Президентът: Спрете да говорите за цената на "Белене"

"Разнобоят в българския лагер може да намали силата на България"
Обновена: 3 дек 2010 14:36 | 2 дек 2010 09:25,
103
Президентът: Спрете да говорите за цената на "Белене"
Снимка: БГНЕС

Президентът Георги Първанов призова да не се води вътрешен дебат за цената на АЕЦ "Белене", защото "разнобоят в българския лагер може да намали силата на България в преговорите с руснаците", съобщи БНР.

Още по темата

По повод призива на премиера Борисов за скритата сума в така наречения инфлационен индекс за цената на централата, Първанов припомни, че това е била тема на първия му разговор с Борисов след избирането му за министър-председател.

Държавният глава посочи, че е поставил пред руската страна въпроса още през февруари 2009 година в Москва за промяна на ескалационния индекс, тъй като предишното правителство се е съгласило да приеме български индекс, докато президентът е настоял да се приеме европейското изчисление "Европа 27".

Президентът направи коментара си, преди да напусне срещата на върха на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа в казахстанската столица Астана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
1
 
! Отговори
Kitaec преди 13 години
Goce e rusko mekere,kakvo drugo da kaje
100
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Номер 93, намисал съм:ДЕФЛАЦИЯТА е нормално явление по време на РЕЦЕСИЯникъде не съм писал че едното е следствие от друготоНе бих написал подобно нещо защото в Русия се наблюдава постоянна инфлация дори по време на рецесия. Това е така защото руската икономика е ориентирана към износ на сурови продукти и при свиване на потреблението на тези продукти руската валута поевтинява.
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Номер 93,ДЕФЛАЦИЯ в еврозоната е имало през периода юни2009 до октомври2009има поне няколко хиляди публикации по тази тема и е много трудно да се каже че ДЕФЛАЦИЯ не е имало по време на договора за АЕЦ БеленеМоето мнение е, че договора за АЕЦ Белене е в евро и следва да бъде свързан с финансови индекси от еврозоната. Ако беше така оскъпяването щеше да бъде десет пъти по-малко и щяхме да спестиме 2 милиарда евра.
98
0
 
2
 
! Отговори
Отвратен преди 13 години
Та има ли по-безгръбначен и сервилен пред Путин политик от агент Гоце ?С какви очи е седнал да говори за "единство на българския интерес" ?
97
1
 
5
 
! Отговори
Мия преди 13 години
Пернишката *** продължава да стреля от засада. Той е свикнал всичко да е на тъмно, затова не иска да се говори за цена. Да, проклетнико от Сирищник, ама аз плащам данъци и искам да знам каква ще е цената. Ако зависеше от теб, половината пари щеше да скатаеш заедно с твоите гурели - Герговците, Манджуков, Златев и прочие катили и доносници от Държавна сигурност. Проклет вагабонтин?
96
0
 
1
 
! Отговори
смятай преди 13 години
Ами по метода на сложната лихва си го сметни сам. Тук не въпрос колко е поскъпването, а че досега упорито твърдеше че имало поевтиняване:)
95
2
 
3
 
! Отговори
ДО ГОЦю преди 13 години
АЛОООООООООООО ГОЦЕ ,Я КАЖИ НА ХОРАТА КАКВО ПОЛЕЗНО НЕЩО СИ НАПРАВИЛ ДА САМО ЕДНО ЗА БЪЛГАРИТЕ.НИЩО,И ЗАТОВА В НАШИЯ КРАИ ТЕ НАРИЧАМЕ ГОЦЕ СЕДЕФ- ФЕСЛИЯТА.МРШ В СИРИЩНИК.
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И колко общо е поскъпването от 2006 до сега? 6-7 % или повече?
93
0
 
