Проверяват къде отиват парите на газовите посредници

Трайчо Трайков: Първо обаче трябва да е готов анализът на ценообразуването
8 юли 2010 15:57,
46
Проверяват къде отиват парите на газовите посредници
Снимка: БГНЕС

Одит в газоразпределителните дружества ще изяснява дали цените на природния газ за крайните потребители у нас са завишени.

Това съобщи енергийният министър Трайчо Трайков, като уточни, че одитите ще бъдат извършени след анализ на ценообразуването на газа от дружествата.

Очаква се анализът да бъде готов другата седмица.

Още по темата

По думите на енергийния министър ще се проверява дали калкулираните цени са действително необходимите на дружествата, защото като процент от крайната стойност това, което получават българските газоразпределителни компании, е "сравнително много".

При одита ще се проверява и състоянието на тръбопроводите и направените инвестиции.

338 долара за 1000 кубически метра е цената на природния газ, който страната получава по различните договори, и тя е актуална.

Цената на "микса" и в долари може да е различна, защото зависи от това какви количества се вземат за съответното тримесечие по различните договори, обясни министър Трайков.

Днешните преговори в Москва са само за доставките на природен газ, без проекта "Южен поток", който ще бъде обсъден следващия петък в София, уточни Трайчо Трайков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Тайно и Потайно преди 13 години
Супер тайната е, че отиват в нечий джоб.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На улицата, вече май е крайно време.......
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
в джоба на олигарсите
40
0
 
2
 
! Отговори
Даола преди 13 години
Преди 15 годни едни от най-прозорливите на икономисти / които бяха натикани в трета глуха/ предупредиха за това как на "входа" и на "изхода" на печелившите предприятия ще се прикачат фирми, които надуват цената и източват приходите. Това се оказа една от най-успешните далавери в държавата.
39
0
 
1
 
! Отговори
Даола преди 13 години
Много интересно ще бъде някой да се разрови в далаверата на Овъргаз и печалбите на щедрия спонсор Сашо Дончев.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колеги писачи, големи наивници сте. Ще се намали цената на газа точно толкова колкото се намали цената на тока. Т.е. цената на тока се увеличи с 2 % след като беше гръмко обещано намаление, същото ще ктане и с газа очакваите до месе ново увеличение
37
2
 
5
 
! Отговори
88 преди 13 години
ЗА EДНА ГОДИНА НА ВЛАСТ ТЕЗИ ЗНАЯТ САМО ЗАПЛАТИТЕ ДА ВЗИМАТ..КАТО НЕ МОЖЕШ ДА ВЛЕЗЕШ В ЧАС НАПУСНИ ,ДРУГОТО Е САМО ВРЕДА ЗА ВСИЧКИИ ГОЛЯМА ПЕЧАЛБА ЗА ЕДИНИЦИ...
36
0
 
3
 
! Отговори
МУСТАФА преди 13 години
продължение:....и нереализираното количество посочено в договора. Във времето се ликвидират предприятия, като Химко гр. Враца от (Гоце) и др., които са ползвали газта като основна суровина в следствие, на каето Булгаргаз не успява да реализира договорираните количества газ, но е длъжно да заплаща разликите. Тази разлика се калколира в цената за крайният потребител, от там идат и шокиращите тадценки.
35
0
 
5
 
! Отговори
МУСТАФА преди 13 години
Тези енергийни комисии кво са работили, ако не знаят как се формира цената на природния газ и защо. За непросветените: По нремето на правителството на Костов, ако не се лъжа, е сключен договор чрез Булгаргаз-г-н Гегов, за доставка на природен газ за България. В договора България е поела задължение да доставя и реализира на Българския пазар определено количество газ чрез Булгаргаз. Дори и да не успее да реализира посочените в договора количества, България се е задължила да заплати недоставеното и
34
0
 
4
 
! Отговори
11 преди 13 години
Трайчо, пиле кой ще прави одита АА..??Някои наши момчета ли?Я запусни онези кучета от Ernst & Young, че да ти повярваме,ами тисизнаеш!
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аха.Казваш че русия ИМА НУЖДА от сашо дончев.Значи руснаците го крепят .Д а бърка в джоба на всички българи ,и да им върши работа ,щото им е нужен на тях.Гениално. И ние плащаме . Каква ли работта им върши - това са много пари от българския джоб с които го уреждат руснаците, не е само за черни очи.
32
1
 
