Във всичко негативно обикновено сме № 1 или № 2

Прозрението е на финасовия министър Симеон Дянков
23 яну 2010 17:30,
281
Във всичко негативно обикновено сме № 1 или № 2
Снимка: БГНЕС

"Във всичко негативно обикновено сме номер 1 или номер 2. България се присъедини към ЕС малко рано, преди да сме готови. Имаше огромни очаквания, че всичко за нас е приготвено и че много бързо ще станем по-богати, че ще достигнем нивото на ЕС в икономиката и финансите".

Така вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков обрисува ситуацията в държавата на среща със студентите от Американския университет в Благоевград.

"Ние сме едно европейско правителство и затова усилията ни са България да спре да бъде в странната позиция, че хем сме в ЕС, а пък не получаваме чак толкова много от ЕС", допълни той.

Дянков изнесе лекцията си на английски, а темата бе: "Основни приоритети на българското правителство в областите на икономиката и публичните финанси".

По време на речта си Дянков заяви, че не би премахнал валутния борд, тъй като е добра институция.

"Със сигурност бордът ще продължи да съществува, докато България не влезе в еврозоната", аргументира се той.

Финансовият министър засегна темата за данъците и обясни, че с ДДС между 16 и 18%, България ще има най-ниското данъчно облагане и най-висока фискална дисциплина в Европа. 

"В момента проблем е плащането на данъците, а не данъчната система", каза Дянков.

Той изрази категорично мнение, че през следващите 5 месеца трябва да се направят реформи и в сферата на образованието.

"Досега България не можеше да задържи младите си хора. Вече се вижда обаче, че нещата се променят и тези, които са зад граница, също ще го видят - това трябва да ги стимулира да се върнат", заключи министър Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
0
 
2
 
! Отговори
До 276 преди 14 години
Пиши на кирилица! Нищо не ти се разбира,........
276
0
 
2
 
! Отговори
platets преди 14 години
ZA6TO 6TE PLA6TAM AZ RABOTQ ZA 320 LV PLA6TAM SI OSIGUROVKITE I 6TE DOLA6TAM ..... ZA6TO NALI ZATOVA SE OSIGRQVAM, A MI SE E NALAGALO DA POSE6TAVAM LEKAR ....... DA NE IM POPADA 4OVEK,,,, MAI PO EVTINO IZLIZA DA UMRE6 TAQ SKAPANA OBIRDJISKA BALGARIQ RQZANITE IMAT PO DOBRA OSUGURITELNA SISTEMA, OSIGUREN NE PLA6TA6 NI6TO osven potrebitelska taksa DAJE I LEKARSTVATA SA IM BEZPLATNI!!!!!!!!!!!
275
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
цените са наложени от НЗОК без да се подходи икономически и това налага въвеждането на доплащане, за да не се закрият !
274
0
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 14 години
въведете доплащането в болниците като част от реформата!10-20% от стойността е реално!Иначе спешната помощ са само диспечери, ще карат тежките случаи в болница където се дежури за 0,50ст на час и то след 22ч!Не е нормално лекар специалист със заплата от 600лв!Нека пазарната икономика регулира цените и в този сектор!СРЕСТ -СТ или РЕТ-СТ за 50-70лв!Не става!апаратурата струва милиони,а труда...веществото..тези звена са губещи при тази практика и тези цени!
273
0
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 14 години
да борда е добро нещо и не трябва да се пипа! Да се въвежда еврото по -бързо!Как съществува като паралелна валута в сърбия,хърватско,а в косово е направо официална!Как е в Турция..?и правилно накрая да помислите и за кадрите, които изтичат!не може доктор, министър,президент, депутат, професор.. да са с по-ниски доходи от строител, гумаджия, фризьорка..плочкаджия..Нека имаме елит и средна класа, както е по света от образовани хора!Те дърпат нацията напред!Те са иноваторите...
272
0
 
