Борисов доволен от решението на КС за отпуските

Нашата цел бе да дисциплинираме работодателите, отчете премиерът
Обновена: 15 ное 2010 07:03 | 15 ное 2010 07:00, Красимир Ангелов
100
Борисов доволен от решението на КС за отпуските
Снимка: БГНЕС

"Решението на Конституционния съд за отпуските ни удовлетворява и ГЕРБ няма да прегласува закона", категоричен бе министър-председателят Бойко Борисов.

"Нашата цел бе да дисциплинираме работодателите, а не да тормозим хората. Това, че остава двегодишният давностен срок, е достатъчно и показва, че философията на промените ни е правилна", отчете министър председателят пред "24 часа".

Както е известно в петък Конституционният съд обяви поправките в Кодекса на труда, касаещи „изгарянето“ на натрупаните отпуски за противоречащи на Конституцията.

Заради спорния казус с отпуските президентът Георги Първанов наложи вето на промените в Кодекса на труда.

Депутатите обаче го отхвърлиха със 128 гласа „за”, 48 гласа „против” и без въздържали се.

Решението на Конституционния съд обаче остави решението за новите отпуски да има 2-годишен давностен срок и създаден график за ползването им.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: Бойко Борисовотпуски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
19
 
! Отговори
Svilen75 преди 13 години
Освен това с решението си да се ползват неизползваните отпуски до 2012 година правителството щеше да създаде хаос, вместо да реши проблема. Или щяха да изгорят отпуските на хората (което беше идеята на правителството), което съответно би довело до вълна от съдебни искове, или да се ползват през 2010 и 2011 и администрацията щеше да остане без персонал. Вместо първоначално да се приеме закон отсега нататък отпуската да се ползва в текущата, максимум следващата година, а досегашните - да се изчистят, докогато могат без краен срок и съответно без социални реакции, както стана. Въпросът е защо не беше прието първоначално това, вместо да се стига до абсурди, социално напрежение и намесата на КС? Отговорът е защото трябва и акъл, нещо, което Боко и правителството нямат и компенсират с гьонсуратлък.
88
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ами тебе кой ще те дисципнира ве ***!
87
2
 
19
 
! Отговори
Svilen75 преди 13 години
А и тук не става въпрос за това да се ползват ли неизползваните отпуски или не, а как действа и реагира Боко. рво прокрадва една идея (по принцип идиотска), после се отмята, после пак се отмята от отметнатото и я приема. После като го порежат - ами по-добре стана, че я отмениха ... Единствените думи, с които може да се квалифицира ситуацията е кретенско, ***, идиотско.
86
1
 
18
 
! Отговори
Svilen75 преди 13 години
Ами отпуските на държавните служители, независимо дали се ползват в календарната година, за която са предназначени или не, независимо дали се заплащат при съкращаване или се ползват - се заплащат от бюджета - т.е. от всички нас. Но в крайна сметка на хората им се полага това право и не е редно да им се отнема. Едва ли някой е доволен от това да не е могъл да си ползва полагаемата отпуска (не само поради негова воля, ами и поради вина на работодателя) и после тя да изгори.
85
1
 
18
 
! Отговори
IVo преди 13 години
затова си има решение казва се Пазар на труда , като не ти изнася и си толкова кадърен да "прикриваш" шефа , значи навсякъде ще те вземата има си решение и на тоя тип робство :)
84
0
 
18
 
! Отговори
norm преди 13 години
Действащия до отмяната текст принуди една голяма част от държавния чиновник да използва старата отпуска,което също е положително,ти като данъкоплатец няма с данъците се да плащаш за неизползвана отпуска.
83
0
 
18
 
! Отговори
Svilen75 преди 13 години
Добре, де, като се радва защо не приеха само текстовете, които са законни, като това му е била целта? Създава работа на КС, да не скучаят ли???
82
4
 
20
 
! Отговори
Селянин преди 13 години
ИПОН+***=НОВАТА МАФИЯ С КРЪСТНИК БОЙКО БОРИСОВ-ТИКВАТА
81
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А,в ИПОН дисциплинирахте ли се?
80
4
 
