Във всичко негативно обикновено сме № 1 или № 2

Прозрението е на финасовия министър Симеон Дянков
23 яну 2010 17:30,
281
Във всичко негативно обикновено сме № 1 или № 2
Снимка: БГНЕС

"Във всичко негативно обикновено сме номер 1 или номер 2. България се присъедини към ЕС малко рано, преди да сме готови. Имаше огромни очаквания, че всичко за нас е приготвено и че много бързо ще станем по-богати, че ще достигнем нивото на ЕС в икономиката и финансите".

Така вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков обрисува ситуацията в държавата на среща със студентите от Американския университет в Благоевград.

"Ние сме едно европейско правителство и затова усилията ни са България да спре да бъде в странната позиция, че хем сме в ЕС, а пък не получаваме чак толкова много от ЕС", допълни той.

Дянков изнесе лекцията си на английски, а темата бе: "Основни приоритети на българското правителство в областите на икономиката и публичните финанси".

По време на речта си Дянков заяви, че не би премахнал валутния борд, тъй като е добра институция.

"Със сигурност бордът ще продължи да съществува, докато България не влезе в еврозоната", аргументира се той.

Финансовият министър засегна темата за данъците и обясни, че с ДДС между 16 и 18%, България ще има най-ниското данъчно облагане и най-висока фискална дисциплина в Европа. 

"В момента проблем е плащането на данъците, а не данъчната система", каза Дянков.

Той изрази категорично мнение, че през следващите 5 месеца трябва да се направят реформи и в сферата на образованието.

"Досега България не можеше да задържи младите си хора. Вече се вижда обаче, че нещата се променят и тези, които са зад граница, също ще го видят - това трябва да ги стимулира да се върнат", заключи министър Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
0
 
2
 
! Отговори
Джумаец преди 14 години
Значи Дянков не само е женен за еврейка,не само е еврейн но и е равин,Това вече ептен улеснява задачата,Българи горе главата ,Шъ се оправим,
236
0
 
2
 
! Отговори
тук е джунгла преди 14 години
Как няма да сме 1 във всичко негативно, след като държавата ни е разкапана от престъпност, корупция, бедност, безработица, глад, безперспектива и хората едва оцеляват. Обикновенният човек е оставен на произвола на съдбата в тая джунгла.
235
0
 
2
 
! Отговори
пояснение преди 14 години
Равинът е учен, който е бил ръкоположен и упълномощен, в съгласие с еврейската традиция, да се разпорежда относно въпроси, касаещи ритуалите и най-често свързани с правилата за хранене. Равините имат също така статут на духовни учители и мъдреци.
234
0
 
2
 
! Отговори
къде да видиш???? преди 14 години
Това не е ли еврейска традиция?
233
0
 
2
 
! Отговори
читател преди 14 години
ДО ПЕТРОЛБил съм в доста университети, някои по на 500-600г. - нямат такива шапчици.Може би това е специалитет на Амер. коледж , той не е университет, както жаргонно го наричате.А може би еснимка на Дянков от стената на плача, там и Бйко беше с подобна шапчица, и Гоце и др.....
232
0
 
2
 
! Отговори
следва преди 14 години
Приоритет 2 ?
231
0
 
2
 
! Отговори
Дянков преди 14 години
Трябва да вържем бюджета момчета и момичета.Не ме интересува , че ще Ви издуим и ще Ви вземем последните спестявания.Приоритет 1 трябва да вържем бюджета.
230
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На нас това ни е критерия - винаги първи по мизерия...
229
0
 
2
 
! Отговори
Бойко преди 14 години
Добро утро избиратели мои.Не се притеснявайте,обстановката е под контрол.
228
0
 
2
 
! Отговори
джумаец преди 14 години
До Sas Абе момче-Чета ти коментарите ими става пределно ясно че не си добре с главата,Но това е само твой проблем,А за всички твой съвети направо хващащ първия автобус за Анадола ,Там все ощи има учители и ученички с шалвари и фереджета,И бързай че както са я подкарали няма да останат и там,А случайно да не се казващ Сталин,Ако не знаеш кой е питай чичо ти GOOGLE По-здрави
227
0
 
2
 
! Отговори
възможно да му е мот преди 14 години
Един познат казваше така:"Живота е такъв какъвто си го направиш!"Дали все е още е на това мнение?Позитивизма, насажда ли се, както негативизма или всичко е въпрос до нагласа и заобикалеща се среда?Възможно ли е да бъдеш, позитивен и да получаваш, само негативизъм?Философията е дълбока и много, може да се говори по този въпрос.
226
0
 
2
 
! Отговори
ники преди 14 години
Какви са тези изрази.Форумът е отворен за всяко мнение, но етикета и доброто възпигание са задължителни. - за 232
225
0
 
2
 
! Отговори
do Stenli преди 14 години
vizh, uspokoi se. nikoi ne vi kani v Rusia - tam sami se spraviat i ne mrankat, ok. kogato v evropa e minus 10 i vsichko e zakysalo i sprialo - v Rusia tova e normalna temperatura - horata tam ozeliavat i pri minus 30 - ako vi odisva na hubavite gazove - otivaite tam - da va vidia - inache mnogo va biva s ezizi samo. i da vi e chestit poredniyat chifutin v pravitelstvoto - skoro i zigani shte imate za ministri.
224
0
 
2
 
! Отговори
муспи преди 14 години
Какво стана с малкото ***, дано счупените му ребърца да са дали усложнение. Когато няма медицина за всички, тя работи по законите ва ботатите - гешефт и плячка, - така че шансовете да умре това еврейско джудже от обикновена инфекция са къде по голями след като е постълило в болница.
223
0
 
2
 
! Отговори
Петрол преди 14 години
Прав си - изказах се неточно. Но не ми е до шеги и не го правя. Живота е сериозен и страшен, напоследък. Да, това е символ на академичните среди - квадратната символика. Триъгълната е символ на божественното. Кръглата - на светиите. Но са все шапки. Не се бъзикам - това са учени хора и както и да се обличат, Знанието си е в тях. Казвам, че доста неща са нововъведени у нас, но това е второстепенното. Важното е Знанието и умението да се прилага.
222
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 14 години
ПАК НЯКОЙ ЧЕРВЕН *** Е ПОДИВЯЛ ОТ ЗЛОБА :)))))))НАЙ-ДОБРЕ Е ДА ХВАЩА БАЛКАНА .......... ОТНОВО ;)
221
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 14 години
ДОБРО УТРО, БОЙКО!И УСПЕШЕН ДЕН!;)
220
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Наистина ли не виждате черния квадрат на академичната шапка или си говорите колкото лаф да става?
219
0
 
2
 
! Отговори
Петрол преди 14 години
Правилно го е казал, това. Е, такето не му отива - малък номер е. Но така е, когато въведеш чуждопоклонни нрави и униформи - все нещо не ти отива. Но иначе е прав - трябват промени в образованието. Но едва ли, да се направи висшето 2-3 години. Все пак, всяко знание изисква време и за учене и за осмисляне и прилагане. Оставете филмите, където за пет минути, зяпайки прожектор, научаваш всичко. Това са глупости. Реално, трябва и да се осмисли наученото, а не да се вярва на всичко. Филми много...
218
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
АБЕ ТОЗ ДЯНКОВ 4Е Е АМЕРИКАНСКА *** Е ЯСНО,НО 4Е Е ЕВРЕИСКИ ГЕИ НЕ ЗНАЕХ.МНОГО МУ УТИВА ТАКЕТО НА ТИКВАТА ,А ПЛИТКИ ЩЕ ПУСНЕЛИ .