ВМРО се разрови и пак откри етнос "българомохамеданин"

Отговорът се мъдри в анкета за изследване на условията на труд
12 сеп 2010 15:00,
457
ВМРО се разрови и пак откри етнос "българомохамеданин"
Снимка: ВМРО

За трети пореден път в рамките на по-малко от месец в документи на държавни институции се появява българомохамедански етнос, съобщиха от ВМРО.

След етнофестивала във Варна, финансиран от Министерство на културата и представящ помашки етнос и пробното интернет-преброяване на НСИ, включващо графа „българомохамедани”, се появи и анкета, в която отново присъства българомохамедански етнос.

Още по темата

Този път въпросникът на Обединение "Национално изследване на условията на труд", включващо Балкански институт по труда и социалната политика, Научноизследователски сектор към Софийски Университет "Св. Климент Охридски" и Б.А.Д "Здравна превенция и технология за безопасност" – Германия, който включва в демографския си блок графа българомохамедани.

Анкетата е част от стратегически проект на Изпълнителна Агенция "Главна инспекция по труда" и е изпратена до много български фирми и предприятия, твърдят воеводите.

"След като премиерът не прие оставката на шефката на НСИ и разпореди проверка за установяване на виновните за провокацията, ВМРО пита кой ще извърши проверка в останалата част от българската държавна администрация?

Вече е очевидно, че в България се случва нещо, което надхвърля границите на административното невежество и заслужава намесата на други компетентни органи.

След обявяване на резултатите от проверката в НСИ, ВМРО ще изпрати сигнал до прокуратурата и ДАНС", твърдят в декларация хората на Красимир Каракачанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


457
Още по темата: ДАНС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
449
0
 
0
 
! Отговори
паф преди 13 години
практиката показва че етническо самосъзнание може да възникне и на база религия. Примери помаци-/български език - турско съзнание/, арваните /албански език -гръцко самосъзнание, патриаршисти/български език-гръцко съмосъзнание/, армъни/рамънски език-гръцко самосъзнание/. Това много добре го занем - нали затова един път ги покръствахме и 5 пъти им сменяме имената. Нали затова славим църковното ни отделяне , щото в в Патриаршията стават гърци. Толкова сме лицемерни , че ми се повръща.
448
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е пълна глупост по две причини - няма такова нещо като мохамеданин, българин или не. Определението е мюсюлманин. Това е *** термин измислен от "учени" по време на комунистическия режим. И второ българите мюсюлмани не са отделен етнос, а общност. И, че всеки има право да се самоопределя това е ясно, но аз не съм срещала ***, който се определя като българомохамеданин.
447
1
 
7
 
! Отговори
DG преди 13 години
Не разбрахте едно: всеки има право да се самоопределя както си иска. Не всички са хора са мега образовани като повечето от коментиращите тук ;) Предишни години често са казвали българомохамедани, затова има такъв отговор. Има и отговор "друга" и е редно да има празно поле.
446
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз пък съм от етноса българобудист
445
2
 
6
 
! Отговори
jAKCKAL преди 13 години
Наследството от ДЕЛАТА на прогнилата отоманска империя ще тежи още много години. За България периода 1396-1878 трябва да бъде отбелязан като първа национална катастрофа с колосални последствия за поколенията.
444
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Както се знае гагаузите са турци с християнска вяра. За тях тюркохристияни ли се казва?
443
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 13 години
Е как винаги бре ? А дупката в историята от 2300 години как ще я обясниш ?
442
12
 
4
 
! Отговори
Pirinski преди 13 години
Vinagi e imalo Makedonia i makedonci i vinagi shte ima. Koi sa bulgarite za do opredeliat koi kakav e
441
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Обективен прочети си сам мнението и ще видиш че си противоречиш. Българомохамедани е както сам казваш "нов, измислен" етнос, защото в тази дума се смесват 2 неща - религия и етнос, произход. Те са с български корени, но с мохамеданско вероизповедание. Лошото е че под много влияния използват религията за отделяне от корените си. Искат да се изкарат някакви други по произход. Срам ги е че дедите им са предали вярата си. Или просто сега се чувстват различни и не искат да са в общост с българите.
440
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
вмрото мачка!!!
439
3
 
6
 
! Отговори
4457 преди 13 години
Примете поздрави од Хинди Куш , нашата наи истурена покраина .Овде ни нападат сос големи слонове ама ние ште издржим заштото сме македонци . Ако испратите каракачановите герои до две недели даваме бас дека ште стигнем до столицата на Кита .Македониа до Океаниа .
438
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пълен смях ! Може ли БЪЛГАРОМОХАМЕДАНИН да бъде етнос... :) Как е възможно и това....
437
9
 
8
 
! Отговори
вмро ли? преди 13 години
ВМРО ли?Кой бяха тия бе?*** то и такава партия ли имало?Па ме напуши на смех.
436
1
 
2
 
! Отговори
Do 441 Todor Pashov преди 13 години
Obektivno nemojesh li da se zastrelqsh... kvo mi govorish za istoriq? shtom samiq oshte ne si osaznal ,che veche si v svobodna balgariq ako na pasporta ti pishe Balgarin znachi si takav(poqsnqvam za nevejite kato tebe) nikoi ne te pita v kakvo vqrvash ..dali v izvanzemni dali v buda ili tam v koito i da bilo bog...razbirash li sega >? ako ne kakto kazah mojesh da se gramnesh OBEKTIVNO!!!
435
4
 
3
 
! Отговори
4457 преди 13 години
Абе то каракачановци , не ли се распаднаа . Или тиа крици означават последни стадиуми на распаданието.
434
1
 
10
 
! Отговори
Скилитко преди 13 години
Аз не мразя макетата, даже напротив. Не мога да мразя брат си, макър и заблуден :) може просто да ме дразни! те нека ни мразят щом искат, но както е казал народа "ще дойде мачка за погачка':)) ракията и мезето са над всички етноси! наздраве, пък политиката я осташете на батБойко, Първан, Доган, *** и др.
433
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българо-мохамеданин не е етнос.Какъв етнос е щом включва в себе си думата българин?Просто това са българи - мохамедани.
432
11
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 13 години
аз съм от Смолян и със сигурност знам, че има такъв етнос и много хора се определят като българо-мохамедани (така наречените помаци), включително и мои близки и приятели.какво толкова гръмнаха медиите с този "нов, измислен" етнос.Той си съществува още от големите потурчвания от средата на 17в. в Родопите и Пирин и няма нищо страшно и срамно за хората, изповядващи исляма, но с български корени и прадеди, да се определят като такива
431
1
 
6
 
! Отговори
8 годишен преди 13 години
не разбирам още но от коментарите на така наречените"македонци" се вижда че те са "българомохамедани"
430
8
 
1
 
! Отговори
Основен Суд преди 13 години
Барае за екстрадициа на криминалецот Красимир Карамочанов , ко се бара со активна потерница, е има сигурно. Уште во вторникот добивме известувае од МВР каде се наоа. Сега се чекаат документациите од велешкиот и од Основниот суд Скопе 1, каде што се воделе судските постапки против криминалецот Карамочанов. Штом е бидат комплетирани и преведени, е ги испратиме до бугарските власти - Карамочанов ке биде во една келиjа во затворот Шутка во едно со Лерим Jакупи - Нацист.

Спонсорирани публикации