1
 
! Отговори
стига уроци преди 13 години
Знам какво е дефлация, само че по дефиниция тя НЕ Е следствие от рецесията.Та няколко факта, Еврозоната официално излезе от рецесията и въпреки всичко следи по-долните данни за ИНФЛАЦИЯТА, а не дефлацията в Еврозоната от Евростат:2007 г. - 3,1 %2008 г. - 3,3 %2009 г. - 0,9 %2010 г. - 1,9 %КЪДЕ ВИЖДАШ ТУК ДЕФЛАЦИЯ?
92
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е, поне по едно нещо Бойко настигна своя учител Тато - по некадърност на министрите си. Два скандала се вихрят с пълна сила тези дни. Единият с фалшивата диплова на Калина Илиева. Вторият с фалшивата награда на Мишел Бонев. На пръв поглед няма нищо общо между тях. Обаче има.Общото е, че и в двата са замесени министри от правителството. Т.е. хора, които ни управляват. Единият назначава на много отговорен пост съвсем младо момиче, което се оказва с фалшива диплома. Без да провери, както би направил всеки директор на гимназия, преди да назначи учител. Малко нещо се съмнявам. Най-вероятно министър Найденов много добре е знаел (или поне подозирал) как стоят нещата.Другият скандал е с добрият български филм на мишел Бонев. Който, на всичкото отгоре се оказа финансиран от българския киноцентър. Т. е., от онези хора, дето плачеха, че са им малко парите. М-р рашидов не е знаел? И тук се съмнявам . най-вероятно и той е знаел (или поне е подозирал) как стоят нещата.Ако наистина не са знаели още по-зле. Това означава, че са отчайващо некадърни. Нямам предвид некадърни като специалисти в техните области. Некадърни като управляващи.Веднага се сещам за един друг скандал отпреди една година този с Румяна Желева.Какво общо има?Ами това, че и там водещото е некадърността. Други култови министри бяха тези на здравеопазването, особено усмихнатата Анна Мария Борисова.Като прибавим в сметката и Цецка Цачева, която и като председател на народното събрание се държи като стругарка, нещата стават съвсем отчайващи.Няма защо да се учудваме. Кадърни хора трудно ще се навият да бъдат командвани от човек като Бойко, който хем не разбира, хем нарежда. Ако все пак случайно някой се съгласи Бойко няма да го търпи. Защото некадърника никога не понася да има по-кадърни от него подчинени.Спомням си думите на Бойко, че ГЕРБ има капацитет да управлява самостоятелно. Ако това са най-компетентните хора, какви ли са им по-малко компетентните.Крайно време е Борисов да разбере, че не е толкова лесно да се управлява държава, колкото му се виждаше в началото. Да разбере, че с него ще се случи това, което стана с Царя. И веднага след празниците да се махне.Докато с глупостта си не е завлякъл цялата държава заедно със себе си на дъното.
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много неизгоден договор!
90
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Номер 90, ДЕФЛАЦИЯТА е нормално явление по време на РЕЦЕСИЯ. Има материали и във вестниците 'дума' и 'сега' по този въпрос. Става дума за периода на действие на договора за аец белене подписан от станишевото правителство. Ако не са хубави търсачките в интернет може да се ползват библотеките за търсене на информация.Така или иначе ДЕФЛАЦИЯ е имало през периода на действие на договора за АЕЦ Белене и не е отчетена защото цената не е свързана с индекс от еврозоната.
89
2
 
3
 
! Отговори
станахте за смях преди 13 години
Каква дефлация Ви гони бе госин анонимник. Напечатаха се трильони долари и евра - вие говорите за дефлация. Ами като давате пример с гогъла явно си служите с него, тогава вземете проверете, че през Януари тази година е отчетена най-голямата ИНФЛАЦИЯ в Еврозоната за последните 10 години. Инфлацията и в момента гони 2 %.Ей уникални сте!
88
0
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 13 години
Ама ти сам казваш, че нищо не знаеш, но това не ти пречи да напълниш форума с твоите никому полезни постове. Има два възможности: Още не си освидетелстван или комплексите са ти в повече от нормалното?!
87
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Президентът Гоце с това изказване нарушава конституцията на Република България.
86
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Номер 85,ползвайки интернет търсачка може да се пусне търсене по ключови думи 'дефлация' + 'еврозона'и се получават доста материали за четенеили Георги Седефчов Първанов е заповядал да не говори и да не се чете
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
първанов иска да говорите за това как тока от аец белене славно ще тече към сирия и патагония
84
0
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
84,Къде да прочета нещо за тази дефлация...
83
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Договорът за АЕЦ Белене е голяма шашма - в него е заложена инфлацията на рублата, а цените са в евра.Еврозоната е в рецесия и се наблюдава дефлация, а руската рубла уверено се обезценява с десетки проценти.Този договор е за прокурор и не може да се влагат пари при тагава крупна измама.
82
2
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
78- За щастие радиоактивните изотопи се пазпадат по естествен начин... - Вторичната радиация в елементите на атомен реактор е много ниска и периода на полуразпад е от няколко дни до десетина години...- Стойността за консервация и поддръжка на старите реактови влиза в цената на ядрения ток... Не се заблуждавай по това, че преди десенина години БКП, а после и СДС, изхарчиха тези натрупани пари да лични далавери...- В същност ето това е повод за едно сериозно разследване и съдене...