Хотелиери в Пампорово свалят цените, дирят туристи

Разчитаме най-много на англичани и ирландци, признаха от бранша
21 сеп 2010 09:50, Красимир Ангелов
16
Хотелиери в Пампорово свалят цените, дирят туристи
Снимка: Булфото

Хотелиери в Пампорово въвеждат намаление на цените от 10 до 17 на сто за следващия зимен сезон, съобщи председателят на Регионалната туристическа асоциация "Родопи" Пантелей Мемцов. 

По думите му поевтиняването в хотелите важи както за офертите към туроператорите, така и за цените на рецепция.

“Това е закономерна стъпка за привличане на нови пазари в периода на осезаемо намаление на туристическия поток заради кризата”, е категоричното мнение на повечето хотелиери.

Намаляването на цените е договорирано още при сключването на предварителните договори с туроператорите в края на миналия сезон.

Така след поевтиняването, минималните цени за нощувка в Пампорово "падат" до 25-30 лева, а максималните стойности в най-луксозните хотели и в зависимост от периода са в пъти по-скъпи.

И през тази зима се залага главно на английски и на ирландски туристи, уточняват от асоциацията "Родопи".

Оптимистичните прогнози за по-успешен ски сезон в Пампорово са свързани с очакванията да се запази засиленият интерес и от румънски, руски, македонски и турски туристи.

Пистата "Стената" в курорта ще бъде изцяло осветена с възможност за нощно каране на ски, информират от "Пампорово" АД.

Така става възможно и нощно спускане от вр. Снежанка, след като досега бе осветен само участък от пистата.

Дружеството ще достави и 10 допълнителни оръдия за изкуствен сняг.

След края на летния сезон продължава рекултивирането и разширяването на ски пистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: ски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
0
 
! Отговори
??????? преди 13 години
САГА ЗА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ФИНАНСОВИ АФЕРИ У НАС 1 ЧАСТ. Кредитното милионерство зачена в дебрите на социализма и опорочи демокрацията2 ЧАСТ. Ицо Салфетката дава кредити-бакшиши на своите си фирми3 ЧАСТ. ПЧБ строи капитализъм с пари на социализма4 ЧАСТ. "Мултигруп" изблиза като сладолед империята "Балканбанк"5 ЧАСТ. "Бизнесбанката" бе златната рибка за нейните собственици6 ЧАСТ. В БЗК кръстосаха шпаги и секири политическите елити7 ЧАСТ. Банковите "бутици" ЧЗИБ, Кристалбанк, "Славяни"...8 ЧАСТ. Октоподът с "бяла якичка" почти изяде банка "Биохим"9 ЧАСТ. "Заровете" в паричната игра хвърляха политиците и БНБ 1 Ч А С ТЗаченатият в скандални мъки закон за информация относно необслужените кредити /законът "Каракачанов"/, май ще детонира сериозни политически катаклизми в страната ни.Той бе гласуван на 8 октомври м. г., а на 21 януари се появи и списъкът на длъжниците. {Борчлиите се оказаха 10 672 на брой със сума за 2745 трилиона лева. Понеже изискванията на закона не бяха спазени - за обединяване на дълговете към отделно лице или фирма, това свършиха журналистите. Така кредитните милионери се редуцираха до 3450 на брой. От тях около 1200 са със сравнително дребни суми - под 10 000 марки всеки.}Въпросът "докога?"
14
2
 
0
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Редовно карам на Ястребец - събота и неделя - до обяд и продавам картата. На Банско не стъпвам - сети се защо! Стената на Пампорово ми е любима, а с детето взимаме Стойките 1 за 7 минути! А златна карта на МТел може всеки да си уреди. И не ми обяснявай, че Пампорово е зле! Още повече ако не си стъпвал там!
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Алчните хотелиери направиха така че Българите да не могат да си позволят да отидат на почивка в СОБСТВЕНАТА СИ СТРАНА!Крайно време е да се наложи някакъв таван защото не е нормално един обикновен чай да е 3 - 4 лева примерно!На всичкото от горе ти надписват различни такси за услуги които не искаш но са ти били част от пакета и най на края си укриват оборота за да е пълна печалбата!Писна ми да не мога да ползвам благата на собствената си РОДИНА!
12
2
 
0
 
! Отговори
pissed off преди 13 години
Абе остави ги австрийските курорти(макар че те са на светлинни години по качество от наще,а са млко по-скъпи),аз ти говоря като сравниш Банско,Боровец и Пампорово:не знам колко добре караш ски/сноуборд,Пампорово си е детска площадкса в сравнение с другите два курорта,където пък имат добри намаления на картите.Добре ти мойе да имаш и диамантена карта от Мтел,обаче аз и повечето хора нямаме,тъй че не си прва.На Пампорово си е скъпо за това което предлага.
11
2
 
0
 
! Отговори
Българин преди 13 години
А кое е скъпо??? Грубо 200лв за мен и детето - 6 дн.карти с 30% отстъпка със златна карта на МТел. В Австрия - 6 дн.ски пас - 180евро за мен + 50% надолу за детето = 270евро! Можеш ли да смяташ???
10
2
 
0
 
! Отговори
pissed off преди 13 години
Кое не е скъпо бе човек???????Защо само на памнпорово няма студентски намаления.50 лв за ден,135 за три дена.......ти луд ли си не е спъпо,все пак става въпрос за Пампорово,което няма нищо общо с Банско и Боровец,а е по-скъпо.СМЯХ!
9
3
 
2
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Тука май си чешете пръстите наизуст! Нито са скъпи картите, нито има опашки - май не сте стъпвали на Пампорово, а? Тази година пак ще карам там, защото ми излиза 3 до 4 пъти по-евтино от Австрия. А дали не ми се ходи в Австрия, как мислите? Говориме за ол инклузив в БГ и закуска и вечеря в Австрия - 1500евра срещу 600лв. за седмица - това без транспорта!?!
8
2
 
4
 
! Отговори
младен преди 13 години
е то е ясно що идват англичаните.....заради ефтиния градус, кой от тях ти кара ски
7
2
 
7
 
! Отговори
drtge преди 13 години
Това си е чист търговски трик с намалението на нощувките. Добре, намалят нощувките, но вдигат примерно картите или наема на оборудване, или пък цените в ресторантите, или пък въвеждат такси някакви. Принципът е същия, като на финансовия министър. Намаляваме уж осигуровките с 2 процента, но пък взимаме повече пари под формата на такси, лицензи, МДТ и други и като теглим чертата всъщност има увеличение... Упражнението е ясно напълно.
6
5
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
на Пампорово скоро няма да стъпя, с тези цени на картите и при това седиш по 1 час на опашка за да си я купиш...
5
4
 
1
 
! Отговори
Зап Пепито преди 13 години
с възможности за нощно осветени писти и ситуации като български Frozen
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Дирят" ми уйя!
3
4
 
11
 
! Отговори
Rommel преди 13 години
А българите отива в Австрия, където е по-евтино за комплексна почивка и ски. Явно англичаните са се наситили на тези курорти и идват да видят как е при нас. Те сигурно няма да повторят, но знаеш ли ги.
2
3
 
11
 
! Отговори
simper idem преди 13 години
250 лв карта за 6 дни за лифтовете, а обработката на Пистите миналата година беше пълна трагедия !
1
4
 
15
 
! Отговори
БГ преди 13 години
да внимават с цените, защотото пак ще реват че няма туристи......ми как да има като ми излиза по-евтино да отида в Австрия примерно?!?!