Дъщерята на Спаска Митрова е още при баща си

Воислав Савич вероятно ще обжалва съдебното решение
Обновена: 10 ное 2010 14:21 | 9 ное 2010 13:54, Елка Василева
95
Дъщерята на Спаска Митрова е още при баща си
Снимка: БГНЕС

Четиригодишната дъщеричка на Спаска Митрова все още е в дома на баща си Воислав Савич.

Макар че той изгуби настойническите си права върху малката Сузана преди около месец, тя ще остане при него, докато не влезе в сила решението на Основния съд в Гевгели и не приключи процедурата по обжалването, пише македонският „Утрински весник“ под заглавие „Детство в съдебните лабиринти – дъщеричката на Спаска е все още с бащата“.

Съдебното решение беше постановено на 15 октомври, на ново дело, инициирано от второинстанционния съд в Скопие, който прие жалбата на противоречивата българка, пише вестникът.

Преди това съдът в Гевгели постанови решение в полза на бащата, но апелативният съд върна случая за повторно гледане, тъй като не била взета предвид психиатричната експертиза на двамата родители.

„Чухме присъдата от медиите, но все още официално не сме я получили. След като прочетем мотивите на съда в Гевгели, ще видим на какво основание ще я оспорваме“, казва Васил Джинов, адвокат на Савич.

Той е убеден, че клиентът му ще обжалва решението и ще продължи правната битка за връщане на настойничеството на детето, която продължава вече три години.

От Центъра за социална дейност в Гевгели внимателно следят случая, който навремето им създаде големи проблеми и постави под въпрос имиджа им.

„Решението не е влязло в сила и затова детето все още е в дома на баща си. Майката продължава да не комуникира с нашата институция и ние изпращаме всички писма чрез нейния адвокат Шпенд Девая“, казва директорът на центъра Станка Петрова.

Още по темата

Тя посочва, че засега виждането на детето от майка му протича нормално и без проблеми. То е при нея всеки втори уикенд в месеца. Взима го в петък от детската градина и го връща пак там в понеделник. От центъра обаче казват, че майката продължава да отказва да плаща издръжката от 2000 денара.

Спаска Митрова многократно не спазваше решенията на центъра за определяне начина на виждане на детето и не разрешаваше на бащата да вижда дъщеричката си. Поради неспазване пък на съдебните решения през август миналата година Митрова излежаваше присъда от три месеца затвор в Идризово. Това предизвика силни реакции в българската общественост, която обвини македонската държава за дискриминация и направи от случая политически проблем в европейските институции, заключава „Утрински весник“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: Македония
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
1
 
! Отговори
jad me e преди 13 години
Gele, bih ti teglil edna, obace... sam edno++njakolko niva nad vas, tapite tikvi, svobodata za kojato govorish? znaesh li kolko pati sa mi publikuvali komentarite v Utrinski? 0! Niakoj pita po-nadilu - kakvo e saotnoshenieto m/u srabskite i makedonskite predavanija vav Firom? 70%/30% E biagaj v "slobodna" Makedonija, koj te spira
86
0
 
3
 
! Отговори
София преди 13 години
77,АБСОЛЮТНО ВЯРНО Е ТОВА ЗА ЖАЛОСТ!ВСЯКА ПЕДЯ МАКЕДОНСКА ЗЕМЯ Е НАПОЕНА С КРЪВ!ХОРА,НЕДЕЙТЕ ТАКА КЪМ ТЯХ!Нека всеки който пише по темата за Македония,помисли колко много хора има И СРЕД НАС С КОРЕНИ ОТ ТАМ!
85
1
 
5
 
! Отговори
СОфия преди 13 години
НАСИЛА ХУБОСТ НЕ СТАВА!ОСТАВЕТЕ НАРОДА В МАКЕДОНИЯ ДА СЕ САМООПРЕДЕЛЯ!А ТЕ ИСКАТ ДА СА ОТДЕЛНО!КАКЪВ ВИ Е ПРОБЛЕМЪТ,НА ТЕЗИ КОИТО СТЕ РЕВНАЛИ ПРОТИВ ТЯХ?
84
2
 
