Отофордемгентшенфелд – немецът с най-дългата фамилия

24-те букви ми създават проблеми, оплаква се строителят
Обновена: 9 ное 2010 10:29 | 9 ное 2010 10:25, Елка Василева
16
Отофордемгентшенфелд – немецът с най-дългата фамилия
Заради фамилията си мъжът имал огромни проблеми с банките. Снимка: БГНЕС

Германецът Бернд Отофордемгентшенфелд (Bernd Ottovordemgentschenfelde) беше признат за човека с най-дългото фамилно име в Германия.

То се състои от 24 букви и е най-голямото в историята, потвърдиха експерти от университета в Лайпциг.

45-годишният плочкаджия от Рейнска област признава, че често има проблеми, когато трябва да напише името си на официална бланка или на едната страна на фургона си.

Той често съкращава името си за кредитните карти, а съпругата му Силвия и 14-годишната им дъщеря Надин са съкратили фамилното си име до Гентшенфелд, пише The Daily Telegraph.

"Баща ми е искал да имам и второ име, но за щастие майка ми го е спряла", казва Бернд.

Както показва практиката, прекалено дългите собствени и фамилни имена могат да създават не само неудобства, но и сериозни проблеми.

Така през лятото на тази година студентката от Шри Ланка Дженифер Абегуневардене, която живее във Великобритания, не можа да замине на почивка в Кипър, след като от туристическата фирма отказали да й оформят документите поради прекалено дългото й име.

Подобни трудности обаче могат да изплашат далеч не всички. Жителката на британското графство Съфолк 26-годишната Остин Кетъл, която имаше проблеми с туристическата фирма Thomas Cook, смени името си на: "Мразя фирмата Thomas Cook и нейния бизнес партньор, компанията Big Shot, които притесняват малкия Ликс".

Така младата жена, която се готвеше да замине на меден месец, "отмъсти" на компанията, която отказа да оформи документите й за пътуването, в които да бъде посочено името на мъжа й Ликс.

Сега обаче британката може да повтори съдбата на Дженифер Абегуневардене, защото едва ли туроператорите ще имат на разположение бланки с толкова дълго поле за толкова дълга фамилия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
простото куче преди 13 години
Хората сигурно се обръщат към него с Бернд или "ей братчет".
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
вятър мазнев боборъсев - това харесва ли ти. било го имало в БГ
10
2
 
2
 
! Отговори
ученик преди 13 години
ЕЕЕ.. на таз Кремена ,и завижам на Умността!!!! Велика е!! Скоро и на български ще се научи да пише!
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти да не си западняк, че си толкова глупав???
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а аз не разбрах последната част на статията за Thomas Cook...
7
1
 
2
 
! Отговори
някой преди 13 години
Интересно коя ли е най-дългата българска фамилия някой може ли да даде предложение?Аз в момента се сещам само за Карагеоргиев, Хаджисимеонов и Попгеоргиев.
6
8
 
3
 
! Отговори
СЕЛТАК преди 13 години
После ми доказвайте ,че западняците са много умни , като едно име , трудно четат и пишат!!!
5
2
 
14
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
- Извинете, вие не сте ли Абдурахманхаджихалилбегович?- Не, аз съм Коен- Пу, мама му стара, винаги ги бъркам тея две фамилии....
4
0
 
5
 
! Отговори
Пуфа преди 13 години
Ще остане това, че ще му разкатаят фамилията от тичане по бюрокрацията да си сменя паспорти, карти, регистрации, данъчни сметки, фирменни пререгистрации и в един момент това желание, ще се изпари още на първата опашка, на която застане. Че аз докато чаках да се запиша за смяна на личната карта, брадясах? А останалото ако тръгне човек? Ти да не си Дъновист? Той проповядва тия окултни глупости: да сме си изберели щастливо име! Няма щастливи имена, а щастливи постове.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аман от глупости!Съжалявам само роднините му , като си отиде и решат да му правят надгробен паметник ,бая ще се озорят с пространството да изпишат имато му ...
2
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво ще стане, ако някой реши да се прекръсти наМРАЗЯГЕРБИВСИЧКИГЕРБЕРИ-НАТЕГАЧИ?!?
1
1
 
5
 
! Отговори
Пуфа преди 13 години
Ами избери си прякор и е лесно! Нека ти викат Ото, а останалите букви да са за пред ведомствата! Нямате ли си прякори немците?