Учени създадоха коли на повикване

Ще проследяват обаждането и ще търсят най-бързия път до клиента
Обновена: 20 окт 2010 17:14 | 20 окт 2010 17:14, Красимир Ангелов
5
Учени създадоха коли на повикване
Снимка: БГНЕС

Помните ли сериала Кnight Rider, в който участваше едно умно возило на име KITT. Автомобилът анализираше, мислеше и можеше да се движи без пилот.

Оказва се обаче, че учените са напът да създадат уникален аналог на гореспоменатия KITT, който обаче няма да се бори с престъпниците, а с... натовареното движение.

Разработката е дело на учени от Свободния университет в Берлин, според които возилото, обозначено като MadeInGermany (MIG), ще направи революция в придвижването в града.

Чрез смартфон всеки ще може да повика тези коли. Системите на борда им ще могат да проследят обаждането и да намерят най-бързия път до клиента.

Система от сензори пък ще се грижи да предава точна информация за заобикалящата среда, така че MIG да може да се движи сигурно сред пешеходци, велосипедисти и автомобили.

Вижте как ще действа уникалният автомобил

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
бай шано преди 13 години
от години автомобилите са способни да "шофират " но за целта има едно ВАЖНО изискване да има маркировка по улиците по която да се движат ..... нали се сещате
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
всичко е много добре измислено само че тук тези автомобили ще бъдат с еднопосочен маршрут до пункта и съответно разколачени за броени минути от *** джери хаха
3
3
 
5
 
! Отговори
boby преди 13 години
И едни мармоти завиват шоколада в станиол... Що не я сложите тази "новина" в раздела "научна фантастика".
2
0
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
тук в Бг веднага ще бъдат разколачени от мургавелците и от търговците на авточасти така че скоро няма да имаме щастието да си повикаме кола
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
После сметката от използвания автомобил директно на телефонната сметка ли ще ти се трупа? (все пак с мобилния телефон си наемаш колата)