Растящото търсене на Windows 7 повиши с 48% печалбата на Microsoft

Приходите на софтуерната компания скачат с 22% на годишна база
23 юли 2010 11:21, Красимир Ангелов
1
Растящото търсене на Windows 7 повиши с 48% печалбата на Microsoft
Снимка: БГНЕС

Софтуерната компания Microsoft изненада своите акционери с 48-процентно увеличение на печалбата си през миналото тримесечие благодарение на растящите продажби във всички основни продуктови линии.

По-голямото търсене на операционната система Windows 7 през трите месеца до 30 юни е помогнало за увеличението на нетната й печалба до 4,5 млрд. долара, или 51 цента на акция, съобщава CNN.

Това надмина очакваната от анализатори печалба на акция от 46 цента.

Приходите на базираната в Редмънд, Вашингтон, компания се увеличават с 22% на годишна база до 16 млрд. долара през разглежданото фискално тримесечие, което се явява четвърто за Microsoft. Стойността им е рекордна в историята на компанията и също надмина прогнозите на анализатори за 15,3 млрд. долара продажби.

По този начин Microsoft запазва преднината си пред Apple и остава технологичната компания с най-големи продажби в света. По-рано през тази седмица Apple оповести приходи от 15,7 млрд. долара за изминалото тримесечие, което също е рекорд за компанията.

От Microsoft съобщават, че продажбите са нараснали във всички подразделения на компанията начело с продажбите на Windows 7 и Office 2010. През тази есен се планира операционната система за мобилни телефони Windows Phone 7 да бъде пусната в продажба.

Продажбите на Windows са скочили с 44% на годишна база, а тези на Microsoft Office – с 15 на сто.

Акциите на Microsoft са поевтинели с над 15% от началото на тази година, като се търгуват с понижение от 0,6% до 25,69 долара в електронната търговия на Nasdaq.

Още новини от бизнес и комуникации
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и пак от ромско-турски произход :)