Потвърдиха наказанията на магистратите, авери на Красьо Черния

Петимата са накърнили престижа на съдебната власт
12 юли 2010 18:00,
25
Потвърдиха наказанията на магистратите, авери на Красьо Черния
Снимка: БГНЕС

ВАС потвърди дисциплинарните наказания на петима магистрати, контактували с Красимир Георгиев, известен още като Красьо Черния.

Те бяха наказани заради това, че са имали поредица от разговори с бизнесмена, за когото се твърди, че лобира за назначения в съдебната система срещу заплащане.

Съдът отхвърли жалбата на Ангел Панков срещу решение на ВСС, с което му е наложено наказание „освобождаване от длъжност като зам. окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – гр. Пазарджик”. 

Магистратът е провел с Красимир Георгиев 11 входящи и 8 изходящи разговора, от които само 9 на 17.06.2009 г. – деня на избора за длъжността, за която Панков е кандидатствал.

„В обществото е създадено впечатление за наличието на задкулисни уговорки, ходатайства и търговия с влияние, подкопано е доверието в институциите, осъществяващи съдебната власт”, пише в мотивите на съда.

ВАС отхвърли жалбата и на Милчо Ванев, срещу когото беше установено дисциплинарно нарушение от негова страна като съдия в Апелативен съд – гр. Велико Търново. Той беше понижен в ранг за срок от две години. 

Между Ванев и Красьо Черния  са разменени 3 съобщения по мобилните им телефони и двамата са провели помежду си общо 66 телефонни разговора.

„С поведението си магистратът е създал впечатление и съмнение за нерегламентирано използване на лични контакти в периода на провеждани избори за административен ръководител”, мотивират се от ВАС.

Още по темата

Отхвърлена е и жалбата на Пламен Найденов срещу наложено му дисциплинарно наказание „понижаване в ранг съдия в районен съд” за срок от три години, тъй като магистратът виновно е нарушил поведението си е накърнил престижа на съдебната власт.

Между Найденов и Красимир Георгиев са разменени 9 съобщения по мобилните им телефони и двамата са провели общо 21 телефонни разговора.

Остава и наказанието срещу военния съдия Генко Драгиев, който беше понижен в ранг за срок от две години. Магистратът е провел две лични срещи и девет телефонни разговора с Красьо Черния.

Освободеният от длъжност съдия от Окръжния съд във Велико Търново Даниел Минов пък е провел общо 14 разговора с Красьо Черния за периода 3.06.–18.06.2009 г. и веднъж дори се е срещнал с него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: магистрати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
уау преди 13 години
ахахаааа, тоя има *** пипона ;)
22
0
 
3
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
Защо ВСС се прави на интересен- тръби в пресата за наказанието на магистрати, били във връзка с Красьо. Ако в съдебната власт има борба за надмощие между две групи,като едната от тях е взела надмощие и сега се разправя с тази "на Кра -сьо",това е вътрешен проблем на системата,така че да престанат да се хвалят в пресата.А Красьо е параван и да не го правят герой, медиите да разберат кои са подбудителите. ВСС по-добре да се занимае със съдиите с ОПС-имоти в Несебър и Приморско,там са далаверите.
21
0
 
3
 
! Отговори
no name преди 13 години
Да обобщим: кандидатите за постове се свързват с посредника - има разговори, срещи и SMSи, което вече знаем всички, а той от своя страна, мойе би е взел таксата за тази услуга и я е дал на тези, които назначават - на членовете на ВСС, евентуално. Защо не изкарат разговор, срещи и SMSи на Черничкия с висшите съдии, които са взимали подкупа? Или можеби кандидатите за постове са се срещали с Красьо, той е взимал парите и след това той ги е назначавал на тези постове.
20
1
 
3
 
! Отговори
no name преди 13 години
защо тези магистрати да бъдат уволнявани? Те са амбициозни и евентуално са давали пари за да бъдат повишени. А какво става с тези, които са взимали парите и са назначавали и повишавали в длъжност? Те са за уволнение и за затвор. Е да ама не. Те всащност сега понижават и съдят хората, от които самите те са взимали пари. А относно Черничкия, той прсто е един млад и амбициозен човек, явно с много връзки на много високо ниво, който евентуално само е посредничил и е взимал комисионна.
19
0
 
2
 
! Отговори
Temida преди 13 години
освобождаване от длъжност като съдия" поради В обществото е създадено впечатление за наличието на задкулисни уговорки, ходатайства и търговия с влияние, подкопано е доверието в институциите, осъществяващи съдебната власт, пише в мотивите на съда.
18
0
 
