23-годишен българин – дизайнер на BMW

Александър Алексиев е автор на формите на новата BMW 1 Series Hybrid
30 ное 2010 12:09, Красимир Ангелов
51
23-годишен българин – дизайнер на BMW
Снимка: БГНЕС

Българин – студент по дизайн в Пасадена (Калифорния), е автор на формите на новата BMW 1 Series Hybrid!

Александър Алексиев отговаря за екстериорния дизайн на концептуалното возило, а интериорът е поверен на негов колега – чех.

Проектът им бе представен на автомобилното изложение в Лос Анджелис 2010, съобщава AutoMedia.bg.

Всичко започнало преди около година, когато от един от най-големите автомобилни университети в САЩ пристигнала хибридна версия на BMW 1 Series. Тя била оборудвана с малък двигател с вътрешно горене и електромотор, а задачата на студентите в Пасадена била дизайнът на возилото.

"Инженерите имаха задачата да преправят колата от обикновен бензинов модел в хибрид, а ние трябваше да измислим как ще изглежда електрическото BMW", коментира Алексиев.

Шест проекта са достигнали до финала на конкурса за дизайн на BMW 1 Series Hybrid, а този на Александър Алексиев е бил одобрен от BMW.

"Всичко е одобрено от BMW. Фарове, стопове, всички детайли. Така ще изглежда концептът BMW 1 Series Hybrid", добави 23-годишният Александър Алексиев.

Вижте как изглежда проектът на Алексиев и видео с него тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
0
 
! Отговори
BulgariCA преди 11 години
Оригинална публикация с видео: bulgarica/2010/11/23/новини/българин-за-първи-път-със-специално-мя/LA *** SHOW 2012 (над 200 снимки): bulgarica/2012/11/30/новини/la-***-show-photo-slide-show-nov-30-dec-9/ИЗТОЧНИК: bulgarica/
45
1
 
0
 
! Отговори
SilverJohn преди 13 години
Bravo pi4.
44
4
 
3
 
! Отговори
глупости! преди 13 години
ГЛУПОСТИ! ИЗМИСЛИЦИ! БЪЛГАРИНЪТ НЯМА ТОЯ АКЪЛ И ТИЯ СПОСОБНОСТИ ЗА ДА ИЗМИСЛИ ТАКОВА НЕЩО. НАЙ-СЛОЖНАТА КОНСТРУКЦИЯ,КОЯТО ЕДИН БЪЛГАРИН МОЖЕ ДА ИЗОБРЕТИ Е НА МАГАРЕШКА КАРУЦА ЗА СЕЛАТА.
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
този модел на бмв е от 2004 година !
42
2
 
2
 
! Отговори
Жалко преди 13 години
След като нямаме университети които да задоволят интересите и желанията за знания на младите и умни хора, няма държава която да им предложи условия за реализация и развитие, ще им чуваме само имената и успехите извън БГ.ФАКТ. ГРОЗНО. СРАМОТА.....Ние сме държава с затихващи функции... (разграден двор)Мъчно ми е!
41
1
 
2
 
! Отговори
ве преди 13 години
Браво!!!
40
5
 
3
 
! Отговори
H8C0RE преди 13 години
България има най-голям процент учени, информатици, шахматисти и шампиони на глава от населението!!! Всички други са много зад нас в това отношение. Това са си постижения за българския народ, въпреки че българската държава е донор на тези качествени гени за богатите страни и същевременно инкубатор за най-некачствените гени - ***.
39
3
 
9
 
! Отговори
изморен митничар преди 13 години
Син съм на земя прекрасна , син съм на юнашко племе !!!
38
1
 
1
 
! Отговори
ima kadarni преди 13 години
bulgari, no v bg niama uslovia za kadarni, ima uslovia za nagli, tapi, chalga kratuni - biznesmeni, tai che talanta na bg se realizira navan i vse poveche ste chuvate za takiva balgari, stoto vseki po-kadaren e navan...
37
1
 
8
 
! Отговори
Caleb преди 13 години
Хора като това момче би трябвало да управляват България, а не тези 100-годишни политически мумии дето само се чудят по коя телевизия до се покажат.
36
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Честно да си кажа,тая серия BMW 1 Series Hybrid приличат на Голф 3,нещо не ми събира погледа
35
1
 
0
 
! Отговори
Плюшкин преди 13 години
шегуваш ли се? никой не отрича ккооперирането на фирми и сътрудничеството? но можеше тук да си конструира Ренаулт булгарикус Фантом, който да караме ние? А сега те го правят, ние го купуваме и на практика ставаме роби, защото за да го купим, трябва да си го платим. А париците, от къде? А бяхме почнали и Ренаулт, после БВМ-Роувър, та нещо все ги прецакахме? Защо ли? И кой ли? Маестрото на Роувър, не е по-лош от Шкода фабия?
34
2
 
2
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Стига сте завиждали :d
33
3
 
1
 
! Отговори
neyznavaem преди 13 години
YMNITE PALNIAT HAZNATA NA DRYGITE STRANI , A MIZERNATA BALGARIA OWTE POVETZE POTAVA VAV KALTA , I TZAKA ZAEMI
32
1
 
5
 
! Отговори
Винкеланджело преди 13 години
Е, те тоа баварец ше си го купа вече, щом дизайна е правен от наше момче! Еваларката, Саше!
31
1
 
5
 
! Отговори
айде бе! преди 13 години
Защо да ни дават шанс наготово?! Ние ще си го вземем, както жъзрастните преди нас! Естествено, че човек няма да си даде работата на следващото поколение доброволно, така е навсшкъде, ние имаме все още доста път да вървим. България все още е в процес на изграждане и това трябва да се осъзнае. Няма да стане бързо и няма да е лесно, нормално, трябва да се постараем, да поработим за себе си и за страната си!
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"...българите - слуги по света, а тук вълци го яли..."ГЛУПОСТИ!Един от най-добрите млади дизайнери - Джейсън Кастриота е американец. Кариерата му до сега е преминала в Европа. Работил е за Пининфарина и Бертоне, а сега е шеф-дизайнер на СААБ. Учител и ръководител на Кастриота в Пининфарина е японецът Кен Окуяма(работил е и за ГМ и Порше), който също така преподава и в Япония.Тези двама дизайнери също ли трябва да бъдат оплюти, че не работят в родните си страни?!Успех на Александър Алексиев!
29
1
 
16
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Браво!Дерзай момче!
28
4
 
19
 
! Отговори
? преди 13 години
КОИ МОЖЕЩ МЛАД ЧОВЕК НЕ Е ПОТЪПКАН В БГ?И УСПЯВА НАВЪН....С ТЕЗИ РАБОТЕЩИ ПЕНСИОНЕРИ НЯМА КАК ДА СЕ ДАДЕ ШАНС НА МЛАДИТЕ!!!
27
4
 
11
 
! Отговори
айде бе! преди 13 години
Моля говорете за себе си! Първо много българи постигат много и тук и навън. Това, че по телевизията се натякват само отрицателните ни качества, не ни прави по-лоши от другите. всеки, който е излизал зад граница много добре знае, че навсякъде има ***! И много от българските открития движат света, позаинтересувайте се малко! Браво на момчето, така се създава имидж на нацията, ние всички трябва да се стараем повече. Браво!