Алексей Петров дал премиера и Цветанов на Страсбург

Обвинили го в тежки престъпления, преди съдът да се е произнесъл
23 юли 2010 22:57,
56
Алексей Петров дал премиера и Цветанов на Страсбург
На 15 юли Софийският апелативен заседава по мярката за неотклонение на Алексей Петров. Снимка: БГНЕС

Дeн след като стана ясно, че жалба в Страсбург е пратил бившият военен министър Николай Цонев заради унизителното му третиране при ареста от прокурора Роман Василев, “Труд” научи, че евросъдиите са получили подобно оплакване и от обявения за Октопод №1 Алексей Петров.

Жалбата е пратена преди месец от адвокатите Ина Лулчева и Васил Василев.

Едно от оплакванията е срещу премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Цветан Цветанов и наблюдаващия прокурор Светозар Костов.

Причината е, че в нарушение на европейската конвенция за защита на човешките права, преди съдът да се е произнесъл, те са го обявили за извършител на тежки престъпления.

Прокурорът пък заявил в пресата, че Петров лично биел жертвите си. Според чл. 6, т. 2 от евроконвенцията всеки обвинен в криминално престъпление се смята за невинен до доказване на вината му, напомни адвокат Василев вчера.

Още по темата
 Друго оплакване в жалбата визира унизително третиране на Петров по време на ареста в дома му на 10 февруари т.г.

В нарушение на чл. 3 и чл. 8 от конвенцията този арест бил филмиран и публично оповестен.

Самият Петров пък многократно бил свалян на земята, за да станел записът сполучлив. Конвенцията забранява унизителното третиране и държи сметка за това.

След ареста си Ал. Петров бе обвинен в ръководене на престъпна група, рекет, пране на пари и пр.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
3
 
! Отговори
alabala преди 13 години
xixixi da niamate komynisticheska sbirka tyk che ste se razrevali za alekseicho :)))
49
3
 
3
 
! Отговори
izgrev_ivan преди 13 години
Уважаеми 45, много от най известните учени, политици и културни дейци са произлезли от бедни селски семейства, чиито родители са ходели с *** и много простаци са се пръквали от майки прости господи ходили на високи токчета ! Пристрастието Ви към ПП " ГРОБ" ви прави да изглеждате и глупав, а това не се лекува за жалост !
48
2
 
3
 
! Отговори
PR0_P преди 13 години
Алексей Петров е един от малкото които оживяха толкова време!Той няма да бъде осъден!
47
8
 
6
 
! Отговори
temida преди 13 години
Стига с тия клишета, че Цецо си прави "пиар"! Не разбрахте ли, че навсякъде по света има закони, които трябва да се спазват. По логиката на българкото простолюдие Линдзи Лоън и Парис Хилтън трябва да осъдят САЩ в Страсбург. И докато там става въпрос за една цигара, тук са налице най-тежките престъпления!
46
5
 
2
 
! Отговори
случайна преди 13 години
Нагъл тип!!!
45
1
 
4
 
! Отговори
kilar преди 13 години
НЕ ПЛАЧЕТЕ АЛЕКСЕЙЧО И ЦОНЧЕВ ЕВРОПА ВИ ГЛЕДА,СКОРО ЩЕ СТЕ У ДОМА.НЕВИНИ СТЕ ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО.А ЗА МЕН ДА ГНИЕТЕ НЕ Е ПРОБЛЕМ,ЧЕ НЕ ЩАДИТЕ ДА УБИВАТЕ ХОРА,ОКО НЕ ВИ МИГА.
44
2
 
8
 
! Отговори
Марти преди 13 години
Не знам кой си прави ПР,дали БСП или МВР за да е положителен доклада на ЕК.Знама само че као продължават изявления на ЦВетанов в тоя стил ще има още много дела в Страсбург и то дела които БГ ще загуби.А обезщетенията ще ги плащаме ние,а не твоя любимец Цуци пудела.Защото в нормалните страни,за които говориш,събират доказателства и преди съда осъди арестуваните,те са само ЗАПОДОЗРЕНИ.Но явно след като за да завършиш "висшо" си взел само един изпит с глава(челна стойка)не ти стига акъл за говорене
43
7
 