3
 
! Отговори
Луцифер преди 13 години
Гарваните изиграха пиесата "Гарван вади око на гарван".Очевидно, всички са от един дол дренки! За това, че *** цялата съдебна система, получават "ужасни" наказания! ВАС - долни, престъпни клоуни...
17
0
 
5
 
! Отговори
:)) преди 13 години
ГОЦЕ ДОГАНОВ
16
1
 
1
 
! Отговори
juli преди 13 години
Abe negramotni4ko,o6te li si tuk?Nau4i se nai nakraia da pi6e6 sviastno kato horata i togava se iaviavai tuk.Iz4ezvai ot forumite ili 6te kaja na moderatorite da te blokirat.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Значи тоя от Пазарджик - провел 18 разговора му дават УВО, на Ванев -- 66 разговора и само е понижен за две години... ми то едната мина... Що за простотия бе господа съдии, или както завършваше един стар виц: Абе ти не съдия ами направо си мъдия........
14
2
 
1
 
! Отговори
KRIMENA ST ZAG преди 13 години
Tva za ISTUKA e UKEY,uba4i moita vazraz e -1978 -rudena...OKSFORDT.setni Apsulvent I NA HARVARTD...Jornaliska,Ikunumiska,,Bankerka,,,Sadargatilka na 2 HOLDINka...Mi kvo da ti guvora...Pripudavatilska deinus faf WASHINGTON DC....Mi ti koi nabur sa iaviavash-HA HA HAAA??!!
13
2
 
13
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Висшият съдебен съвет - Сергията на на Красьо Черния!и това ми било съдебна система и тези ми правораздават .. социално слаби менти.. това са социални терористи в тоги!Мафия!
12
2
 
9
 
! Отговори
Тези мерки са смешни преди 13 години
А защо не проверят и делата им дали не решени поръчково
11
3
 
17
 
! Отговори
киро преди 13 години
нищо няма да стане ГОЦЕ ТРИПЕРА помилва дон ЦЕЦИ *** предсрочно за да му гарантира *** гласове !!!!!А *** за благодарност убива грабят и изнасилват БЕЗНАКАЗАНО--БЛАГОДАРЕНИЕ НА БКП-БСП и другаря ГОЦЕ ДОГАНОВ
10
0
 
3
 
! Отговори
xaxaxa преди 13 години
Първо благодаря ти за латиницата, и второ поздравления за източния диЪлект. Аз също съм от този край, но съдейки по поста ти явно се разминаваме във възрастта. И все пак да ти отговоря: не е филм, а жестоката действителност е пред мен. Държава, пълна от всякъде с маски, болни мозъци и т.н . Що се отнася до това кое ме разсмива - просто нямам сълзи да плача и да гледам как пропадаме бавно, но сигурно!
9
3
 
1
 
! Отговори
du HA HA HAaa преди 13 години
HA-HAhaa.na teP ,sopstvino,kue Ta rasmiva taka NIvrastini4nu-Ubesni mi toZ Fagkt.blagudaria pRitvaritilnu...!!!...Mogi bi ima6 prit sebi si Film na STAN LAUREL i Oliver HArDY
8
0
 
12
 
! Отговори
irk преди 13 години
вместо да им забранят завинаги да практикуват професията и да получат ефективно затвор те едва ли не им дръпват ушите нежно.Съдебна система и престиж WTF? че има ли изобщо и капка престиж нашата съдебна система
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези магистрати няма ли да ги уволните?Това са хора,които решават човешки съдби.
6
2
 
18
 
! Отговори
баце преди 13 години
добре де ,защо този мазния Красьо Черния не е разследван и задържан.страх ви е ,че може да каже много неща.ей затова тук нищо хубаво не може да се случи.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а бе кво е виновен човека ,онези са за таковане ,как могат да се наричат съдии ,палячовци ! *** !дядо ми ако види кво става след 20 години ,ще се обърне в гроба ,бая ми казваше ,да стана съдия ,за него това беше нещо свещено!
4
0
 
12
 
! Отговори
Дедка преди 13 години
Пак са им малки наказанията! Все пак това е една от най-важните институции, не може да знаем, че 90% от служителите й са гнили ябълки и да приемаме това за нормално. Да видим мен кой частник би ме държал на работа, ако крадях, лъжех, или бях назначен по незаконен начин... И не на последно място, заплатите на тези хора идват от нас - не е ли редно ние да ги избираме по един или друг начин?!? Не може да са толкова недосегаеми!!

Спонсорирани публикации