Станишев се уреди с обвинение за 7 загубени доклада

Разследващите изпълняват политическа поръчка, каза той
14 юли 2010 13:00,
209
Станишев се уреди с обвинение за 7 загубени доклада
Снимка: БГНЕС

Бившият премиер Сергей Станишев отива на съд, след като днес прокуратурата му повдигна обвинение за загубени от него 7 секретни документа.

Три от тях са изготвени от ДАНС, два – от МВР, един – от министъра на отбраната, и един от НАТО.

Документите, според разследващите, са съдържали информация, представляваща държавна тайна, и са били връчени на бившия министър-председател лично и срещу подпис.

За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода” до 2 г. или пробация.

От прокуратурата посочиха, че Станишев е неосъждан и има възможност той да бъде освободен от наказателна отговорност, като му се наложи административно наказание.

След като излезе от Националната следствена служба, където му бе предявено обвинението, Станишев обвини разследващите, че изпълняват политически поръчки.

„Няма съмнение, че и следствието, и прокуратурата действат под огромен натиск от изпълнителната власт и изпълняват нейна политическа поръчка. За мен в това няма никакво съмнение“, каза той.

Още по темата

Според него има двоен стандарт и като пример за това той даде действията на БСП от миналата година, когато в прокуратурата са внесли сигнал срещу финансист №1 Симеон Дянков.

Тогава, според Станишев, министърът разгласил класифицирана информация за секретно споразумение между правителството и БНБ за стабилността на банковата ни система, а по сигнала и до днес не се работело.

Червеният лидер обясни, че през четирите години, в които е бил министър-председател, никога не е бил уведомяван, че от секретното деловодство на МС липсват документи, а това е било направено последните 10 дни преди края на мандата на тройната коалиция.

„Мисля, че е много нелепо един министър-председател да бъде съден като деловодител, макар и секретно деловодство“, обяви той.

„Не съм губил доклади и не съм ги предавал на никого, който не е оторизиран да борави с класифицирана информация“, заяви още бившият премиер.

Станишев коментира и информацията, че според експертизите половината от въпросните документи не съдържат никаква класифицирана информация.

„Много бих искал да бъде открито делото (то да не се засекретява заради класифицираната информация – бел. ред.), за да разберат българските граждани за каква секретна информация става дума“, каза той.

Сергей Станишев беше категоричен, че ще продължи да критикува сегашната власт, въпреки повдигнатите му обвинения.

„Никой няма да ми запуши устата да говоря това, което мисля, срещу това правителство, защото то води страната към финансов срив. И когато има по-малко хляб за хората, се опитват да осигурят повече зрелища, за да ги отвличат и приспиват като наркотик“.

Бившият премиер напусна сградата на следствието като свободен гражданин, тъй катоне му бе наложена мярка за неотклонение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
losho e naistina che nqma da moje da si polychi zaslyjenoto! tova samo da govorish (nqkoi shte kajat che ystata e za tova nali!?) no puk samo v opoziciq! no nali nash Серж imashe vazmojnost ?! kakvo stana s neq!? ne napulni li djobchetata dostatuchno!? нещастници!!!!!!!!!
184
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдате преди 13 години
Другарю Василев (197), ум царува, ум робува, ум патки пасе. Не мога да твърдя, че СерГей Дмитриевич е ***, но мога да твърдя, че е расъл в саксия и от българското ежедневие нищо не разбира. Няма и как, защото като отроче на висш партиен функционер е бил щателно "обгрижван" от пелени до докторат. Бойко е като онези същества, които са научили сами да си помагат и че без битка победа няма. Така е в живота, другарю Василев (197) - едните стигат висините с полет, други със съдействието на УБО.
183
0
 
4
 
! Отговори
за 197 преди 13 години
Небългари нямат място в политиката, това ни научи червено- турската царска турши на по авджиййски..... нито Серж, нито Меди, нито дедо Симо са българи.......... двама от тези доскоро не бяха български граждани, а *** е организирал атентати срещу български майки с деца
182
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Станишев и Октопода братя по адвокати-taka pishe v Standard.no i dvamata sa bratia po obst premier Boco. obsta Ceca i obst Ceco, a kwo? Insinuaciite i sugestaciite sa supersko oryzie.
181
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 13 години
Колко са сложни еврейските обработки на трудовите маси, какво богатство на идеи! Станахшев не го пишат с фф, както е положено на хазар, а с българското ев? В същото време открито му размахват рязаната *** и държат под крилото на синедриона финансовото му достойнство.
180
0
 
4
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 13 години
Заходите Сергей Дмитриевич, садитесь, садитесь. Снимите наручники. Сергей Дмитриевич, вам понятны обвинения, вы успели ознакомится с делом ? Советую чистосердечно признатся и кто знает может в Сибири найдем для вас место и для вашей партии.
179
1
 