0
 
! Отговори
gdfg преди 13 години
do nomer 70 - ti o6te malko 6te kaje6 4e i 6tatite nqmat pravo da sa tam kato sa pridobili tazi teritoriq s orajie a ? i se pi6e6 istorik. ti si pozor skrii se i ne se pokazvai nikoga!! Nali vsqka darjava e vouvala za zemite, koito ima dnes.
83
3
 
5
 
! Отговори
Иван Стаменов преди 13 години
РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЯ И ДНЕС все още е ПОД СРБСКО РОБСТВО!
82
2
 
1
 
! Отговори
Това е истината преди 13 години
Да живее Ванче Михайлов винаги в нашата памет!!! Един истински българин!
81
3
 
2
 
! Отговори
ей преди 13 години
омръзна ми от болни македонИСТКИ тикви в тоя сайт. Разбира се че не е ставало въпрос за автономна Македония след Балканските войни защото тогава Македония е била частта от България останал поробена. Единствените които са говорили за автономия са били простите комунистически кратуни. И ето до къде ни докараха другарите. Прав е бил Ванчо Михайлов.
80
2
 
5
 
! Отговори
Историк преди 13 години
До 70: Цитат: Как може България да окупира своя изконна територия населена мнозинствено с българи!Първо, Македония не може да бъде изконна българска територия, защото части от Македония са ЗАВОЮВАНИ от българската държава през първата половина на 9-ти век. Не може да наричаш изконно свое нещо, което си придобил не по наследство от дедите ти, а със силата на оръжието.Второ, дори територията на самата България (имам предвид територията, оградена от Дунав, Стара планина, Черно море и Тимок) не може да се нарече изконно българска земя, защото и тя през 7-ми век е завладяна със сила.
79
2
 
4
 
! Отговори
Стига манипулации преди 13 години
По отношение на Република Македония изглежда българското общество е болно от горе до долу - не е нормално да се храни такава омраза и да се излива толкова помия към западните ни съседи и същевременно да ги обвиняваме, че те използват говора на омразата. България винаги е действала в Македония в своя полза и винаги против интересите на македонския народ. Българският политик Петър Тодоров в своя труд Погромите на България, издаден в София през 1930 г., признава какви свои приоритетни цели всъщност е преследвала България при подготовката на Балканската война от 1912 година: АВТОНОМИЯТА НА МАКЕДОНИЯ НИКОГА НЕ Е ЛЕЖАЛА В ОСНОВАТА НА ОФИЦИАЛНАТА БЪЛГАРСКА ПОЛИТИКА. РАЗРАБОТВАШЕ СЕ ОТДАВНА САМИЯТ ПЛАН ЗА ДЕЛЕЖА. ... ЗАЩОТО ВСИЧКИ, КОИТО РЪКОВОДЕХА НАШАТА ДЪРЖАВА БЯХА ЕДИНОДУШНИ ПО НАЧИНА, С КОЙТО ЩЕ ДЕЙСТВУВАТ ПРИ БЛАГОПРИЯТНО ПОЛИТИЧЕСКО ПОЛОЖЕНИЕ ВОЙНАТА. ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ОСИГУРИ САМО ПО-ГОЛЯМ ДЯЛ ОТ ОТКРИТОТО НАСЛЕДСТВО. (Петър Тодоров. Погромите на България, т. 1, София 1930 г., с. 58). Нещастници! Хората се избиват за една педя земя, а дедите ви разделиха с гърци и сърби тази земя, която уж била българска. Вие само повтаряте делата на дедите си.
78
3
 
2
 
! Отговори
juli преди 13 години
Kato ti e tolkova mila Makedonia otivai si tam pa da te vidim kakvo 6te iade6 tam.V Makedonia jito kao drenki,kamuni li ke iam.
77
4
 
