Човек започва да се чувства щастлив след 55

Хората на възраст между 45 и 54 години са най-отчаяни
3 сеп 2010 12:28,
34
Човек започва да се чувства щастлив след 55
Снимка: Getty Images

Казват, че животът започва на 40 години, но много от хората, които наскоро са ги навършили, едва ли ще се съгласят с това твърдение, пише в. "Дейли експрес".
   
Данните от проучване, направено във Великобритания, показват, че хората на възраст между 45 и 54 години са най-отчаяната възрастова група в страната.

Предполага се, че служебните тревоги и стресът от грижите за подрастващи деца и възрастни родители карат над 50 процента от британците на тази възраст да се чувстват нещастни.
   
От 8,5 милиона жители на Острова, родени между средата на 50-те и средата на 60-те години на миналия век, само 39 процента се определят като щастливи. Петдесет и три процента от хората от това поколение смятат, че положението им е "окаяно".
   
Според изследването всичко това се променя, когато човек стане на 55 години. Повечето от хората, които са на тази възраст или са по-възрастни, се определят като "щастливи" и "доволни".
   
Проучването показва още, че 71 процента от британците над 65-годишна възраст са доволни от съдбата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Пламен Средков преди 1 година
До Тодорова Аз съм изгубил 20 години стаж. Гадно ми е НЕ от беднотията, а от подигравките. Най-големите връзкари ми казват: "Ти не се бориш!" или "Защо не се бориш?". Е , че той е богопомазанит, но аз да се боря. И сега съм безработен. Яд ме, че съм на чужда издръжка и едва понасям това. МОЖЕ БИ е добре, че нямам семейство. Не за друго, а за това, че както са се държали с мен - така ще се държат и с децата ми. Мога дза продължа още, но да не дотягам и досаждам.
33
0
 
0
 
! Отговори
Тодорова преди 13 години
Аз съм една щастлива безработна българка.На 56 години съм,три пъти съм съкращавана от работа не по моя вина,вместо 37 години трудов стаж имам 26.Преди третото съкращение теглих кредит да издържам студентка,сега няма работа,няма доходи ,има само страх от банката,че ако някой месец не си платя кредита/пък и от къде ли да взема пари?/ ще ми вземе и апартамента.ГОЛЯМО ЩАСТИЕ!!! Аз съм една намръщена,подтисната щастливка! Не чакам пенсия,защото вече не бих могла да я получа И ДА Я ДОЖИВЕЯ! ПОЛУДЯВАМ
32
0
 
0
 
! Отговори
куфте преди 13 години
HAHAHAhahaHAAHHAhAhahaha супер ! ше чакам с нетърпение да оцелея в Сървайвър България до 55-тата си годишнина за да да бъда щастлива
31
0
 
3
 
! Отговори
марги преди 13 години
значи ако недоживееш 55 никога няма да си щастлив???
30
1
 
11
 
! Отговори
дългоушко преди 13 години
Какво е щастието ? Това е тънката струна в душата на чавек,когато се чувства удовлетворен от нещо в живота,пък било то и дребно.Когато си добре здравословно,и др.-те около теб,когато се прибереш и има топлина човешка,когато се почувстваш човешки.Колко малко му трябва на човек да е щастлив ,но защо това ,което струва най- евтино се дава най-трудно - доброто отношение към другия,усмивката.
29
1
 
3
 
! Отговори
на 61 преди 13 години
написаното ми хареса.то...половината - за мен писано,ама пак ми стана весело.
28
1
 
3
 
! Отговори
Некро преди 13 години
Споко Ванка 2012 е близо!!
27
1
 
7
 
! Отговори
до 13 преди 13 години
Абе пич, ти си щастливец, ама не си даваш сметка, имаш две деца и *** е още жива, какво повече от това, другото се оправя
26
0
 
2
 
! Отговори
Дражко преди 13 години
Тия ингилизи - само изследвания и проучвания!И глупости!
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
:))) ама няма да има ,дърт и грозен мъж -мечтата на всяка нали?
24
2
 
7
 
! Отговори
ехе..... преди 13 години
Един мъж няма как да се почувства Щастлив след като е неспособен да направи една жена Щастлива годините са без значение.Когато си наясно с това......това са две несъвместими неща!Жените от хубаво не бягат са казали и по - лесно е да разплачеш един човек отколкото да го накараш да се усмихне ех убягвали ти това ако ще челни стойки да правиш и звездите да им сваляш на жените и пясъка в пустинята да им броиш пиши се бегал!
23
5
 
11
 
! Отговори
Ода за възрастта преди 13 години
След петдесетака майката си тракаШип във двата крака, дърпа те далакаГлавата се мае все ти се пикаеЧас по час в клозета, поздрав от диабетаОсновна проблема газове в коремаБуцата в стомаха, хич и не се махаАх, пък тия злите, ах киселинитеВсеки месец бръчка, всеки гуляй жлъчкаЖълтата урина, настояща мина с камъни дузина.Върти те артрита, режете гастритаГътнете флибита, без да те запитаДадох мило драго оттървах ломбагоАла в миг довтаса брат му ишиасаНалегнете стръвно, налягане кръвноТромпет в ушите, пердета в очитеИ с първата доза простичка склерозаПасив в акъла, актив в маясълаПа и друго зло се меси, как ли се зовеше?А взе ми го от устата, тъй де думат му простатаИ гордостта мъжка, нещо взе да кръшкаА как се гордееше и съвършен беше!След петдесетака, майката си тракаВсичко се разтрака, стареем в бракаРасте в тебе брака!!!!
22
2
 
9
 
! Отговори
Иван преди 13 години
АЗ СЪМ НА 26 И НЕ МИ СЕ ЖИВЕЕ Д****БА И ТЕГАВИЯ ЖИВОТ !!! САМО ПРОБЛЕМИ, РАБОТА И АКО ЗА 1 ЧАС В ДЕНЯ СЪМ САМ МОЖЕ И ДА УСПЕЕЯ ДА СЕ ОТПУСНА С 2 БИРИ ПРЕД НЯКОЙ *** СЕРИАЛ !!!! И ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО НА МЪКИТЕ. ВСЕ ПО-ТЕГАВА ЩЕ СТАВА КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ОСТАРЯВАМ.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и на какво точно трябва да се радваш след 55-може би на внуци и надеждата,че те ще живеят по-добре
20
0
 
8
 
! Отговори
Neon Knight преди 13 години
Ако след петдесетака се събудиш някоя сутрин и не те боли нищо, значи си умрял... :-D
19
5
 
2
 
! Отговори
дрън дрън преди 13 години
Станеш ли на 55 пиши се бегал
18
1
 
4
 
! Отговори
moni преди 13 години
otkakvo da sa 6tastlivi baba mi i djado mi ot goljamata pensia li ili ot visokite zeni ili ot spokoinia zivot?
17
2
 
0
 
! Отговори
Lily преди 13 години
Mislia,che ochakvaneto sega opredeliashtite se 40-55 godishni da stanat shtastlivi sled 5 g. e prekaleno,zashtoto tezi koito v momenta sa v tazi vazrast sa druga generazia (predkrisisna),a sledvashtata niama kak da si opravi polozenieto v segashnata ikonomicheska situazia:):)...vsiakavi analogii ot tozi sort sa manipulazii...vsiaka generazia e razlichna kato mantalitet i e v unikalna ikonomicheska situazia...
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да ги поканим в България да бъдат цял живот нещастни!
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
нямаш си представа колко ми е познато всичко което написа --- от 23 годишен съмишленик--