Свидетели по делото на Цонев се оплакват от спецполицаите

Отнасяли се грубо, не им казали, че се провежда акция
23 ное 2010 19:55,
16
Свидетели по делото на Цонев се оплакват от спецполицаите
Снимка: БГНЕС

Свидетели по делото за подкуп срещу бившия вътрешен министър се оплакаха от отношението на полицаите, участвали в акциите по задържанията и претърсванията.

Елица Стоянова, която е деловодителка в нотариалната кантора на съпругата на Тенчо Попов заяви, че дори не е разбрала какво точно се случва, когато спецчастите нахлули да го арестуват.

Попов бе задържан в кантората на 1 април, минути след като е предал част от уговорения подкуп на следователя от НслС Петьо Петров.

Стоянова разказа, че малко след като Петров си тръгнал от кантората, на вратата се позвънило. Тя отворила и видяла маскирани хора с оръжие. Решила, че това е обир, затръшнала вратата под носа на униформените и се обърнала към колегите си с думите: „Викайте полиция“.

След това около 20 души, по думите й, нахлули в кантората, викайки: „Горе ръцете“. Заставили я да се обърне с лице към стената, а към главата й насочили пистолети. С периферното си зрение жената видяла, че Тенчо Попов е проснат на земята.

Елица Стоянова разказа, че е държана около час в кухнята на офиса, отделена от другите хора, без никой да й обясни, че става въпрос за акция. Разбрала, чак когато при нея дошла следователка.

Друг свидетел – Калин Томов също се оплака, че е бил подложен на стрес.

Още по темата

Томов, който е работил с Николай Цонев, разказа, че на 1 април в дома му нахлули маскирани тежко въоръжени полицаи. Те го проснали на земята пред 5-месечното му дете, без да му обяснят за какво става въпрос.

Заснели го с видео камера и го завели в Националната следствена служба, където бил разпитан, а след това освободен.

Нито един от разпитаните днес свидетели не си спомни Николай Цонев да е пращал плик с пари на Тенчо Попов.

По делото днес бяха приети и експертизите на мобилните телефони на подсъдимите и на иззетите при акцията на 1 април пари.

По тях не е имало отпечатъци на нито един от подсъдимите. По плика е имало само следи от пръстите на следователя Петьо Петров, който е взел рушвета и на следователя по делото Красимир Кръстев.

От експертизата стана ясно, че Петьо Петров е имал криминална регистрация – отпечатъкът му излязал в базата данни на МВР, когато бил пуснат за сравнение.

Делото срещу Николай Цонев, Петър Сантиров и Тенчо Попов продължава в сряда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Николай Цонев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Елена преди 13 години
Тук никой няма да си потърси права- затова се позволяват волностите- защо питаш като знаеш отговора? В чужбина хора печелят милиони в съда срещу Макдоналдс, защото продават паят горещ и не предупреждават, а тук хващат бандити в крачка, въоръжени и пълни с наркота и ги пускат за липса на доказателства.Тук е всепозволено, но не е за нормалните хора.
14
0
 
2
 
! Отговори
az преди 13 години
и аз се оплаквам от полицията осъдиха детето ми без доказателства криеха документи от мен детето ми беше на 250 км.няма как да е извършило това нещо замесени са полицията както и прокурорка но всичко се потули данъци ли ще ви плащам стотинка няма да видите изедници мръсни
13
1
 
2
 
! Отговори
Петков преди 13 години
Направи разликата между това,което се е случило във Виена и това, което се случва в офиса на една наша фирма с 4-5 чиновници,които кротко си пишат по бюрата и там нахлуват въоръжени и маскирани да търсят уличаващи документи. Освен това, това което пиша не е против самите спецполицаи, а против начина по който ги принуждаватда действуват. А ги принуждават техните началници с цел да покажат колко много се борят с престъпността.
12
2
 
1
 
! Отговори
George преди 13 години
До # 11: Виждал съм полицай с насочен към качващите се по стълбата към чакалнята на аерогарата -Виена автомат,при това зареден с бойни патрони.Няколко дни преди това арабски екстремисти бяха открили огън по чакащите там пътници,бяха убили няколко и ранили сума ти пътници.По отношение на арестуваните: смятам,че спецполицаите,виждайки че техният труд отива напразно, понеже съдийките от СГС и САС очевидно по поръчка веднага пускат заподозрените, са решили тези,които арестуват,поне мал ко да си получат от това,което заслужават. Не е коректно,но е поне малко отмъщение на тези, заради които ги разкарват.
11
2
 
8
 
! Отговори
бранимир преди 13 години
Пращатат се тежко въоражени командоси в спалнята на политик.Насочва се оръжие срещу жени и деца проснати на земята? Това драги ми хора се нарича репресия от страна на новите мутри ПОЛИЦИЯТА. Я си представете да видите жанаси и децатаси на земята с насочено оръжие срещу тях и някой маскирана кука ти каже на ушенце,че ако продължава да се занимава с политика може следващият път да стане инцедент с някой от семейството. Ти какво ще направиш?Ето това е новата влас.Мутри с ониформи
10
0
 
