Борисов към Меркел: Няма да пренесем проблемите си у вас!

Канцлерът на Германия обеща честна оценка за влизането ни в Шенген
Обновена: 11 окт 2010 16:57 | 11 окт 2010 16:56,
126
Борисов към Меркел: Няма да пренесем проблемите си у вас!
Снимка: БГНЕС

„Оценката за присъединяването на България към Шенген ще бъде честна и справедлива. Ние гледаме дали критериите са изпълнени и това го правим за всяка страна поотделно“. Това заяви канцлерът на Германия Агела Меркел след среща с премиера Бойко Борисов.

Отделен анализ ще бъде направен за България и Румъния. Оценката ще бъде готова през ноември. Меркел беше категорична, че освен техническите критерии към България няма да се предявяват политически изисквания.

"За нас е важно да няма корупция при издаването на визите и да се спазва върховенството на закона", допълни тя, като подчерта, че влизането ни в Шенген няма нищо общо с ромите.

„Ако през ноември ни подкрепите за Шенген, България няма да спре, а ще удвои и утрои усилията да бъдем надеждна граница на Европа, каквато сме“, заяви от своя страна министър-председателят Бойко Борисов.

„Със здравата си фискална политика гарантираме, че няма да пренесем проблемите си у вас, както направиха нашите съседи“, допълни премиерът, имайки предвид влошената финансова ситуация в Гърция.

„Не бива да се рекламираме или да обясняваме колко сме по-добри за сметка на която и да е държава. Румъния е наш съсед и й пожелаваме успех, дано всички покрием критериите, така че да няма шенгенски граници и на територията на Дунав“, коментира още Борисов.

Ангела Меркел похвали България в борбата срещу организираната престъпност и корупцията и финансовата стабилност в страната.

„Мисля, че усилията, които полага правителството на Борисов за икономическия възход на България, също са големи. Знам, че времето е много тежко, но искам да подчертая, че България води солидна финансова политика, т.е. онази стабилност, която ни е необходима в европейското пространство, тук се провежда усилено, коментира канцлерът на Германия.

Според нея инфраструктурните проекти допринасят най-много за развитието на националната икономика във формата на нови работни места.

Германският канцлер беше удостоена с титлата доктор хонорис кауза на Русенския университет, а от президента Георги Първанов получи орден "Стара планина".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: Бойко БорисовШенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
2
 
0
 
! Отговори
адолф преди 13 години
ICH LIEBE DICH BOIKO...........М да германци, гърци, румънци, англичани ,като дойдат в Бг и придобиват нечовешки образи най обикновено на грухтящо животно с 5 букви а в техните си държави са си едни честни дънекоплатци спазват си законите и т. н?
122
2
 
0
 
! Отговори
sprechen преди 13 години
Голяма палавница ми се вижда.
121
2
 
0
 
! Отговори
danke преди 13 години
Тази Анхела дали си има млад любовник?
120
2
 
0
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Не разбрахте ли,че не влизаме в плана на ЕС и САЩ за световно господство!?Ако продължим да им лижем ***,най-много да хванем херпес,който да ни унищожи като нация завинаги!Турция също крои планове срещу нас....мисля,че трябва всички славянски нации да се обединят,а след това да се обедини и целия Изток и да се премахне тая скапана американса хегемония.Трябва да станем велика сила отново!Възможно е!!!
119
0
 
2
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Гледам,тука,много внимание сте обърнали на Германия....Гледам също така,че в интернет освен да се оплаквате от положението в България,нито правите нещо за нея,нито нищо...Значи България ще се оправи не когато някой(кой!?) ви чуе плача,а когато вие чуете плача на България!Ванга е казала,че България ще се оправи напълно тогава когато един владетел(един) застане начело на държавата.Никакви такива ти партии-БСП,НДСВ или Атака,или ГЕРБ!Трябва един човек,мамка му на тоя див капитализъм!
118
0
 
1
 
! Отговори
nqma darjava преди 13 години
Nqma darjava - da, taka e - a za6to ima parlament, pravitelstwo, preziden - na koq darjava sa te institucii - ili za kelepira - wlast =pari ,mnogo pari - i wsi4ko kvoto ti kefne
117
0
 
4
 
! Отговори
kolekcionera преди 13 години
Пиар
116
0
 
5
 
! Отговори
Шматко преди 13 години
Я Боко жиголото кво се изказва пак неподготвен . Стига с глупости в БГ няма производство , няма селко стопанство какви проблеми няма да пренесем . Боко всичките не сме крали като теб и Алексей неможеш ни натика в затвора или искаш да направиш БГ като конц лагер може би ? Е поне си имаш готов гаулаитер в лицето на Волен дупелизеца ти
115
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
115 !В Германия може би някой и понякога да говори за войната, ако има повод, значи ако има повод, но не и да търсят нещо в миналото.Прословутият немски послушен Послушко- данъкоплатец е минало. Това е истината.
114
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"....а ще удвои и утрои усилията да бъдем надеждна граница на Европа!" Понаучил е доста неща от Тато, другарки и другари :)Боче, зарежи го тоя Шенген, кажи някоя сделка сключили? Инвестиции договори ли? Канцлер на Германия ти идва на крака ти си бъркаш в носа и за проблемите на Гърция му говориш.
113
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хора германците са много странен народ. Колкото старото поколение е съвестно, работливо и както прочетох някъде се срамува да е бе3работно, толкова на младото не му пука и от части даже е мър3еливо. Черни овце има навсякъде и в Германия сякаш стават все повече.. Тъй че не си мислете, че всичко им е наред, и3общо не е така. Което обаче си е вярно, че си спа3ват 3аконите...или ако не- ги 3аобикалят-пак 3аконно (-;
112
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е вярно, че в Германия не се говори за войната. Аз лично съм си говорила за войната с германка, чийто дядо е бил есесовец. И съм гледала картини на германци - студенти в художествена академия на военна тематика със севастики, независимо, че в техния курс имаше и евреи. Само че те го пречупват през някаква историческа ирония и отрицание.
111
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
96Глупостите които пишеш за германия ми казват само едно.НИКОГА НЕ СИ СТЪПВАЛ ТАМ!
110
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
" ИЮ Бизнес: Меркел е уклончива относно кандидатурата на България за Шенгем"Нерде Ямбол нерде Станбул......
109
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като не ви харесва в Бг ами махайте се. Свободни хора сте, няма комунизъм.
108
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво пък има общо орден Стара планина, и от каде на къде ???
107
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ ке е на власт и през 2020-(Ностарадамус)
106
2
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 13 години
Като знам какво ни очаква,като влезем в шенген- искам по добре да съм *** в България, отколкото бачкатор в Германия
105
0
 
6
 
! Отговори
Алф преди 13 години
До: номер 85Ми нищо, там е работата. Дупка в морето ще направим. Добре де, нека гледаме положително - няма да ни глобяват. Но има много други основания да отнесем глоби - за ***, за земеделието, за цифровизацията на ефирната телевизия, за какво ли още не ... То членството в ЕС предполага и задължения, не само глезотии и привилегии.
104
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Значи не си наясно. Безработен може да се случва често, особено при жените след кратко майчинство. Децата ти ги чака само арбайтен и бецален - нищо друго.от Швеция