше начело и помогна да се раздели делото на държавата.

Основен елемент, за който Кокран се хвана по време на процеса, беше фактът, че детективът от полицията в Лос Анджелис Марк Фурман е правил расистки забележки в миналото и може да е поставил кървава ръкавица, намерена в дома на Симпсън. Това също доведе до друга ключова точка в процеса, когато екипът на О Джей поиска да му бъде позволено да пробва ръкавиците в съда за журито и в крайна сметка те не му паснаха идеално.

Това накара Кокран в крайна сметка да произнесе известната реплика по време на заключителните аргументи - а именно: "Ако не пасва, трябва да оправдаете." В крайна сметка журито прие тази защита.

О Джей беше оправдан по обвиненията в убийство, което шокира голяма част от нацията. Той беше съден по-късно в граждански съд в Санта Моника, където журито го намери отговорен за смъртта на Никол и Рон. Той беше осъден да плати обезщетение за десетки милиони.

През 2007 г. той беше обвинен в нахлуване в хотелска стая във Вегас в опит да си върне спортни сувенири, за които смяташе, че са били откраднати от него.

В крайна сметка той беше арестуван, обвинен и в крайна сметка осъден по всички обвинения. Симпсън беше освободен условно през 2017 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: О Джей Симпсън
Още от Звезди
Кайли Дженър с провокативни снимки, свободна ли е?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Лошо преди 2 седмици
Много ми лопсва, че един отявлен убиец не е сред нас. Ще пусна една сълза или по скоро *** в WCто за него.
8
0
 
5
 
! Отговори
Бил преди 2 седмици
Това трябваше да стане преди 30 години на електрическият стол.Живя 30 години екстра долният ***.По това време бях в САЩ.Цяла Америка знаеше че е убиецът,само черните съдебни заседатели не разбраха.ROT IN HELL.
7
0
 
2
 
! Отговори
Дарк преди 2 седмици
Истината е,че в САЩ който се позове на факт и по наказателно дело той го доказва,не само по гражданските.Кой може да плаща на детективи?А тъй като съдии и щатските прокурори се избират от народа,както и журито решава кой крив,кой прав.Така и Ч.Чаплин е осъден за бащинство при отрицателна кръвна проба,която го изключва на 100%,,но младата 18 прохождаща актриса като надула гайдата в медиите и обществото побесняло.И Хувър му спря филма В.диктатор преди Пърл Харбър.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Дарк -Глупости, глупости, глупостииии...
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Неееее.... O.J. ;(((
4
1
 
6
 
! Отговори
До 1 и 2 преди 2 седмици
Симпсън е оправдан, защото през 90-те е имало убийство на чернокож пестъпник от ченгетата и това предизвиква бунтове като тези за Джордж Флойд. Адвокатът е посъветвал О'Джей да не си взема лекарствата (за стави ли, или пък за сърце). Ръцете му се подуват и ръкавиците не могат да паснат.
3
1
 
1
 
! Отговори
BG преди 2 седмици
RIPДжеймс Камърън е говорил с него да изграе първият Терминатор, а бат' Арни да е войнът-спасител от бъдещето.
2
5
 
15
 
! Отговори
Хм преди 2 седмици
След случая О Джей Симпсън ми стана ясно какво представлява американското правосъдие-машина за пари, нямаща нищо общо със справедливостта. Но явно доста хора все още смятат, че Америка ще ни помогне да преборим корупцията. Дори тоталният резил на Сглобката(създадена по заповед на американското посолство) не ги отрезви.
1
8
 
9
 
! Отговори
Дарк преди 2 седмици
Оправдан в наказателното дело за убийството на жена си Никол и приятелят и,признат за виновен в гражданското дело и осъден да плати кръвнина 33 милиона.Найазателният закон обаче ЕТ не позволява някой да бъде съден два пъти за едно и също престъпление.Истината я знаят само Пентагона,но отказаха да предоставят снимки от военния си спътник преминавал по време на убийството с мотив национална сигурност за спътника.Десет години преди убийството 1994 руските спътници засичаха в Афган небръснатите хора

Спонсорирани публикации