През април сме кихали по-малко, спестили сме 11 млн. на държавата

Дали сме 7% по-малко болнични от миналия април
16 юни 2010 14:02,
22
През април сме кихали по-малко, спестили сме 11 млн. на държавата
Христина Митрева. Снимка: БГНЕС

Броят на болничните листове е намалял със седем процента само за април спрямо същия период на миналата година, обяви в кулоарите на парламента управителят на Националния осигурителен институт (НОИ) Христина Митрева.

По думите й това е довело до намаление на разходите с около 11 млн. лева.

Според анализ, направен за целия период от януари до май спрямо същите месеци за 2009 г., разходите за болнични са с около 14 млн. лева по-малко.

На заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество е постигната договореност да се изготви официален регистър на работодателите, от който да се вижда при кои работодатели какъв относителен дял от служителите ползват болнични и къде те са повече от средното.

Регистърът ще съдържа също списък на общопрактикуващите лекари и на здравните заведения, издаващи болнични листове над средното.

По думите на Митрева така злоупотребите ще бъдат намалени. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
ей че проста жена бе братче...ужас...
18
0
 
1
 
! Отговори
м преди 13 години
Ами не ти е заплатен болничния щото са ти глътнали паричките.Гледайте колко пари сме спестили и къде е сега спестеното? Заради това..Взимайте си болнични и си търсете полагаемото.Файда няма да сте изрядни.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Моето дете беше оперирано през декември, болничния все още не е изплатен.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нищо не сме спестили на държавата! Просто сме и подарили парите от данъците, вместо да си гъ върнем под някакъв начин!
15
0
 
2
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: justice for allНикой не мрънка. Ще цитирам само факти. А фактите са, че детето ми беше в болница, никакви "антикризисни мерки" не му спестиха болницата, както и болничния на майка му, който разбира се беше малко орязан, за да допринесем и ние за икономиите в бюджета. Както се казва - "Советский больной - самый здоровый больной в мире"!!!
14
0
 
2
 
! Отговори
Калин преди 13 години
хубаво го вище това социалистическо недорозумение с професия началник, невнесло от джоба си и лев за пенсия!на такива ще им изплащате пенсиите!
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази бабетка защо не се разкара! Някъде ще и падне ченето!Хората вземат болнични, защото не им плащат заплати! Кой да им гледа децата!!!!! За една година няма нито осъдени, нито приходи в хазната! И сега реват, че болничните били много! Който може да си взима, това не е държава!
12
1
 
0
 
! Отговори
EVALLAA преди 13 години
samo parvanov naroda shte glasuva pak za nego badete obedeni shte se trashkate kato vi nakaje naroda i to zdravo naroda dava no i vzima vlast tova se kazva izbori do dupka ne moje da vdigat dvoino vsi4ko i pak da ne varvi da lapat samo a za naroda ku4eta go qli i samo sakrashteniq i biznesa e smazan i parite ot evropa nqma
11
1
 
2
 
! Отговори
Silviya преди 13 години
Това заглавие изобщо не звучи сериозно! Какво точно сме спестили на държавата, след като удръжките от заплатите ни за здравни осигуровки са прекалено високи. Следователно приходът на НОИ само от това е в пъти по-висок от 11 млн. лева уж спестени?!??!
10
5
 
2
 
! Отговори
justice for all преди 13 години
Добре де, защо винаги мрънкате! Докога българина ще знае само да е тарикат, и да *** системата!? 11 000 000 не са малко пари, и във време когато всеки лев е ценен, е важно да няма пилеене на средства. И ако някой трябва да се обвинява в тази ситуация, това са всички тези от нас, които злоупотребявали с и без това недобре измислената и обезпечена система на здравеопазването!
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Инфлуенцата на снимката ли измоли всичкш вируси?
8
1
 
8
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Тая баба какво се перчи с тъпите си статистики. Болничните са намалели защото много хора останаха без работа. Кого си мисли че заблуждава тая.
7
1
 
5
 
! Отговори
pege преди 13 години
ако махнем тоя и другите като нея пенсионери ще спестим още повече
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ееееееееее! Разгеле!11 милиона!!!Това е вече истинска добра новина! Свърши се кризата и мизерията! Сега ще цъфнем и ще вържем с толкова много пари! Да си жив и здрав, Бойко! Води ни към светлите бъднини! Само че....що си мисля, че като се увеличат безработните двойно, някак си нормално ми се струва болничните да намалеят със 7%....Ама нищо де!11 милиона са си 11 милиона! Да живей! Бий го, Бойко! Мачкай червената гад!
5
0
 
8
 
! Отговори
nypko преди 13 години
кихали сме по-малко,а колко сме кашляли и колко сме пърдяли?
4
2
 
11
 
! Отговори
ДДС преди 13 години
Поредна простотия!Това се дължи на намалелия брой заети по трудов договор.Иначе давайте положителни новини и Ц.Цветанов по няколко пъти/задължително в едър план за да няма съмнения,че има глава/.
3
0
 
7
 
! Отговори
doomchant преди 13 години
Да отменят изобщо заплащането на работниците когато са в болнични, и разходите ще намалеят още повече! Бюджета направо ще цъфне!
2
3
 
7
 
! Отговори
Кихаме даже повече преди 13 години
Не просто ни е шубе да ходим на "ДОКТОРИ" с купени дипломи родени за бизнесмени!
1
1
 
11
 
! Отговори
Икебана преди 13 години
Койте е измислил заглавието, очевидно не страда от пролетните алергии!!!