ДСБ пита Борисов как ще върне незаконно взетите държавни имоти

Премиерът ще отговаря за царските имоти, заменките и "Алея първа"
12 юли 2010 17:45,
60
ДСБ пита Борисов как ще върне незаконно взетите държавни имоти
Симка: БГНЕС

Синята коалиция настоява държавата да възстанови собствеността си върху имоти, стопанисвани от трети лица, и неправомерни замени.

В тази връзка депутатите от ДСБ ще внесат още тази седмица питане до премиера Бойко Борисов какво ще направи правителството, за да си върне имотите, които по "незаконен" начин са се оказали в частни ръце, заяви зам.-председателят на Народното събрание Екатерина Михайлова.

Тя посочи, че в това число попадат т.нар. царски имоти, варненската "Алея първа" и фрапиращите случаи на заменени държавни парцели.

Причината за стъпката на десните е признание на министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев, че няма достатъчно пари за завеждане на искове.

„Собствеността е за милиони левове и държавата трябва да влезе в правата си. Това е един от начините за  излизане от тежката финансова ситуация“, коментира Екатерина Михайлова.

От ДСБ ще предложат план за административна реформа, за да не се стига до нова актуализация на бюджета. Те смятат, че сега не е време за почивка на правителството и административната власт.

Тъмносините заявиха още, че заедно с партньорите си СДС ще излязат през тази седмица с обща оценка на икономическата политика на кабинета "Борисов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 13 години
костов е за ЗАТВОРА За да го зщитаваш или си много *** или и ти си бандюга Защо никой не пита за далаверата БТК ,там са симеончо миленчо и пинокио И те са за дранголника!
57
0
 
0
 
! Отговори
до 58 преди 13 години
ПанАм беше носител на нациналния флаг на САЩ, и фалира.... положението на Балкан беше повече от критично, всеки момент се рискуваше арест на самолет на което и да е летище заради неплатени такси, лизингови вноски, а някъде и горива, продажбата на Зееви беше отлагане на фалита, единствените слотове които Зееви успя да продаде бяха тези на Хиитроу, другите просто бяха загубени поради неплащания преди него, спечели административната сграда + хотел Космос в Бургас, само че хотела е пред разпадане.
56
1
 
0
 
! Отговори
ПанAM преди 13 години
Ей отворко, първо искам да ти кажа, че ПанАМ не е на панамците както сигурно си мислиш - това личи от *** ти сравнение на двете фирми.Второ, от сделката с Балкан, ГАД зееви спечели от т.н. индиректни ползи, а именно закупени часови дестинации на превозвача в Англия, Америка и др. големи летища, тъй като дена е САМО 24 часа, а мераклиите да кацнат са много повече от възможностите. т.е. получава се нещо като с ловците едно време, чака се да умре някой, за да може НОВ ловец да се регистрира ..
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
те царски имоти са ясни..но дали ще се оправят заменките,всики партии са вътре в кацата с меда.
54
0
 
0
 
! Отговори
До 50 преди 13 години
да се съберем 20-30 000 и да дарим по 5 лева, защото след години ще ни казват, че "ако се беше организирало гражданско общественото -------------------------------Присъединявам се към тази идея. по 5 лева може и да не стигнат, но аз с радост бих дала и повече, стига наглият мадридски крадец да върне откраднатото.
53
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 13 години
e,toi kakvo otgovarj?
52
1
 
5
 
! Отговори
Голям Мишок преди 13 години
Гарван Гарвано око не вади...нищо няма да се върне бития бит,ебания ***...и тия ще крадът и ще правят далавери и ще симулират дейност......една година мина само показни акции,няма затвор няма конфискувано имущество.....
51
2
 
2
 
! Отговори
321 преди 13 години
A bei marcho ,kakvo pishesh vse edno i sashto.Ti mi napishi kade be tvoeto velko pravitelstvo na 3-kata,kogato se razdavaxa imoti na socialno slabi s markovi drexi i gotini koli po moreto.Kakvo pravixa kogato remontite na socialni domove struvaxa po 2,3 xilyadi leva kvadrat metar.Kak se borixa s mafiyata.Kak se pritiskaxa xorata s pomoshta na mutri po vreme na mesnite izbori.Pitai zashto sa sklu4vani neobespe4eni s finansov resurs dogovori.Kostov vinoven,Boiko sashto samo vii nevinni.
50
0
 
