ВМРО зове за оставка на Николай Младенов

Турция няма път към ЕС, скочиха отново воеводите
12 юли 2010 12:24,
99
ВМРО зове за оставка на Николай Младенов
Николай Младенов. Снимка: БГНЕС

ВМРО поискаха министърът на външните работи Николай Младенов да подаде оставка заради изказването, че страната ни няма да пречи на Турция в процеса по присъединяването й към Европейския съюз.

"Министърът не е прав, че Турция има да извърви дълъг път до ЕС. Според ВМРО Турция просто няма път към ЕС", категорични са от организацията.

Воеводите припомнят искането им за референдум, който да определи българската позиция по въпроса за членството на Турция в общността.

"Министърът грубо пренебрегва един от основните принципи, с които тези управляващи дойдоха на власт – допитване до народа по важните обществени въпроси. Необмислените изказвания относно съседните страни станаха практика и на това правителство", пише в становище на ВМРО.

Оттам определят като "похвални" опитите на Николай Младенов България да бъде фактор за мира и стабилността в Близкия изток.

"Министърът не се поколеба да влезе в остър спор с турската позиция по казуса с "Флотилията на свободата". В същото време обаче той се бои да влезе в спор с Турция за нерешените въпроси между нашите две страни.

Коя от двете държави – Израел или България – е по-важна за министъра на външните ни работи?", питат от ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: Николай Младенов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВМРО=РАЗИДИНЕНИЕ
87
0
 
1
 
! Отговори
до Stalin111 преди 13 години
изкара си надника за тая вечер отивай да си пиеш облака
86
0
 
1
 
! Отговори
глупаци сме.. преди 13 години
"Да се поддържат над 430 болници за 7,5 милиона души население е абсурдна ситуация", заяви в Кърджали здравният министър д-р Анна-Мария Борисова."По света това е немислимо, особено в условията на криза, отсече министърката.На срещата си с медици от областта тя огласи "стряскащи факти за настоящото статукво, което обезкървява здравеопазването". Според нея хроничната болест на здравната система у нас били свръххоспитализациите.От 1 200 000 през 2001 г. през 2009 г. те са достигнали 1 850 000. Така всеки 4-и българин влиза в болница поне веднъж годишно."14% от медиците в болниците са пенсионери, 15 % нямат специалност, а анестезиолозите и патолозите в страната са под критичния минимум", отчете още тя."Неврологиите ще бъдат запазени заради растящия брой на инсултите, а хирургия и АГ в общинските болници ще има само там, където покриват стандартите", обясни още министърката на съсловието.
85
2
 
2
 
! Отговори
до 89 преди 13 години
Ами ако някой се сети, че трябва да получат независимост и територий пренадлежащи в момента на България. И направи сметка колко са прокудените от 1878 до 1992 година от България, и т.н. ? Все имате да взимате,когато стане дума за даване ви няма...Я си оправете първо *** пък после се оглеждайде ...
84
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
нека да удари Младенов по масата в Сърбия и да подкрепи нашенците там,а те взели да повтарят като развален грамофон-подкрепяме безрезервно Сърбия ,турция ,Македония !абе как безрезервно ще ги подкрешяш ,едните избиха един куп деца ,жени и старци и тъпчат българите в Зап.покрайнини македонците превъраха във фарс един процес за майчинство,като тикнаха жената в затвора и й забраниха да вижда детето си !турците въобще да не ги говорим ,ние сме пръв пост на европейския съюз ,намаме изгода отТурция!
83
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Турция има да плаща имоти на България от последната война и Бойко Борисов, Волен Сидеров и Иван Костов мълчат пред турския президент за тия пари. А те са около 20 милиарда евро, като даже министъра на Бойко Божидар Димитров трябва да бъде обезщетен. Това показва, че ГЕРБ, Атака, СДС и ДСБ не защитават българските интереси, а защитават турските интереси. Освен това Турция трябва да даде независимост на Кюрдистан както Косово и да признае новата кюрдска държава, която е много богата на петрол.
82
3
 
