5 години затвор за бивш шеф на Държавния резерв

Димитър Димитров: Не разбрах за какво ме осъдиха, ще обжалвам
16 юни 2010 11:32,
34
5 години затвор за бивш шеф на Държавния резерв
Димитър Димитров. Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд призна за виновен бившия директор на "Държавния резерв" Димитър Димитров и го осъди на 5 години затвор.

Освен това той няма право да заема висши държавни длъжности за срок от 7 години.

Димитров и бившата главна счетоводителка на фонда Красимира Борисова са подсъдими за безстопанственост. Според прокуратурата от сключени през 2005 година сделки за горива са настъпили вреди за държавата за около 120 млн. лева.

Във вторник прокуратурата поиска ефективна присъда от 9 години за бившия шеф на резерва и 8 години за счетоводителката. Днес Красимира Борисова бе оправдана.

След края на заседанието бившият шеф на Държавния резерв обясни, че трудно е разбрал за какво е осъден.

Димитров заяви, че няма да влезе в затвора и още днес ще обжалва решението на съда, и изрази увереност, че ще бъде оправдан от по-горната инстанция.

Той отново защити тезата си, че е трябвало да изпълни клауза по договора за присъединяване на България към ЕС, сключен от предишното правителство, и да бъде затворена глава "Енергетика".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
reaktor преди 13 години
ti si jalak *** be .... kon s kapaci kato pove4eto ot teq deto sa pisali komentarite protiv Dimitrov .
33
0
 
0
 
! Отговори
таня преди 13 години
крайно време е и Емел да я потърси прокуратурата--от тези бедствия май само тя си оправи дереджето, но не и бедните хорица.
32
0
 
0
 
! Отговори
мина преди 13 години
Ако има какво да снесе ще кажат невинен Такива като него са златните кокошки на нашите садии.
31
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 13 години
който от вас вярва в съдебната система нека утре сутрин гледа блока на бтв или да посети групата Справедливост за следовател Мария Михайлова във facebook. Вижте какво може да се случи с един неподкупен следовател.
30
0
 
5
 
! Отговори
ламбо преди 13 години
Защо изчезна от публичното и медийното пространство Емел Етем ?!Защо самото споменуване на името и е табу ?!Къде изчезнаха стотиците милиони евро, които тя окраде,чрез програмите за УЖ защита от бедствия ?!
29
0
 
0
 
! Отговори
ми преди 13 години
Държавният резерв в България е само за употреба от българите-къде е моят дял от него тогава?
28
0
 
0
 
! Отговори
321 преди 13 години
Stiga s tozi pesizym ! Ne moje Zimbabve i Somalia v chernata statistikka da sa po-shtastlivi ot bulgarite , a na Ganio vse neshto da mu e na krivo . Nie sme edna kriva raketa i celia kosmos ot sutrin do vecher prosto trqbva da e kriv. Zarejete ikonomikata i zaplatite i se gledaite sebe si . Haide , jivi i zdravi i po-golemi optimisti.
27
0
 
2
 
! Отговори
321 преди 13 години
V sluchaq sa go osydili nego. Zvuchi pochti neveroqtno.
26
0
 
4
 
! Отговори
хм преди 13 години
той не разбрал за какво го осъдили,а някои разбра ли защо НЕ осъдиха Маргините.....
25
1
 
4
 
! Отговори
Говедарин преди 13 години
***Димитър Димитров: Не разбрах за какво ме осъдиха, ще обжалвам***Ше разбереш... Като ти порнат дирника в кауша, ше разбереш...
24
1
 
3
 
! Отговори
IAKUDZATA преди 13 години
До 18 Спонги,кого са осъдили бе приятел,и тоя ще се жали,жали докато го оравдаят и него,кого затвориха откакто дойдоха на власт ГЕРБ? никой. Бойкооо и друг път съм казвал,внеси си съдии десетина само защото на всеки вече е ясно че най корумпираните в България са те. Иначе ще си идете най безславно и вие и няма да изкарате и мандата.Съдий батка Съдий а на тия тоягата от към дебелото.
23
1
 
6
 
! Отговори
пурко преди 13 години
Господ отдавна е вдигнал ръце от нас... Последния път като погледнал надолу към нас се уплашил "тюх, американците са бомбардирали и българите... а, трябваше само сърбите". А Свети Петър му казал "Не бе, там долу си е така и без война. Който дойде от тях при мен си хвърля шапката че се бил отървал"
22
4
 
6
 
! Отговори
МУСТАФА преди 13 години
За какво е осъден? За това, че в рамките на правомощията си е изпълнил разпоредбите на закона ли ? .........:) ***, не знаел, че този който следва законите на страната в България е престъпник......:) Господ да пази България.
21
0
 
13
 
! Отговори
lambo преди 13 години
Думи на *** Доган пред актив на ДПС тогава, за Д. Димитров :"ГЕНЕРАЛА НЕ СЛУША. ЩЕ ТРЯБВА ДА ГО СМЕНЯМЕ"
20
2
 
8
 
! Отговори
lambo преди 13 години
Димитров е осъден не от съда, а от *** Доган, който е истинския Господар на Борко-Бърборко, Сидер-Пидер и компания. Защо ?Ето част от интервюто с генерал Д. Димитров, във вестник Атака от 2 Юни 2006 г., когато вестник Атака не се печаташе от Доган и Ирен Кръстева, както в момента :"- Освен ДПС и Емел Етем друга политическа сила искала ли е вашето уволнение?- Не. Тя лично е внесла докладната записка при премиера. Дори другите министрите не знаят за нея.- Не смятате ли, че ви освобождават, защото имате информацията за обръча от фирми около ДПС, който източи горивата и зърнения резерв?- Този извод се натрапва от само себе си. В резерва вече не може да се краде.- Бяха публикувани фирмите от кръга около ДПС, източили резерва. Потвърди ли се тя?- Да, това са същите фирми, информацията съвпада напълно. "
19
0
 
5
 
! Отговори
чудо преди 13 години
не знаел за какво ли?Никога един военен не трябва да управлява!Промит мозък,ще харчи без да има пари?Божеее
18
0
 
2
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Дрън, дрън. Имало е доказателства и са го осъдили. За счетоводителката не е имало и са я оправдали. Или искате да се върне времето, когато за един виц пращаха в Белене.
17
1
 
3
 
! Отговори
&&& преди 13 години
ще го измъкнат хората с които е делил,кой е влезнал в затвора!!??Оставе ги да играят в цирка клоуните
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боко си затваря очите за престъпленията на Доган и Емел Етем !!!!! Ако Бойко ги остави да се измъкнат ненаказани, ще е по-голям престъпник и от тях...Не за друго ще е престъпник,а точно заради тази ненаказуемост,която той обеща да изкорени!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15
1
 
9
 
! Отговори
рада преди 13 години
Горкия, не е случил на съдия като Лада Паунова, тя щеше да "намери" мотиви и да не го осъди, стига да я мотивира достатъчно. Може би този няма достатъчно "мотиви" и затова са го осъдили?