1
 
! Отговори
Tur4in преди 13 години
50 " Но въпроса е принципен." Principi bez pari moy 4ovek e akto segashnata DemokraDciya v Bg. I kolko da vi broya-edva li ste po ve4e ot 3 miliona v Bylgariya-ako iskash sam si broy.
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо ни броиш 3 милиона, махни ***, пенсии, твърди ***, царегъзци и турци - колко ще останат? Извади деца и други безпарични. Но въпроса е принципен. Твърдението, че правителството не може да отдели пари за съдебни такси,за да заведе искове за земите, които са незаконно придобити е несериозно и абсурдно. Затова предлагам, ако толкова са закъсали да се съберем 20-30 000 и да дарим по 5 лева, защото след години ще ни казват, че "ако се беше организирало гражданско общественото ....."
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да отнемат в полза на държавата всички хотели на мръсниците от всички партии в Царево,Банско,София построени с наши пари,xонорарите на доган,защото никъде в света политиците не работят във фирми,нито правят проекти,това е корупция.
47
2
 
1
 
! Отговори
Nyakoy si преди 13 години
45" Разполагал е Балкан с 200 самолета, ама на сън. Я лъжи по-умерено, че съвсем се оля" Zashto se nahvarlihte varhu mene-otvorete si zarkelite i vijte koy kakvo pi6e.Naistina bylgarina e oslepyal ot zloba. Ega si horata.Daje ne vijdat 4e az pi6a na latinica.
46
1
 
1
 
! Отговори
Tur4in преди 13 години
41 "много българи ще дарим суми/ дори по 2-5 лева/" Ako imame vpredvid ,4e broya na bylagrite v Bg e okolo 3 miliona ,kolko li zemi 6te se varnat za 15 miliona-ti aritmetika ne znae6 li be 4ovek?
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разполагал е Балкан с 200 самолета, ама на сън. Я лъжи по-умерено, че съвсем се оля, няма да си получиш паричките за писане по чата.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако брои и селскостопанските - вярно е, преди ГАТ ЗЕЕВИ БАЛКАН имаше 35 самолета на книга, от тях 20 не можеха да летят в западна европа, други 15 бяха с ограничения в кои часове могат да кацат и излитат по белите държави, изключения правеха 3 Боинг 737 купени, още 5 лизинговани, още 5 А 320 също лизниговани и 2 Боинг 767 пак на лизинг, още преди да се приключи сделката с Зееви, лизингодателите си прибраха самолетите... а смятайте с какво остана Балкан да лети.
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Друго си е да ни крадат и мамят лица като Гоце, Гея, мадридското алчно ***, Доган, Р.Овч. и други синове, дъщери и снахи на убийци и престъпници. Сигурно ти е по-хубаво, защото си свикнал от 70 години и не ти прави впечатление, ама друг да го слага, е това не може!
42
2
 
5
 
! Отговори
до 41 преди 13 години
То хубаво, ама Бойко не е дошъл за да върне земите на държавата, ами точно за да не се върнат... ББ е резервната гума на БСП и Доган - защо мислите че много лаеше преди изборите, а сега само ръмжи, но не хапе...
41
1
 
5
 
! Отговори
Nyakoy si преди 13 години
31 " А Балкан разполагаше с 200 самолета, " Ti znae6 li kakvo zna4i 200 samoleta,imash li predstava izobshto varhu neshtata koito pi6a6 tuka?
40
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сигурна съм, че ако правителството реши да предяви искове срещу незаконно придобитите български земи, много българи ще дарим суми/ дори по 2-5 лева/ и ниобходимите суми ще се съберат за една седмица. Още по-добре ще бъде, ако се съкрати с 15-20% държавната администрация и структори като НЕК и ДКЕВР или се отнемат имоти и други движими и недвижими ценности придобити чрез престъпна дейност или такива за, които лицата не може да се докажат дохода си. Сигурна съм, че има и много други начини........
39
5
 
7
 
! Отговори
до 123 преди 13 години
10 дена след Балкан - фалира и ПанАМ - и там ли е виновен Костов? Кои заводи продаде Костов за по 1 долар, и колко дългове имаха те и помниш ли какъв беше избора - или ги затваряме или намираме кои да връща дълговете им (защото бяхме усвоили пари от МВФ уж за прехода на икономиката ни към пазарно стопанство - по времето на Беров и Виденов знаеш ли колко пари бяха излапани) Сигурно и за това Костов е виновен? Другарите ограбиха пенсионния фонд и банките - сигурно и за това Костов виновен