1
 
! Отговори
ЧК преди 13 години
Сегодня празник у болгарской пионерии, они на приеме у товарища Берии.
178
0
 
2
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
Виждате ли каква е България толкова милиони хора да позволят на едни хора където се четът на пръсти да ни управляват! ХАХА Това е българското съзнание секи гледа себеси и заради това няма да сме единни!!!ХАХАХАХ НАПРАВО СИ Е ЗА СМЯХ!!!!!!А ромите са единни .Не ни ли е изсрам.
177
2
 
1
 
! Отговори
един от всички преди 13 години
до 86 Те, други освен обикновени хора не са вкарали, другите както наблюдавам - само влизат на оглед. Дай пример за една ефективна присъда!!! Видяхме началото, не ми се мисли края - Гербова България :( Б.Б. и С.С. имат явно личен конфликт, ама да не занимават цялата страна с него. Само се бият в гърдите, а реална работа няма свършена. Не ми се влиза в дебати, кой какво и къде. Факт е, че са поредния провал на избирателите. Не е луд, който яде баницата ;)
176
2
 
6
 
! Отговори
Иван Иванов преди 13 години
Е, браво тоя колко много поразии направи, а му измислят нещо с *** документи. Абе направо да влиза в затвора за 50 г., и пак малко ще са. Що народ погуби и продължава да погубва тоя *** с всичките далавери които е вършил...Тъй, че момчета, дайте нещо по-сериозно...
175
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чудя се аз, защо България е на това дередже, а то било заради тези документи. Бързо да се намерят!!!!
174
2
 
18
 
! Отговори
санчока преди 13 години
червен червеи. наи-мразеният човек в България върни се в родинатаси СССР
173
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И ГОЦЕ И ГОЦЕ ДА СИ ПРАВЯТ КОМПАНИЯТРЯБВА НА ТОЗИ НАРОД ДА СЕ ДАДЕ МАЛКО ЩАСТИЕ И РАДОСТСТИГА МЪКА КАТО ГЛЕДА НЕНАКАЗАНИ КРАДЦИ И РАЗБОЙНИЦИ С БЕЛИ ЯКИЧКИЗА ДРУГИТЕ НЕ СЕ ТОРМОЗИМТЕ СИ ПРАВЯТ ОТСТРЕЛ
172
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ко ша каиш намаляването на населението да започне от теб, а!!!
171
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ХААХАХАХАХА..... БРАВО!
170
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Разследващите изпълняват политическа поръчка, каза той" Че к`во друго да каже?
169
6
 
6
 
! Отговори
човек преди 13 години
няма да избезе заек от тази трънка , щото СЪВЕСТНИЯ ГРАЖДАНИН дето информира ББ за доклада се оказа шеф на октопода . а на тез дето се радват , че станишев ходи до прокуратура и съд , казвам - ЛИШАВАШ ЛИ СЕ ОТ СВОБОДА ЗА ДА ИМАШ СИГУРНОСТ , НАКРАЯ ГУБИШ И ДВЕТЕ .
168
3
 
9
 
! Отговори
Алиса преди 13 години
И др. станишев го "обвиниха", за да може и той час по-скоро да се снабди с тапия "невинен". За какво ли само се трошат грешни пари, като се знае, че правосъдието в Абсурдистан е творение на бсп и ко и такива като серж, дето докато дишат няма да допуснат никой СВОЙ да иде в пандиза. Свински черва клиенти на прокуратурата! ХАХАХАХАХА
167
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЗА ДРУГАРИТЕ ЗАЩИТАВАЩИ СЕРГЕЯДНЕС НЕГО УТРЕ ВАС!ЗА КЛАМЕР ДА ВИ ЗАТВОРЯТ ,НО ДА СТЕ ТАМ!ТО АЛ КАПОНЕ Е УБИВАЛ НО ЗА ДАНЪЦИ Е ЗАТВОРЕНВСЕ ЗА НЕЩО ЩЕ СЕ НАМЕРИЛУКАНОВ НЕ ГО ЗАТВОРИХА НО МНОГО ХОРА БЯХА ЩАСТЛИВИ КОГАТО ДРУГАРЧЕТАТ МУ СВЕТИХА .....
166
3
 
6
 
! Отговори
peo преди 13 години
Ако отиде в пандиза какво ще прави др.Йон4ева-метресата по партийно поръчение?И защо тя не направи поредния си филм-нещо като:''Сексуалния живот на премиера" или "СЕКС С ПРЕМИЕРА"Филмът ще бъде потресаващ-ляга си премиера,заедно с него любовницата по поръчение и любовникът на Серж.И започва едно суетене кой кого.....