Хванаха две измамнички в София

Жените опитали да присвоят 240 000 лева от акции
16 апр 2010 12:09,
15
Хванаха две измамнички в София
Снимка: БГНЕС

Две жени - на 53 и 61 години, са били задържани от служители на Икономическа полиция, съобщиха от МВР.

Акцията е била проведена в четвъртък на територията на столицата. Двете са задържани при опит да продадат 6000 поименни акции на голямо българско туристическо акционерно дружество.

61-годишната Н.З. се явила в офиса на инвестиционен посредник заедно с брокера си – 53-годишната Д.Г.

Като използвала фалшива лична карта, Н.З. се представила за притежател на 6000 поименни акции от туристическо дружество и опитала да ги продаде.

Акциите, получени в резултат на обезщетение на правоимащ наследник при реституция, са били на стойност 240 000 лева. Точно в този момент двете жени били задържани.

По първоначална информация на Икономическа полиция, преди месец двете използвали идентична схема при същия инвестиционен посредник.

Тогава Н.З., дегизирана с перука и тъмни очила, успешно продала 6 585 поименни акции на туристическото дружество, собственост обаче на друга жена.

Отново е използвала фалшив документ за самоличност и от измамата двете са получили сумата от 260 000 лева.

При направения обиск на Н.З. пполицаите открили нейни снимки и документи в една от обувките й.

Партньорката й – 53 годишната Д.Г., е действащ брокер в кредитна институция и застрахователен агент към голямо застрахователно дружество. В момента срещу нея се води друго досъдебно производство за подобен случай.

Н.З и Д.Г. са задържани в ареста за 24 часа. Материалите са докладвани на прокуратурата.

Продължава работата по разследването и документирането на престъпната дейност на задържаните и установяване на съпричастността на други лица към схемата за измама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Котьо преди 14 години
Ох котьо-о-о-о-о-о...., четвъртинка милионче.....! Дайте и лицето на тая баба бе, нека я видим , може и да се прави на стара, ами ако е някое гадже на 37...? Представяте ли си , да сте на 28 и да си хванете дама на 37 за гадже и тя да има четвърт милион за харчалък, и след това да я приберата вие да останете навън с парите? Ами няма ли всяка седмица да й носите цигари , а?
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
умен народ еййййййййййй и нагъл абе как ги похарчихте толкова бързо 260 000лв. а моята баба спи ,ех бабо бабо я си опечи акъла виж какво правят другите баби.
10
0
 
2
 
! Отговори
Недоумяващ преди 14 години
Иначе съм сигурен, че ако някой клошар влезе във вашата миризлива селска къща и открадне от там стария VEF, дето струва 20 лв. - ще ревете на умряло и тогава за вас клошарина дето е свил 20 лв. за да се нахрани, точно ВИЕ ще го смятате за най-големия престъпник... Щото ги е свил от ВАС. Пък иначе, че някой друг го измамили с 250 бона.... кво ви пука... хах - то кокошкарска работа бе !
9
1
 
4
 
! Отговори
Недоумяващ преди 14 години
Абе тука пишат егати ***. Каквото и да направи полицията - все хванала "кокошкарите", а не "големите престъпници".. Е на измама за 250 хил. лева вие какво му викате бе ? Това да не са пари за семки ? И групи за отвличания прибраха, и хора с по-няколко кила хероин, и бивш министър трупосаха, ама те и те всичките "кокошкари" братче... Е кои са тез "големите престъпници" бе ???? Те като ги хванат, всички "кокошкари" се оказват според вас ????
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Големите престъпници хванете първо, пуснете жените.
7
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Съжалявам, че са ги хванали, горките жени. Тези управляващи докъде докараха народа
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пуснете жените!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
браво номер четири
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Сега тези ще ги пуснат като им изтечат 24-те часа и после ще си ги съдят по дългата процедура, а учителката дето открадна скромните 20 000 лв ще лежи в затвора...
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Колко трябва да си *** за да те измамят втори път с 260 х
2
0
 
29
 
! Отговори
draznitel преди 14 години
E не се наядоха бе. Гепили 260 бона и още искат. Да лежат са яко в зандана, а не тъпата ни прокуратура да се занимава с някаква учителка за 20к откраднати от банката
1
0
 
10
 
! Отговори
5 преди 14 години
Направо да се чудиш на нашият народ? Нагледахме се на филми, та се попиляхме.