2
 
! Отговори
Нереалист преди 14 години
Ние знаем, по-какво сме номер едно. Но по-даволите само с приказки нищо не променяш, защото и вие г-н Дянков, сте част от това номер едно и нищо не правите по-въпроса!
271
0
 
2
 
! Отговори
ЪМД преди 14 години
АБСОЛЮТНО СТЕ ПРАВ РИБАТА МИРИШЕ ОТ ГЛАВАТА.НАПРАВЕТЕ НЕЩО ДА НЕ Е ТАКА.КАТО ЗАЛАВЯТЕ ПРЕЗТЪПНИЦИТЕ НЕ ГИ ПУСКАИТЕ.ИЗФАБРИКУВАИТЕ ИМ НЯКОИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.ИЛИ НЕ ВИ ОТЪРВА.МАИ ТОВА Е ИСТИНАТА.
270
0
 
2
 
! Отговори
Анонимна преди 14 години
Бил съм в доста университети, някои по на 500-600г. - нямат такива шапчици.Може би това е специалитет на Амер. коледж , той не е университет, както жаргонно го наричате.----------------Това е специалитет на американските университети и се носи присъответни събития, не всеки ден.
269
0
 
2
 
! Отговори
Анонимна преди 14 години
[продължение]Който иска правителството да му определя заплатите и цените, може да се пресели при другаря Чавес.
268
0
 
2
 
! Отговори
Анонимна преди 14 години
Леле колко хора не са разбрали, че живеят в пазарна икономика.Министрите определяха заплатите и цените на апартаментите при бай Тошо.Сега ги определя пазарът.Може да ти се иска да се събудиш един ден и без да си си мръднал пръста да си подобриш квалификациите, да почнеш да получаваш 3000 евро, ама това не става ни на изток, ни на запад.Що се отнася до цените на апартаментите, щом има кой да ги купува, ще си стоят високи. Като се окаже, че на тези цени си стоят на пазара, ще почнат да падат.
267
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
DQNKOV DNES TI VARVI NA BEZPLATNI SAVETI,ZASHTOTO I AZ BIH TI DAL EDIN.OPITAI SE S ZAPLATATA NA CHOVEK S VISHE OBRAZOVANIE A DORI I S DOKTORSKA STEPEN DA SI KUPISH TAKA NARECHENO ZILISHTE NA SEGASHNITE TSENI /NE KOMENTIRAME KACHESTVOTO IM /,DA IZDARJASH SEMEISTVI I DA VQRVASH NA VSQKO PRAVITELSTVO,KOETO DOIDE NA VLAST.MAI SHTE TI E TRUDNICHKO I SE NADQVAM CHE NQMA DA BADESH PESIMIST.
266
0
 
2
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Продължение на 265.Тогава Ще разберете нещо, което е разбрала даже и баба на село, без да е завършила на запад и без да е била в световната банка:Държава с търговци и администрация не се издържа.Трябва производство и износ на всичко, за което може да се вземе чиста пара.Не залъгвания от запад за хуманизъм и морал, докато ни изместят от пазаринтте ни, а агресивна външнотърговска политика по китайски, турски или какъвто и да е тип.Крайно време е да е по-изгодно да се произвежда и изнася.
265
0
 
2
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
прод.на 246.След 2 седмици и гарантиран неуспех на всичките Ви опити, ще Ви просветне какво и как трябва да се промени в тая държава, за да могат младите да остават тук и да се развива частния бизнес.Ще Ви се изясни, че тезии които произвеждат и донасят приходи чрез износ са няма и 5% от работещите, другите са социално слаби,малцинства, пенсионери,администрация,полиция, армия,лекари, учители и др.Търговците и далаверджийте не ги броим.
264
0
 
