100% слънчева енергия захранва Беглика Фест

Нова постановка на Теди Москов отива на фестивала в Родопите
12 авг 2010 07:38,
17
100% слънчева енергия захранва Беглика Фест
DJ Click. Снимка: Беглика Фест

Над 100 артисти – музиканти, танцьори, театрали, циркови артисти, занаятчии, визуални артисти и кукловоди ще се вихрят в тазгодишното издание на Беглика Фест в името на разумното управление на горските ресурси и въвеждането на многофункционално управление на горите в Западни Родопи.

100% слънчева енергия ще подхрани дневните енергийни нужди на третото издание на Беглика Фест, което побира цветна програма от концерти, работилници, театър, пърформанси, презентации, състезания и др.

Фестивалът, чиято мисия е да провокира съзнателното общуване с природата и отприщването на творческия потенциал у всекиго, ще се проведе от 20 до 22 август на брегвете на язовир Голям Беглик в Западните Родопи.

Събитието се организира от Сдружение „Байкария” в партньорство с Коалиция „За Да Остане природа в България”.

Тази година програмата на Беглика Фест разчита на цветна комбинацията от акустичната и балкан-бийт музика, театър (спектакълът на Теди Москов "Сърце от светлина"), Цирк Cumbo, литературни четения, както и традиционните вече приключения със собственоръчно направени летателни и плавателни апарати.

Специален гост на Феста е французинът DJ Click, който разнася успешно славата на балканската музика, допълнена от фин електронен саунд от Бразилия до Индия.

Вълнуващо е и присъствието на новоизгрелия за световната сцена българин Kottarashky, който е продуциран от немския лейбъл Asphalt Tango. Той ще донесе на брега на язовира освен уникалната смесица от балкански и фънк ритми и своята група Kottarashky Live band.

Участие ще вземе и етно-балкан бийт групaтa Оратница, а самият фест ще започне с мащабно надсвирване с гайди.

Посетителите на Феста ще могат да се включат и в разнообразните ателиета и работилници по съвременен танц, картини от сенки, ателие за рециклаж, надхвърляне с телефони, тай-масаж, възстановки на стари български игри...

"Защо изчезва българското мляко" ще е една от темите в традиционния презентационен панел, в който всяка година Беглика Фест кани специалисти от различни сфери, засягащи алтернативите в начина ни на живот - от енергията, природоопазването, икономиката, образованието до промените в климата и алтернативното строителство.

През цялото време на разположение ще бъдат въжена градина, канута и планински колела за активна отмора от разнообразната програма. Децата ще могат да се насладят на специална програма в рамките на Фестивала.

Една от инициативите на организаторите в посока на намаляване на въглеродния отпечатък на Феста е специалният транспорт – Бегликобус – автобуси, които ще циркулират от София до Беглика.

Сборния пункт за София е Стадион Васил Левски, а от Беглика – разклоненитето преди Фестивалната Зона. Автобусите ще тръгват при напълване на капацитета им. Първият в 8:30 сутринта, втория в 9:00 и т.н.

Цената на билета в двете посоки е 20 лева и може да бъде купен заедно с билета за Феста в мрежата на Ticketstream.

Организаторите призовават феновете на Беглика да бъдат съвестни в спазването на правилата за Феста, които ще открият на входа.

В тях се включва използването на вече създадените места за огън, употребата на специално създадените непопивни компостни тоалетни, разделното изхвърляне на отпадъците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
OK, щом са ти "достатъчно", няма да споря с тебе. И без това хората, които обичат природата посещават тези места поединично или в компания. Сега просто могат да го направят ЗАЕДНО, не виждам нищо лошо в това. На теб може би ти пречи желанието да се чувстваш единствен и специален, което смяташ за възможно единствено в опозиция :) Не е така ;)
16
0
 
