Посланикът на САЩ призова за публичност на енергийните договори

Джеймс Уорлик разговаря по тези въпроси с министъра на енергетиката
7 юли 2010 18:07,
366
Посланикът на САЩ призова за публичност на енергийните договори
Снимка: БГНЕС

Американският посланик у нас Джеймс Уорлик призова за публичност на споразуменията между българското и руското правителство по енергийните проекти, съобщи БНР.

„Българите сигурно искат да разберат защо цената на газа се е повишила с 30% и дали няма през следващите 5 или 10 години да се повиши още. Ние обаче не можем да знаем това, защото тези споразумения са тайни“, каза Уорлик.

Американският посланик се среща с министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков, с когото ще разговаря по тези въпроси.
 
Джеймс Уорлик ще иска да научи от българския министър какво стана с диверсификацията. Разнообразяването на енергийните източници било въпрос на национална сигурност не само за България, но и за целия регион на Балканите.

Американският посланик има опасения дали поетите ангажименти от премиера Бойко Борисов за намиране на стратегически инвеститор в АЕЦ „Белене” и за икономическа обоснованост на проекта ще бъдат изпълнени.
Джеймс Уорлик припомни, че българското правителство е обещало повече прозрачност в енергийната си политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още по темата: Джеймс Уорлик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
352
0
 
0
 
! Отговори
Тъпото копеле преди 13 години
Въпросче. Защо го сложиха точно този т.н. "***" точно сега? ЦРУ празно няма и нищо не е случайно. Помислете.
351
0
 
0
 
! Отговори
до 361 преди 13 години
Значи, когато братушките ни казваха какво да правим тихомълком бяхме русофили-да. Сега обаче си мислим, че сме демокрация и никой не трябва да ни дърпа конците. Ядец! Имало няква си Америка или US и тя искала да и играем по свирката. Ами добре - щом има кой да слушка ще играем щем не щем. Явно не сме самостоятелни в решенията си, както други нации (Гърци, Сърби, Турци и т. н. ). Родните политици отдааавна от древни времена са били , са и ще бъдат ***. Изключения няма.
350
0
 
0
 
! Отговори
George преди 13 години
Вече имам обяснение защо премиерът си сменя мнението по даден въпрос по три пъти на ден: сутринта изразява своето мнение, до обяд вече го е съгласувал с ръководството на ЕС и се налага да го промени, а след обяд посланик Уорлик се обажда по директния телефон, прави премиера на бъз и коприва, и ще не ще, Генералът изразява последното си за деня мнение.Все ми се струва,че сме член на Евросъюза и би следвало с него да съгласуваме по-важните въпроси, а не с USA. Освен това БГ май е суверенна страна.
349
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Kakва наглост- кой друг осланик си е позволил да иска обйяснение от бг властите- явно това смотано правителство наистина са си го сложили от САЩ
348
0
 
0
 
! Отговори
Антигербер преди 13 години
Здравей фашага,как си?
347
1
 
0
 
! Отговори
морски преди 13 години
Тук е май пълно с русофили. Здравейте комсомолци!
346
1
 
2
 
! Отговори
Антигербер преди 13 години
Американският посланник се интересувал от договорът ни за доставка на газ! Мен пък ме интересува договорът за американските бази в България и защо не е публикуван. Откъде САЩ си доставят газ не ме интересува! Би трябвало правителството да изпрати такъв нахален посланник у дома му, но дали ке стане познайте...
345
2
 
1
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
А бре Българския посланик в САЩ и той ли дава акъли всеки ден като тоя ***?
344
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А защо няма публичност и някой трябва да ни подсеща? За да не задаваме неудобни въпроси ли?
343
1
 
2
 
! Отговори
za 349 преди 13 години
а задунайска губерния............. чудя се кое по зле
342
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТКЗС-тата разчитаха на студенти да приберат реколтата. Бил съм на бригади и си спомням как крадяха за световно. Социализмът в България поощряваше мързеливите и крадливите и затова фалира.
341
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама вие Селяните сега живот си живеете, нали...
340
2
 
3
 
! Отговори
Селянин преди 13 години
Не знам какво са произвеждали ТКЗС-тата при соца,но помня, че магазините бяха празни, а луканката се намираше само с връзки.Май само на хартия са призвеждали :)
339
3
 
4
 
! Отговори
фактите преди 13 години
Младежо, почетете, преди да пишете глупости...с ТКЗС-тата (които нямат нищо общо с колхозите) България произвеждаше около 3 пъти повече селскостопанска продукция, отколкото сега, 20 години след "риформите". Поставянето на едно място на Полша и Чехия - пълно невежество - наистина в Полша селското стопанство си остана частно, но в Чехия беше толкова кооперирано, колкото и в БГ - само, че те не си унищожиха земеделието си като "комунистическо", а си запазиха едрите кооперации.
338
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Американците имат модерна технология за добив на шистов газ и това е човека който може да докара компании които да разработят нашите находища. Той се опитва да ни помогне да станем свободни хора - независими от Русия.
337
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом помага нека да говори. Нали искаме обективна оценка - трябва да имаме доставки от конкурентни източници на газ и тогава ще имаме добра цена.
336
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
нищо против нямам срещу американците, но този г-н се държи чорбаджийски тук,все едно ,че ни е дал под наем нещо и си иска сметка за това , как го стопанисваме...
335
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На този да му се напомни,че България не е колония.И при следващото пезпардонно завиране на американския му нос в чуждите работи да си стяга американското куфарче и да си заминава.Мноооого дразни.Задмина и Пардю...
334
2
 
4
 
! Отговори
Пътриота преди 13 години
Ами ФАК ОФФ МИСТЪР АБСАДОР, вис из ейт ю факин бизнес, дог шит гей есхол.
333
2
 
7
 
! Отговори
Прабългарин преди 13 години
Да го ду.аш американски ***. Да живее България.