26
 
! Отговори
СЧЕТИ преди 13 години
ЗАЩО НЕ КОМЕНТИРАТЕ ТЕМАТА ,А ПЛЮЕТЕ БОЙКО БОРИСОВ?ЗАЩОТО НЕ ЗНАЕТЕ ИЛИ СЕ ПРАВИТЕ ,ЧЕ МНОГО РАБОТОДАТЕЛИ КАТО ИМ ПОИСКАШ ОТПУСК,ВСЕ ЕДНО ЧЕ ИМ БЪРКАШ В Г.....ЗА.ИСКАТ ДА РАБОТИШ ВЪВ ФИРМАТА ИМ 25 ЧАСА В ДЕНОНОЩИЕТО И АКО НЕ ИМ ИСКАШ ЗАПЛАТА,ТИ СИ НАЙ-ДОБРИЯТ РАБОТНИК ЗА ТЯХ.А ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НЕ ЧЕ НЕ ИЗПОЛЗВАТ ОТПУСКИТЕ СИ,А ВСИЧКО ВЪРШАТ ПРЕЗ РАБОТНО ВРЕМЕ.ДОРИ КОГАТО СА НА ПОЧИВКА ТЕ В КОМАНДИРОВКА.ЧУДЯ СЕ ДАЛИ ТОВА НЕ ГО ЗНАЯТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ.ЗАКОНА ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВА ИЛИ ДА ВЪРВЯТ НА М.
79
0
 
21
 
! Отговори
наглец преди 13 години
Не вярвам ... Той, всъщност едва ли я е чел.
78
1
 
23
 
! Отговори
Сталин преди 13 години
Май тиквата реши да спази конституцията.
77
3
 
25
 
! Отговори
Пирин преди 13 години
Нещо повече. Не само на анимационен герой, но на зле нарисуван анимационен герой. С лоша стилистика, с преекспонирани черти, напомпан, патетичен ... Всъщност, на карикатура прилича.
76
4
 
28
 
! Отговори
Пирин преди 13 години
Едно време имаше едни анимирани скечове, които илюстрираха зодиите. За зодия "Стрелец" скеча беше следния - стреля с лъка на празна стена и след като стрелата се забие, очертава около нея мишена, така че стрелата да е в десетката. Борисов ми прилича на анимационен герой.
75
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що лъжеш бе Бате -да дисциплинирал работодателите! Смях- Ха Ха Ха!Ами плати отпуските на хората пък тогава дисциплинирай бе!Фурнаджийски лопати!Ама и този път не Ви мина номера!
74
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Абе за тояга плачите бе Другари . И през краката ,та да заиграете оная ситната ръченица . И направо на работа на магистралата."Друго си е като се обади интелигентен демократ, за да предаде ценностите на западната демокрация на необразованите *** живеещи в България.Как е? Тежка нощ? Тоалетните бяха много мръсни и трябваше да работиш час-два повече?
73
3
 
20
 
! Отговори
Философът Бо преди 13 години
до ATI - "...философията на промените ни е правилна."Тези и философи се изкараха. Философи на промените.:-))))))))))))))))))))))
72
2
 
28
 
! Отговори
niko преди 13 години
Извъртане на фурнаджийска лопата ! Та той бил много голям психолог !
71
2
 
28
 
! Отговори
ОПР преди 13 години
Не е нужно да си червен, за да коментираш отрицателно лошо управляващите бизнесмени от ГЕРБ. Как не са фалирали с този манталитет????Голямо крадене и пране е падало до момента.
70
12
 
26
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 13 години
КОЙ МЕ НАКАРА ДА ВЛЯЗА В ТОЯ ФОРУМ. ТЪКМО ЩЯХ ДА СИ ЛЯГАМ. ХЕМ ЗНАМ,ЧЕ РАНО РАНО ТУК "ВЛАСТВАТ" жалките остатъци от ЧЕРВЕНА БУЗЛУДЖА. И като гледам само как се надъхвате. То АБВ то Първанов. Абе за тояга плачите бе Другари . И през краката ,та да заиграете оная ситната ръченица . И направо на работа на магистралата.Та да си спомните за Ленинските съботници и за прохода,как му викахте.... прохода на Родината. С кирки и лопати,та за компютър няма да помислите.