7
 
! Отговори
Lehr преди 13 години
Нито на Трайчо, нито на Боко им хареса съобщението на Зубков. Идеята беше да вредят свои хора на печалбата, която НЕ отива в Русия. Русия има нужда от тези дружества само за да препраща исковете за загуби при липса на доставки, както беше миналата зима. Затова и Трайчо зашмърка някаква цена в левове, с която нищо не излизаше - после от Овергаз се сетиха да прибавят ДДС, но пак не се връзват близо 600 долара. Така че - ще се краде от нашия джоб - въпросът е само кой ще крадне.
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Точно така! Посредникът Овергаз е ДЪЩЕРНА ФИРМА на ГАЗПРОМ! Защо се правят на ударени руснаците? Посредниците ,оскъпяващи газа са техни фирми! Това трябва ясно да се каже на хората. Посредниците не са от Марс , Техни са.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като зад всичко стоят руснаците ние кога ще си купим газ и нефт от другаде.Нали един наш политик обещаваше реки от злато от саудитска арабия .да да ама не както казваше Бочаров.
29
3
 
5
 
! Отговори
25-ТИ,СИ ЛИВАДА.... преди 13 години
КОГО РАЗКОНСПИРИРАХА РУСНАЦИТЕ!????.........САШО ДОНЧЕВ!!!!!ПОСРЕДНИК, ОТ СТРАНА НА "ГАЗПРОМ"!!!!!........ПЕЧАЛБАТА МУ,ОТИВА В ГАЗПРОМ!!!!ЧИЙ СА ГАЗОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИТЕ ДРУЖЕСТВА ВА БЪЛГАРИЯ??????......РУСКИ!!!!ПЕЧАЛБАТА ИМ ОТИВА -----ПАК В ГАЗПРОМ!!!!!!!!!!!!!!!!!ХАЙДЕ ,ПРЕЦЕНЕТЕ ,КОЙ---КОГО РАЗКОНСПИРИРА!!!!!!!!!!!!!!
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Петиция до НС за намаляване на пенсиите на работилите в ДС и тоталитарни организации до нивото на средната пенсия в странатаОт: Ваня Жекова, Васил Къдринов, Венелина Попова, Евгений Генчев, Крум Славов, Лилия Костова, Мария Дерменджиева, Мария Капон, Петър Пенчев, Снежинка Цветанова, Стойчо Кацаров
27
2
 
12
 
! Отговори
АЛЕКС2 преди 13 години
КЪДЕ ОТИВАТ ?В МОЙТА СМЕТКА РАЗБИРА СЕ...ХА ХА ХА ,А НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ ,ЧЕ ЗАД ЕОН И ЧЕЗ СТОЯТ РУСНАЦИ??? НИКОГА НЕ СЪМ ВЯРВАЛ ,ЧЕ БОЙКО ЩЕ РАЗБУТА ЕНЕРГИИНАТА МАФИЯ,КОЯТО МЕЖДУ ДРУГОТО Е МЕЖДУНАРОДНА...
26
3
 
1
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Ок,нека си доидат *** и турците,те са наи невинните.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трайчо, или си много некадърен, или си много хитър, но и в двата случая си в далаверата...Как така стана, че сложихте каруцата пред коня..как така вдигнахте цените на газа, а чак след това ще правите анализ на цените...И вие сте същите изедници,като всички други...Руснаците ви разконспирираха пред цяла България ! Ако Боко е чист и неопетнен, на какъвто се прави, досега трябваше да те е уволнил, но гарван гарвану око не вади.....Всички сте в кюпа, всички сте за изринване от там, където сте сега..
24
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Абе в тая даржава само ...*** ли има,да не казвам друго -сега взе да се разбира какво е,кои е взел, какво е взел,кои е виновен зашто е взел и т.н.Сега взеха да излизат много работи ама някои пак му е криво-е зашто ,щото маи се разплитат неща които не му харесфат.А