2
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Г-н Дянков, ще си позволя да Ви дам един безплатен съвет, след чието изпълнение най-късно две-три седмици ще Ви просветне какво и как трябва да се промени в държавата, за да няма емиграция и да се плащат данъци от бизнеса, който бурно ще се развива.Просто излезте от Резиденция Бояна на свободен наем в София само с министерската си заплата.Опитайте се 2 седмици да похживеете като редови Българин с висше образование.Опитайте да отворите свой бизнес, без протекции оттук и оттам.Ще продължа
263
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И СМЕ НОМЕР ЕДНО В СВЕТА ПО КРИМИНАЛНИ ПРОЯВИ-КРАЖБИ,ГРАБЕЖИ, ОБИРИ,ОТВЛИЧАНИЯ,УБИЙСТВА,ИЗМАМИ,ИЗНАСИЛВАНИЯ В ТОВА ЧИСЛО ПЕДОФИЛСКИ И ГЕРОНТОФИЛСКИ,ПО ПОБОИЩА,ПИЯНСТВО И ТРАНСПОРТНИ ЗЛОПОЛУКИ СЛЕД ПИЯНСТВО. ПО НАРКОМАНИЯ СМЕ ПЪРВИ,ПО КОНСУМАЦИЯ НА НИКОТИН. ПО ПРОСТОТИЯ,ХУЛИГАНСТВО,НЕГРАМОТНОСТ,НАХАЛСТВО И ГЬОНСУРАТЛЪК. ПО ГАДОСТИТЕ,КОИТО ПРАВИМ НА ДРУГИТЕ.ПО КОРУПЦИЯ, ЗЛОУПОТРЕБИ И ДАЛАВЕРИ.НЕ МОЖЕ СЕ ИЗБРОИ ВСИЧКО ЛОШО ЗА КОЕТО СМЕ ТВЪРДО НОМЕР ЕДНО В СВЕТА.
262
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
BULGARINA NE E NEGATIVNO NASTROEN KAM POLOGITELNITE PROMENI,NO MU PISNAHA IZKAZVANIA OT TOZI TIP.AKO DQNKOV SE RAZROVI IZ PRESATA OT MINALITE GODINI SHTE VIDI CHE SE POVTARQ S PRAVITELSTVATA KATO POCHNEME OT TOVA NA GELEV.DQNKOV AZ OSTARQH I DA TI KAJA VSE OSHTE VIARVAM,NO MLADITE SA PRAGMATITSI,MEGDU VPROCHEM KATO TEB.TI KADE BESHE DO SEGA?ZASHTO NE SI STOQ V BUGARIA,A SE VARNA EDVA SEGA I ZA KOLKO VREME?
261
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
три години съм в европа а получавам заплата в левове и то малка - аиде бе министре нали щеше да ме оправиш даваи 3000 евро заплати на хората да не идваме да те сваляме не ми се оправдаваи с криза - то и в другите държави е криза ама виж доходите пожелавам ти един месец да живееш с дохода на един пенсионер и после излез да се правиш на компетентен........капацитети.......
260
0
 
2
 
! Отговори
Svilen75 преди 14 години
Абе Дянков си е таъв некадърник, че ако има състезание по некадърност той ще заеме второ място - некадърен е да заеме първото дори в това състезание :)))
259
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Искам аз да съм финансов министър за да му разкажа на този че всичко тръгна от недвижимите имоти , които сртуват 200-300 евро а се продават за 1000- 2000 - *** ти икономически растежсега докато не се нормализират първо имотите - нищо друго няма да тръгне Как с 1000лв заплата едно младо семеиство да си купи апартамент за 50-60 или 100хил евро г-н финансов генииКато разбереш че всичко е било спекула ще ти се проясни ситуацията ...ама до тогова лошо ...защото народа пак ще яде хурката
258
0
 
2
 
! Отговори
Чао преди 14 години
Като си помисля ,че некои смятат - валутния борд за "институция":))))))))))),направо ми пада оптимизма..........вярно е, че борда беше нужен след Виденовота зима....и разоряването на всички български граждани от комунистите /не че има осъдени де /, но вече 13 години от тогава а ние още сме на командно дишане..........не че нещо ,ама явно ,още нямаме икономически и финансов капацитет да се управляваме сами !!!!! Въпросът е кога нашите управници , ще имат този капацитет?