Готвят второ обвинение за Станишев, до месец тръгва делото

Той вече е обвинен в неправилно боравене със секретни доклади
20 сеп 2010 07:41,
69
Готвят второ обвинение за Станишев, до месец тръгва делото
Снимка: БГНЕС

Бившият премиер Сергей Станишев ще бъде изправен на съд до месец.

Лидерът на БСП е обвиняем по дело за неправилно боравене със секретни документи.

Той ще отговаря пред закона за изчезването на 7 доклада от Министерския съвет, съобщиха от прокуратурата.

Материалите са изгубени в периода 2005 - 2009 г. Става дума за три документа от ДАНС, два от МВР, един от Министерството на отбраната и един от НАТО.

Още по темата

Дори да се докаже вината на бившия премиер обаче, той ще бъде наказан само с глоба до 5000 лева. Причина за ниското наказание е чистото съдебно минало на бившия премиер, коментират от прокуратурата за в. "Монитор".

Срещу Станишев се подготвя и второ наказателно преследване за това, че по непредпазливост е станал причина да бъде разкрита информация, представляваща държавна тайна.

Прокуратурата го подхвана, след като Алексей Петров предаде на Борисов секретна справка на родното ФБР.

Тя е изготвена от бившия зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков за "действията на лица и кръгове, оказващи деструктивно влияние върху функционирането на министерства и структури на държавната администрация".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
hrana za vsi4ki преди 13 години
***, нискоквалифициран урунгел смотан, докарахте страната до фалит, са ревете! естествено, че сега берем вашите "успехи", ***!
64
3
 
2
 
! Отговори
hrana samo za men преди 13 години
Най силно впечатление направи това , че миналата година всички *** в страната избраха себеподобни да ни управляват. Ти си един от тази ***. По времето на онзи "мишок" нямаше фалити. Към днешна дата в съдилищата на страната "висят" молби за обявяване в неплатежноспособност (фалит) от 16453 фирми. Това е положоението ***.
63
1
 
1
 
! Отговори
Dan до 52 преди 13 години
Някъде да съм казвал, че на тези няма да им се търси отговорност???? МИСЛЕТЕ ХОРА- Тези са първите които търсят отговорност от предишните, което не значи,че на тях няма да им търсят, защото до сега няма значение кой какво е крал важното е за него да има! МИСЛЕТЕ ХОРААААА!
62
0
 
1
 
! Отговори
Ту Пийпъл преди 13 години
Аз мислех , че вече е 22 ро...
61
3
 
5
 
! Отговори
hrana za vsi4ki преди 13 години
абе, не ви ли прави впечатление, че всеки път когато тия са на власт, след тях потоп? Преди беше Виденов, са тоя мишок, и след това други им сърбат попарата!
60
2
 
1
 
! Отговори
Ano преди 13 години
Вярно ли е, че имало и трето обвинение - Сергей неправилно боравел и с вилицата, ножа и малката лъжичка. Веднага в ареста! Хайде де!
59
1
 
2
 
! Отговори
бау, бау преди 13 години
Ама то имало по-големи престъпници от А.Петров ? Да не излезе друга главата на Октопода.
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има нужда от любов миля.Трябва му ежечасна обработка на задните части целувки, прегръдки,запотени стъкла шепнене в ушенцето
57
0
 
2
 
! Отговори
Чао Чао преди 13 години
ПЛАТЕН СИ! Както целия сайт е платен и купен! Да пукна ако вляза още веднъж тук!
56
1
 
2
 
! Отговори
но комент преди 13 години
Ако ще вкарваме хора в затвора защото са били членове на БКП-ами да започваме с Бойко Борисов!Абе какво е работил на Цветан Цветанов баща му , че нещо не се сещам...
55
0
 
0
 
! Отговори
,,Lari,, преди 13 години
DIREKTNO V URANOVITE MINI.DA SE ZAPOZNAE I S TJAH.DRUGITE DVAMA OT TROJNATA DA MU POMAGAT PRI TIKANETO NA KOLI4KITE.
54
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
дори не прочетох статиятаобещания,обвинения.а наказания?????
53
2
 
4
 
! Отговори
BKP преди 13 години
A KOI OTKRADNA ;SEKRETNITE DOKYMENTI; OT STANI6EV I GI DADE NA MALOYMNIQ SME6NIK BORISOV-NEGOVIQT BIV6 SADRYJNIK ALEKSEI PETROV-TRAKTORA...I TIKVATA KAK MY SE OTBLAGODARI ...TIKNA GO V ZATVORA.AKO 6TE SADI TOQ PLE6IV *** NQKOI DA PO4NE OT SEBE SI ZA IZDAVANE NA SEKRETNA DARJAVNA INFORMACIQ.ETO TOVA VI 4AKA VSI4KI NAS BALGARITE S TOQ US-LIZA4,VKLY4ITELNO I TEZI TAPACI KOITO MY DADOXA GLASA SI.6TE PRODALJI DA TIKA BG V *** ZAEDNO S VAS,ZA SMETKA NA NEGOVATA KYRVA SIBANKA,I TQXNOTO BOGATSTVO.
52
2
 
2
 
! Отговори
човек преди 13 години
алексей петров не е ли най големият престъпник на българия ? той добросъвестен свидетел ли е ? човек не е ли невинен до доказване на противното ?
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е на такива промити мозъци като теб разчитат сегашните и са разчитали предишните. Блаженни са вярващите и нисшите духом, а ти приятелю ........ Така и не можа да види простия народец, че тия са същите но с друго име. Като сгафят тотално нещо и вадят ново обвинение срещу някой по - виновен.... да замажат тяхната простотия. Погледнете мащабно и тия крадат и те като другите обвиняват предишните и не правят абсолютно нищо, и те са вечно прави и няма сблъсак на интереси и шуробаджанащина. МИСЛЕТЕХОРА
50
2
 
2
 
! Отговори
Toprealizator преди 13 години
Ina4e mnogo aktiven da pliue po pravitelstvoto, a vyrti dalaveri sys sekretni dokumenti!Absoliuten smeshnik i draznesht face!
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Tова българина няма угодия, като се прави нещо не довони и като не се прави пак, е *** нация ще си останем.
48
2
 
2
 
! Отговори
Защо така ? преди 13 години
Със сигурност 1/3 от коментарите по тази тема са от теб. Не искам да се правиш на портокал ( интелегентен). Ако евентуално си завършил платено висше образование това не означава, че изведнъж си станал знаещ и можещ. Напротив! За да не цапаш повече форума, най-добре е да си кажем довиждане.
47
7
 
9
 
! Отговори
Дангов преди 13 години
Отново ни занимават с простотии за да се поддържа интереса към управляващите. Някакво писво, някаква справка, глупости. Мизерията смачка българите, а според ГЕРБ най сериозният проблем на държавата е загубената от Станишев справка. Такова чудо ( управление) не сме имали никога. От друга страна хората сами си ремонтират пътищата с нарочно събрани пари, отделно от данъците, в същото време правим първи копки на 8 магистрали. Абсолютен бардак. Потъваме.
46
3
 
12
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
ДО 37/то ако се ВКАРВАХА ХОРА В ЗАТВОРА ЗАЩОТО БИЛИ БКП ЧЛЕНОВЕ - ТО ЦЕЛИЯ РЪКОВОДЕН АПАРАТ начело с ГЕРБ, както и СДС, БСП и останалите трябваше да е там