7
 
! Отговори
МИТКО преди 13 години
ГЛЕДАХТЕ ЛИ ОНЗИ ДЕН МАЧА ГЕРМАНИЯ - УРУГВАЙ? ВИДЯХТЕ ЛИ В КРАЯ КАК ЕДИН ТУРЧИН СМЕНИ ДРУГ ТАКЪВ В .....ГЕРМАНСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ОТБОР? А СЕЩАТЕ ЛИ СЕ КАКВО ИСКАМ ДА ВИ КАЖА - ТОВА,ЧЕ ТУРЦИЯ Е ОТДА-А-А-АВНА В ЕВРОПА,С ОТЛИЧНА РЕПУТАЦИЯ ПРИ ТОВА,ЗА РАЗЛИКА ОТ НАШАТА,БЪЛГАРСКА.... И ОЩЕ НЕЩО ИСКАМ ДА ЗАЯВЯ: ПРЕДИ ДА СЕ МЪЧИМ ДА ПРЕЧИМ НА ДРУГИТЕ,ЗАЩО НЕ СЕ ПООПИТАМЕ ДА ОПРАВИМ СОБСТВЕНАТА СИ ***,ЧЕ ТУК МАЙ НИЩИЧКООООО НЕ Е НАРЕД,А,КАК МИСЛИТЕ?!?.....ДАЛИ БИХМЕ МОГЛИ ДА ИМАМЕ УСПЕХИ??
81
2
 
5
 
! Отговори
Ахил преди 13 години
И аз съм на мнение ,че Турция не е още за ЕС.Макар че имам много приятели турци.
80
6
 
3
 
! Отговори
Stalin111 преди 13 години
Новите управляващи са турски ***.Турция не е била,не е и няма да бъде европейска държава.Тя е бременна с конфесионални и етнически конфликти .Свобода за Кюрдистан.
79
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Левски е убил дете, за което е осъден на смърт, така че не ми го хвали
78
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
с турците сме съюзници във всички войни, а "братята" сърби и румънци ни нападат в гръб
77
1
 
6
 
! Отговори
Златко преди 13 години
В много случаи левски сам е изпълнявал смъртните присъди на революционната организация.но той е бил и ще си остане борец за свободата на народа си, а не терорист.Терорист е за турците и за турската държава.
76
2
 
4
 
! Отговори
Златко преди 13 години
А тия дето плюят ВМРО по-долу.Ами такива са били времената.Една революционна организация наказзва предателите и враговете си със смърт.И Левски е правел така, и какво-за терорист ли да го обявим?
75
0
 
1
 
! Отговори
зЛАТКО преди 13 години
74
0
 
3
 
! Отговори
Златко преди 13 години
Интересно каква е позицията на ура-патриотите от Атака?Сидеров защо мълчи като ***?Щом подкрепя правителството във всичко, значи подкрепя и влизането на Турция в ЕС.НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ!
73
2
 
4
 
! Отговори
за вмро преди 13 години
За ВМРО след Септемврийския метеж -1923 година:``Клаха народа си както турчин не го е клал`` Антон Страшимиров
72
1
 
4
 
! Отговори
bbb преди 13 години
спокойно бе хора, ЕС скоро няма да се разширява, след като видяха кво направихме ние българите може никога повече да не приемат нови членки хахахах....камо ли мюсюлмански
71
0
 
3
 
! Отговори
? преди 13 години
Никой не опровергава историческите факти за кървавите следи които е оставил ВМРО в българската история, да не говорим какво са вършели след Септемврийския метеж -1923 година.``Краха народа си както турчин не го е клал`` Антон Страшимиров
70
0
 
2
 
! Отговори
ЯНЕ САНДАНСКИ преди 13 години
КРЪВ ИМАТЕ ПО РЪЦЕТЕ СИ КРЪВ-ЧИСТА И СВЯТА БЪЛГАРСКА КРЪВ:За да убие Яне Сандански ВМОРО осъществява контакт с австро-унгарската и германската легация и си издейства солидни средства за въоръжаване, като това кара организацията открито да симпатизира на Централните сили. Макар Сандански да е амнистиран, ВМОРО не оттегля смъртната му присъда. Той е убит на 21 април 1915 г. в Пирин, местността Балтата от районната неврокопска чета на ВМОРО и конкретно от четника Андон Качарков. Погребан е на около 200 м източно от Роженския манастир. На надгробната мраморна плоча се четат думите му: "Да живееш, значи да се бориш. Робът за свобода, а свободният за съвършенство."
69
1
 
9
 
! Отговори
wodolaz4o преди 13 години
Абе изтрещели типове, оня ден се прибрах от Турция, бях на почивка в Анталия и трябва да Ви кажа, че на турците само можем да им гълтаме пушилката във всяко едно отношение са 50 години преди нас