Уволниха болничен шеф, укрил от МВР прострелян

Бойко Борисов: Който допусне грешка, го отстранявам!
14 сеп 2010 14:23,
211
Уволниха болничен шеф, укрил от МВР прострелян
Отстраненият проф. Красимир Иванов. Снимка: Булфото

Шефът на варненската болница "Света Марина" проф. Красимир Иванов е отстранен от длъжност.

Причината е, че е укрил простреляно лице от органите на реда.

Пациентът бил приет на 28 август, след като бил прострелян в Слънчев бряг, информацията за стрелбата и ранения обаче постъпила в полицията на 3 септември.

"Който допусне грешка, го отстранявам!", коментира по този повод премиерът Бойко Борисов.

Още по темата

Той обясни още, че е разпоредил на Министерството на здравеопазването да бъде освободен от поста му директорът на една от Дирекциите във ведомството, който публикувал съобщение в нета върху бланка на определена фирма.

Отстранени са и двама зам.-председатели на Националния статистически институт, които пряко са отговаряли за пробното преброяване и въпросниците с етническата принадлежност, публикувани в интернет.

Това са Мустафа Зинал Хасан и Галина Миткова Гойчева-Лукарска.

Мотивите за тяхното освобождаване са слабости в работата на ресори демографска и социална статистика и информационна и комуникационна техника (направление, отговорно за електронното преброяване – бел.ред.).

Премиерът коментира и репликите между него и Първанов, разменяни по медиите през последните няколко дни.

"Бях прав, когато ви казвах, че г-н Първанов прави свой политически проект и се изказва не като държавен глава, а като представител на алтернатива.

Вчерашното му изказване му прави чест, радвам се, че е така", каза Борисов.

По думите му всичко, което е казвал през изминалите месеци, не е било закачка, а е искал президентът да признае, че готви свой проект за участие в политиката на страната.

"Що се отнася до алтернативата – трябва да покаже каква е", допълни премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
6
 
! Отговори
обнадежден преди 13 години
САМО ТАКА!!! Наистина беше крайно време да се сложи край на порочната практика простреляните мафиоти да бъдат лекувани в най-престижните български болници, след което да бъдат пускани по живо и по здраво
200
3
 
2
 
! Отговори
бъдещ емигрант преди 13 години
О, от тук нататък явно ще е така - ще се уволняваме и ще се арестуваме без основателни причини, ББ и Цв.Цв. ще ни търсят цаката, ако сме им неудобни... Като наказателна акция Здравната Каса е орязала 700 хил. от парите на тази болница. Това знаехте ли го? То, че докторите и сестрите там ще останат без заплати - добре, но и спират да приемат и болни, защото това се оказва чиста загуба - трябва да плащат за лечението на болните от заплатите си... Стягам си куфарите и отивам в чужбина. Аман вече!
199
1
 
3
 
! Отговори
леле мале преди 13 години
Щом премиер започна да сменя лекари и директори става тежко! Ако лекарите трябва да слагат значките и да издирват "големите престъпници", то полицайчетата да слагат престилките. Кеф. Отивам да живея в чужбина!
198
0
 
1
 
! Отговори
гръмнат преди 13 години
Анонимен 198 да добавя още нещо. След като говориш за правно невежество посочи кой юридически факултет си завършил. Ако е прострелян от органите на МВР защо се е разбрало чак след 4 дена. Защо полицаите употребили оръжие не са написали рапорти и не са придружили продстреляния в лечебно заведение. Пишеш такива глупости, че не може да бъде. След като директора е в отруска той не изпълнява задълженията си по длъжностна характеристика, а ги изпълнява този който го замества. Жената която му зае поста
197
0
 
0
 
! Отговори
гръмнат преди 13 години
Анонимен 198 след като нямаш представа от деяние по смисъла на НК / наказателен кодекс / не коментирай материя която ти е абсолютно непозната. Такива като теб са единствените подръжници на действията на МВР за разчистване на терена за наши хора. Коментирай кой член от кой нормативен акт задължава медецинското заведение да информира МВР. Първоначалното посещение на лечебно заведение е в друго населено място. Но за неразбиращите това естесттвено няма значение. Съдът като възстанови доктора тогава.
196
0
 