4
 
! Отговори
Црвенковски-ЉАТАС преди 13 години
РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИА И ДЕНЕС СЕУШТЕ Е ПОД СРБСКО РОБСТВО !!!
76
4
 
4
 
! Отговори
Ангел Македонски преди 13 години
Тие алчни балкански хиени и душмани наши себе си се лажат --Ке вратат сите залоци назад што са одземали от Македония и тоа воедно со скршените заби во нив - Зошто во Библията е запишано Тугото е туго и врати го назад ! - Во Светото Писмо е запишано Ако те соблазнува раката полакомена по туго- Одсечи я и фрли я! Подобро оди сакат одколку со извалкат образ ! - Во Библията е запишано - Ако те соблазнува окото полакомено по тугоОдкопай го и фрли го! По добро оди слеп одколку со извалкан образ
75
5
 
5
 
! Отговори
Ангел Македонски преди 13 години
За Слободата на Македония ние Македонците плативме и се уште плаштаме со главите на нашите наймлади най-умни и най-мили Македонски синове и керки кои си го положия свойот живот курбан пред Олтарот на Македония - Со едната рака я оравме со другата рака я браневме -- И ден денес се уште во окупираните и поробени делове на Македония се шетат како янкеседжии разни туги даскале попове и джандари -- Во цела Македония нема нива коя да заораш и нема бавча на коя оро да завиеш а да не се сопнеш от гроб-
74
5
 
3
 
! Отговори
Ангел Македонски преди 13 години
Алчните Балкански асимилатори воедно со блудницата Вовилонска сметаа дека со распарчуването на Македония на 10 август 1913 година во Букурешт веке ке секне нашата Македонска борба за Слобода ке секне нашата Македонска песна ке секне нашето Македонско оро и Македония и Македонците кога-тогаш ке паднат во вечен заборав--- Никогаш нема да падне во заборав Македония ! -- Никогаш нема да секне нашата Македонска борба за Слобода се до конечното и целосно Ослободуване и Обединуване на Македония -
73
1
 
8
 
! Отговори
sofeto преди 13 години
Абе Гeле тебе май държи от вчера? Пий един студен зeлев сок па може да те прокара!!!
72
4
 
2
 
! Отговори
Ангел Македонски преди 13 години
Ето затова сме ние Македонци и ке се обединиме на Македонски
71
2
 
1
 
! Отговори
печен костен од МК преди 13 години
Днес.бг за шо ми бришете коментарите,не ви пишам повеке да ве ебам УДБА -шки сат,само да создавате омразиа ве бива !!
70
5
 
3
 
! Отговори
Ангел Македонски преди 13 години
Ние Македонците от Пирин от Егей от Вардар не знаеме што е тоа имаштия -- От градите на нашите майки не таче мед и млеко -- От градите на нашите майки тече пискотот и солзите на иляди Македонски деца бегалци и на иляди Македонски бежански фамилии от Егейскиот дел на Македония одкорнати от майчина утроба и раселени низ светот како проколнатоци--
69
5
 
4
 
! Отговори
Ангел Македонски преди 13 години
Ние Македонците от Пирин от Егей от Вардар имаме само една майка - Македония !-- Нас Македонците от Пирин от Егей от Вардар едни куршуми са ни гагяле една ортома ни висела на вратот една кама ни го секла гркланот -- Ние Македонците от Пирин от Егей от Вардар не сме израснати во имаштия -- От градите на нашите майки не тече мед и млеко--От градите на нашите майки тече пелин тече немир тече бунт ---От градите на нашите майки тече крвта на Войводите тече крвта на кумитите-
68
2
 
6
 
! Отговори
xaxax преди 13 години
Пиринският край не е окупиран, а е свободен! Много си смешен, бил окупиран. Как може България да окупира своя изконна територия населена мнозинствено с българи!