3
 
! Отговори
Петков преди 13 години
Ти прочете ли последното изречение , което съм написал.Аз не съм против арестуването на престъпниците.Всеки трябва да отговаря за постъпките си, но съм против това ненужно показно използуване на тежко въоръжени командоси при арестуването на хора за които вероятността да окажат въоръжена съпротива е минимална.Имало пари в касата на единия арестуван. Ами да са го арестували в кабинета му, а не в спалнята при жена му и децата му.
9
0
 
4
 
! Отговори
George преди 13 години
"Нито един от разпитаните днес свидетели не си спомни Николай Цонев да е пращал плик с пари на Тенчо Попов". Парите бяха мои,Тенчо ми ги поиска наза ем за потягане на апартамента.И сега какво стана - нито Тенчо,нито пари. Н.Цон ев не е давал пари на Тенчо за рушвет,как така ще даде пари - първо той е циция ,второ,никога няма да даде мъни на следователя,ще ги даде на прокурора,защото той много по-бързо и по-умно ще "смачка" делото.Сега и Цонев, и Тенчо,че и Сантиров са на съд.Г-н Колев,помагайте!
8
2
 
2
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
Ама вие,като работите в офис на жената на Попов,какво искате: при вас да вле зат двама-трима цивилни агенти с меки шапки и ръкавици на ръцете,да ви се представят и любезно да ви разпитат! Тук е BG,не е САЩ,пък и това,което смята те,че го правят в Щатите,съвсем не е така.Идете на гости в САЩ и ще видите на митницата какво ще ви правят!Претърсване,все едно че сте бандит, събув ане,че и събличане по бельо!Демокрацията свършва в момента,в който има съмнения за престъпление.После дупе да ви е яко!
7
1
 
3
 
! Отговори
Българан е галант преди 13 години
Стига с маловажните неща,колеги...! На България й е нужна нова Конституция - а не козметика. А старата,Лукановата - върнете я на автора й - в гроба! И стига сме пищели,че някой ни щипе!Бой до откат - и това ще оправи нещата.А не да чакаме друг да ни свърши мръсната работа. Стига с тия Масони,Комунисти,Евреи и всякаква друга тяхна производна смрад и отрова - те точно ни убиват. И никакви партии! Само граждански сдружения с обществена поставеност и без платени лидери. България умира,хора!
6
4
 
1
 
! Отговори
bashtata преди 13 години
Петков или си *** или се правиш на такъв.Същия човечец дава пари като подкуп,за да се скапе делото срещу него.Пак този човчец купува с наши пари супер измислена и скъпа машина...с посредничеството на неговата фирма.И другия човечец от Варна ...с пликове пари в кабинета си в общината(noent)за почивка били.С другото човече Дънката построиха палат в червена зона(свлачищен район)Така ,че първо мисли ,а после пиши.
5
0
 
6
 
! Отговори
Усмивката преди 13 години
Предлагам да се измени Чл.61 относно отговорността на държавата за вреди причинени на гражданите. Ако вредата е причинена от длъжн. лице поради тъпотия, чувство за безконтролност, мания за величие, садистични наклонности и др. - да отговаря виновното длъжн. лице в пълен размер. Когато е в резултат на форсмажорни обстоятелства, недостиг на време, заплаха за живота на други лица - тогава заради дл. лице да отговаря държавата. Когато знае, че произволът му е на ... /южно от кръста/- ще се замисли.
4
0
 
0
 
! Отговори
33 преди 13 години
Не ми е ясно. Май съм *** и това си заслужавам.
3
1
 
0
 
! Отговори
el minero преди 13 години
za koi ministar stava vapros,zaglavieto nesto kuza.....
2
3
 
15
 
! Отговори
Петков преди 13 години
Защо в спалнята на председателя на общинския съвет на Варна трябваше да нахлуват въоръжени командоси пред жена му и децата му? Защо нараниха онова момиче в Кърджали? И нали там в Кърджали имаше замесени сводници. Какво стана с тях? Или всичко беше с цел да си оправдаят постъпките.Не съм на страната на престъпниците,но всички тия които изредих ще осъдят Българската държава в Страсбург и всички НИЕ ще трябва да плащаме.
1
1
 
16
 
! Отговори
Петков преди 13 години
Не мога да си обясня начина на действие при тия операции по арести на заподозрени. За арестуване на някакъв човечец за когото вероятността да окаже съпротива е нулева се използват тежко въоръжени маскирани командоси.Защо Цонев трябваше да бъде арестуван по тоя начин? Не можеше ли да го изчакат навън и двама мъже да застанат от двете му страни и кротко и спокойно да му кажат,че е арестуван и да го вкарат в колата.|Защо в офиси на фирми нахлуват командоси за да отнесат няколко папки с документи?