15
 
! Отговори
Златко преди 13 години
Айде почвайте да обвинявате и съдиите в Страсбург, че са корумпирани.Цветановия халваджийски тефтер май няма да мине там.И мутренските номера на бат Бойко също няма да минат.Въобще целия опит да се прави мутренско-милиционерска държава е обречен, защото България не е в Африка, а е в Европа.Скоро ще натоварим всички гербаджии на кораб, и ще ги пратим в Африка, да си правят държава там.
42
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП си прави нескопосан PR,като във форумите е оставила безработните си и не нужни мутри да плюят успехите на полицията и желанието на правителството да се промени нещо.От днес за утре не става.20 год ни крадоха и драха на голо,сега с вълшебна пръчка,само в приказките и когато можеш да откраднеш,да източиш ДДС,да убиеш и да вземеш нечий бизнес,да присвоиш,чрез рекет,измама,престъпни схеми,търговия с влияние....Много успяха,в нормалните държави успелите лежат в затвора и имат проблеми с полицията
41
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Алексейчо показа,че в развитието си по далеко от цървулите на мама,с които е пасяла кравите,не е стигнал.Тук има много дето плачат за отминали времена,стига сте ревали,а се хващатайте да бачкате мутродвижението го закриха.
40
5
 
11
 
! Отговори
temida преди 13 години
Тоя Алексей е безсрамник бре:1.Рекетираше и се опитваше чрез убийства и бомби да завземе цялата проституция.2.Източи спестяванията за пенсии на бабите, дядовците, майките и бащите ни чрез "Кремиковци".3.Създаде банда като "наглите", която да се самойздържа и да бъде на негово разположение при екстремни ситуации.4.Прикриваше "наглите" докато беше в ДАНС.Октопода Пол може само да му завижда на нашия октопод!
39
2
 
26
 
! Отговори
Обективен преди 13 години
Всичко може да се поправи с една дребна, елегантна поправка в закона. Всички пари за обещетения от Страсбург се поемат не от държавния бюджет, а от фонд заплати на МВР и правосъдното министерство. Има персонална вина. Има хора, които са виновни България да бъде осъждана. Ще им се удържа от заплатите, докато се научат как се правят нещата и това е.
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аууу, имаме си милиционер в коментарника :-) Че и можел да чете. Нормативни актове :-)
37
0
 
3
 
! Отговори
Блондинка преди 13 години
Как така ги е дал? Те да не са негови? Може да се даде само собственост.
36
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Свиреп,ти отново ***.аш форумите с глупости!Явно имаш проблем с полицията.Седни,попрочети нещо,де закончета,де нормативни актове,пък може и по добре да звучиш след това.Написаното от теб издава,че си тотален социален аутсайдер,щом те коплексира полицията.
35
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пожелавам на всеки един "доброжелател" на кой да е от тея арестуваните един ден да е на тяхно място, просто за да види на него/нея какво желаят останалите тук. Не защитавам никого, просто не вярвам само на пропагандата от медиите.
34
6
 
17
 
! Отговори
toni преди 13 години
Алексейчо , Алексейчо ,кофти е да е използва някой за да дойде на власт и после да ти бие шута.Едно време като гепи секретните документи от деловодството на МС и ги даде на тиквата не очакваше,че такъв комплот ще ти направят ,а ?
33
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оф милия. Нарушени му били правата човешки. Сигурно е и несправедливо обвинен, а и усещам как ще се окаже, че е много болен човек със все по-влошаващо се здраве.
32
12
 
20
 
! Отговори
kapo преди 13 години
Давай, Алексей, мачкай тиквите!
31
12
 
18
 
! Отговори
kapo преди 13 години
Давай, Алексей, мачкай тиквите!