5
 
! Отговори
РАД преди 13 години
Май нещо не сте наясно как болницата е на печалба...Първо, всички конкурси за доставици в болницата се печелят по точно определен начин и това го знаят всички, включително тези, които в момента събират подписка за връщането на шефа си.Второ: Основен приход също са изключително некоректните бариери.Плаща се за паркинг дори от хора,които само водят болен !!!Трето: Най-голямото съвпадение е,че болницата излезе на печалба по Станишево време! акво съвпадение наистина...
195
0
 
0
 
! Отговори
kat-mat преди 13 години
да страшно си честен тогава...
194
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
гръмнат, пишеш глупости. Няма доказателства чесе е самонаранил, дори и така да е лечебното завадание има задължение да уведоми полицията.Да проверят законно ли притежава оръжието, и ако да следва отнемане на разрешителното, а ако не това е престъплене по НК.И защо чак във Варна е дошъл самонаранилия се? данните са че е прострелян от органите на реда. Възмутен съм от правното невежеството на някой от участниците във форума.
193
1
 
3
 
! Отговори
riss преди 13 години
радвам се че го отстраниха, той е безотговорен човек
192
2
 
11
 
! Отговори
ББ преди 13 години
Към всички форумни адвокати на проф.(с извинение)Иванов:1.В цял свят медицинските заведения са задължени незабавно да информират првоохранителните органи при постъпване на пациент пострадал от огнестрелни наранявания или от такива от друг характер при съмнение за насилие или друго закононарушение.2.Видът на увредите и начина по който са получени го изяснява полицията.3.Това,че раната е вече била обработвана другаде не отменя задължението по т.1. и 4.Макар и в отпуск отговорността си е на шефа.
191
0
 
3
 
! Отговори
мед сестра преди 13 години
е и? завиждаш ли? ами вземи и ти бе! какво плачеш като недоносник? моля другарко!! ***! е сега Бойко ще те вземе насериозно дреме му на него за такива като тебе! ти правдата ли търсиш бе ?/ *** се разрови в имотите на МАСЛАРОВА А?/
190
2
 
6
 
! Отговори
калинова преди 13 години
АМИ ЗАЩОТО ПРЕМИЕРА ВИНАГИ Е ПРАВ И ДА НЕ Е ПАК Е ПРАВ! АБЕ НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ В КАКЪВ АБСУРД ЖИВЕЕМ? МИСЛЕЛ ЗА ХОРАТА !ГЛУПОСТИ МИСЛЯТ КАК ДА УМОРЯТ ПОВЕЧЕ ХОРА, ПУСКАТ ТЕЛ ЛИНИИ ЗА ОПЛАКВАНЕ ИЗОБЩО КУП БЕЗМЕРНИ ПРОСТОТИИ!! само цветелина и бойко трябва да са богати в тая държава другите ще ги уволняваме за щяло и нещяло и ще ги гоним всичко сме престъпници в тая държава! що не строите затвори бе Бойко?
189
5
 
3
 
! Отговори
гръмнат преди 13 години
Господа журналисти като не знаете не пишете глупости. Има съществена разлика между прострелян и самопрострелял се. При първия случай някай някого е гръмнал. Тогава има деяние по смисъла на НК и лечебното заведение където е постъпило простреляното лице трябва да уведоми компетентните органи за този случай. Но когато лицето се е простреляло само и се е наранило за какво деяние по НК ще говорим. Ще го съдят защото се е самонаранил. Това е според логиката на ОДП Варна и защо ли? Няма такъв филм.
188
3
 