1
 
! Отговори
Ко преди 13 години
Отдавна има достатъчно места "Чалга free", така че човек да се забавлява нормално,.. у нас сам си избирам музиката,... В крайна сметка всеки сам си избира какво да слуша, но не съм съгласен, че "чалгата е вече навсякъде" Има достатъчно "пиано барове" където свилят страхотни музиканти,... И пак повтарям - Харесвам феста, не харесвам мястото на провеждане !!
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"който не слуша чалга няма как да го удави :) "Уви, много хора страдат от това заблуждение...Аз дори смятам, че противодействието е вече закъсняло, но подобни начинания като този фестивал ми дават надежда...
14
0
 
1
 
! Отговори
Ко преди 13 години
Нямам нищо против самия фестивал, идеята, участниците и аз харесвам Теди Москов и съм един от най големите почитатели на хумора му !!Имам против единствено мястото където се провежда, като мисля че можеше да избере поляна или язовир, които не са резерват и защитена местност,.. това е,.. който не слуша чалга няма как да го удави :)
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Язовира няма да стане нито по-чист, нито по-мръсен. Важно е отношението, с което се отива на дадено място. Теди Москов е страхотен пич и го е доказал, защото не бълва комерсиални ***. Примера е нещо заразително и трябва да ценим подобни начинания ако не искаме чалгата да ни издави!
12
0
 
0
 
! Отговори
Ко преди 13 години
Щом казваш :)),.. виждам, че сериозно си се аргументирал,... Ако имаш нещо да казваш, просто го кажи !!
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига с тия пари вече. Човек вижда себе си у другите...
10
4
 
4
 
! Отговори
Ко преди 13 години
Целта на фестивала е да се направят пари,... да не мислиш, че язовира е станал по чист и тих, като има фестивал ??? Пари, приателю, пари,... уж сме природолюбители пък дъним денонощно в резерват ?? И как според теб се захранват киловатите на тонколоните със слънчева енергия,... Само не ми говори за "целта" на фестивала,...
9
2
 
3
 
! Отговори
spirit преди 13 години
@Хищник - изглежда не си много наясно с целта на фестивала. Или пък само си мислиш, че ходиш на Беглик :)
8
3
 
5
 
! Отговори
хищника преди 13 години
От 15 год. ходя да си почивам там но от както ги правят тези фестове язовира е заприличал на софийска кофа за ***.
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мноо сте ***. Най-вече номер 5. Киснете си в собствената си мизерия, на никой няма да липсвате.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
сдружение "да остане природа в България" организира рейв парти в резерват ?!?!?!? Кво е тва сдружение,... Догодина ги очаквайте на езерото "Сребърна",.. мнооо як купон ше стане батка,...
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТИЯ 100 КУКЛОВОДИ И ПРОЧЕЕ НАПАСТ АКО ГИ БЯХА ВПРЕГНАЛИ ДА ВЪРТЯТ КОЛЕЛЕТА ПОВЕЧЕ ЕНЕРГИЯ ЩЯХА ДА НАПРАВЯТ. ГАДНО, БЕЗОБРАЗНО ПЛЕМЕ.
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Страхотно! Приветствам идеята. Нека има повече такива новини. Стига сме слушали само за чалга и бирфестове и гейпаради. Благодаря на организаторите. А на всички готини хора посетили този сайт: доскоро виждане на Беглика...
3
3
 
8
 
! Отговори
Ко преди 13 години
Интересно никъде не е казано, че всъщност този "Фестивал" се провежда в резерват в защитена местност. Хората си правят бизнес на гърба на природата и нервите на почиващите със съгласието на Така наречените "контролиращи органи"!!!
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всичко хубаво! Шуми се около зелената идея, аз съм за попринцип. Но защо не питате някой местен какво ринене на ***( с извинение) и *** е след това.Абсолютна сбирщина с посредствена идея и след това със седмици и трева не никне там.
1
1
 
8
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Хубаво.....начинание и сигурно който го посети ще се разтовари и заредис позитивна....енергия,за цяла година.