5
 
! Отговори
ххх преди 13 години
Ама Бойко ти тогава кво още правиш на власт????????????? Ти за някакъв специален гъзар ли се имаш?? Да не си повече от господ или си забравил, че и ти ядеш и сереш като всички останали!!!
187
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
пошегувах се, нямам познат там.Май вземал към 800 лв заплата.Горкия човек.А аз с тоя моя хумор :)))
186
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОЗИНЕЩАСТНИК, НАРЕЧЕН ПРОФЕСОР,КОЙТО СЕ Е ОЯЛ В ДАЛАВЕРИ,НАЙ-ПОСЛЕ ГО РАЗКАРАХА.ЖАЛКО, ЧЕ ПАК ЩЕ ПРАКТИКУВА, НО НЯМА ДА ВЗЕМА ПО 25 000 ЛВ НА МЕСЕЦ - МОЙ БЛИЗЪК РАБОТИ В СЧЕТОВОДСТВОТО ТАМ, ТОЛКОВА ВЗЕМА ЧИСТО ТОЯ.ПОД МАСАТА...ОТДЕЛНО.А ТОВА ЗА ПАРКИНГА, ДА СЛОЖИШ ОГРАДИ И БАРИЕРИ НА 500-600 метра, И ДА СЪБИРАШ ПАРИ т бедните и болни хора.....Наистина, като паркираш - плащай, ама само да минеш и оставиш болен....Г-н Б.борисов - знаете ли от отпуски този ще вземе около 120 000лв ?
185
3
 
7
 
! Отговори
кат преди 13 години
Най-вероятно се е оял ако в далавери, ама така по-лесно може да го изгониш, просто го чакалиш за грешка.Аз съм катаджия - и дори да ви е смешно, съм честен.Понякога някой лети като самолет към мен, ама радара не е включен, усетил баровеца, че няма как да му падне книжката и става нагъл и убеден в безсилието ми. Да, така е, но тогава му търся цаката - тъмни стъкла, гуми, колан, телефон, документи, преглед.... все нещо има, и така си получава заслуженото, а верно, без лишаване, но му държи топл
184
4
 
9
 
! Отговори
ШУТААААА ВЪН преди 13 години
пари за вход ще ми взема.направи си паркинги, като паркирам ми вземи пари, ама това че съм влязъл и съм оставил болен пред входа на болницата и веднага съм заминал - защо да давам левче???Ама бакшишите не дават, особено оная фирма дето му е снесла паричк ида седи пред входа точно.Ще събира пари а, айде шута нешастно докторчееееее
183
4
 
8
 
! Отговори
ШУТА НА ТОЯ преди 13 години
ТОЯ ***, КОЙТО СЪБИРА ВХОД ПО 1ЛВ ОТ ВСЕКИ ВЛЯЗЪЛ ДОРИ ЗА 1 МИНУТА ДА ОСТАВИ БОЛЕН ПРЕД ВХОДА НА БОЛНИЦАТА, А ПАРКИНГА Е НА ТОЧНО 700 МЕТРА ПЕША ОТ ВХОДА НА БОЛНИЦАТА.АЗ БИХ ГО И НАБИЛ ТОЯ ИЗВЕРГ, А ЗАЩО ГО Е СКРИЛ??? КИНТИ ПАК.
182
6
 
9
 
! Отговори
РАЗБИРАТЕЛ преди 13 години
ТОВА Е ШЕФЪТ НА НАЙ-ГОЛЯМАТА БОЛНИЦА В СЕВЕРОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ, КОЯТО Е ЕДНА ОТ СЕДЕМТЕ ПЕЧЕЛИВШИ ЗА МИНАЛАТА ГОДИНА В БЪЛГАРИЯ(ЗА РАЗЛИКА ОТ СТОТИЦИТЕ ДРУГИ, КОИТО СА НА ЗАГУБА)И ВМЕСТО ДА ГО НАГРАДЯТ, ЧЕ НЕ ПРИЛИЧА НА КОЛЕГИТЕ СИ - АЛЧНИ РЕВЛЬОВЦИ И ОЯДЕНИ ПРАСЕТА, ЧЕ НЯМАЛО ПАРИ И ВМЕСТО ДА СМУЧИ ОТ ЗДРАВНАТА КАСА НАРОДНИ ПАРИ, ЧОВЕКА ВЪПРЕКИ КРИЗАТА ГО Е ДОКАРАЛ ДО ПЕЧАЛБАА ТОВА ДА УВОЛНИШ НЯКОЙ НАЧАЛНИК, ЧЕ ПОДЧИНЕНИЯТ МУ Е СГАФИЛ, Е МОДЕРЕН ЧЕНГЕДЖИЙСКИ ТРИК, ДА ДЪРЖИШ СВОИТЕ В ШАХ